Închide meniul

Avertismentul lui Pep Guardiola, după plecările jucătorilor de top în Arabia Saudită: „Nu este o ameninţare, este o realitate”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 29 iulie 2023, 17:07

Avertismentul lui Pep Guardiola, după plecările jucătorilor de top în Arabia Saudită: „Nu este o ameninţare, este o realitate

Avertismentul lui Pep Guardiola

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City / Profimedia

Avertismentul lui Pep Guardiola, după plecările jucătorilor de top în Arabia Saudită. Riyad Mahrez a plecat de la Manchester City după cinci ani petrecuţi pe Etihad şi s-a transferat la Al-Ahli din Arabia Saudită, pentru suma de 30 de milioane de lire sterline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pep Guardiola, antrenorul „cetăţenilor”, a dezvăluit că îşi dorea ca algerianul să continue la echipa sa, dar că nu a putut să se opună ofertei venite din partea clubului saudit.

Avertismentul lui Pep Guardiola, după plecările jucătorilor de top în Arabia Saudită: „Nu este o ameninţare, este o realitate”

După ce Cristiano Ronaldo a ajuns la Arabia Saudită în iarnă, atunci când a semnat cu Al-Nassr, mai mulţi jucători de top au semnat cu formaţii din această ţară. Printre aceştia se numără Karim Benzema, N’Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Roberto Firmino, Marcelo Brozovic, Sergej Milinkovic-Savic, Alex Telles, Ruben Neves, Edouard Mendy sau Jordan Henderson.

Pep Guardiola a tras un semnal de alarmă pentru cluburile din Europa, după ce această perioadă de mercato a arătat că este foarte uşor ca acestea să îşi piardă jucătorii de top în faţa cluburilor din Arabia Saudită:

„Riyad a primit o ofertă incredibilă şi din acest motiv nu am putut să spunem nu. Noi voiam ca el să continue, categoric.

Reclamă

În urmă cu câteva luni, atunci când Cristiano Ronaldo era singurul jucător care s-a dus acolo, nimeni nu ar fi crezut că atâţia jucători de top vor ajunge să joace în campionatul din Arabia Saudită. În viitor vor fi mai mulţi şi din acest motiv cluburile trebuie să fie conştiente de ce se întâmplă.

Arabia Saudită nu este o ameninţare, este o realitate. Ei vor să creeze un campionat puternic şi, până în acest moment, e campionatul care poate face asta. Premier League a cheltuit mai mult decât ceilalţi pentru că există o organizare foarte bună şi pentru că drepturile tv sunt foarte mari.

În ceea ce priveşte campionatul din Arabia Saudită, nu ştiu cât vor putea să ţină acest ritm, dar jucătorii vor să aibă această experienţă şi să joace în acest campionat. Arabia Saudită a schimbat piaţa”, a declarat Pep Guardiola, potrivit dailymail.co.uk.

Reclamă 4 / 0/3

Riyad Mahrez a semnat cu Al-Ahli! Algerianul a plecat de la Manchester City după cinci ani

Riyad Mahrez a semnat cu Al-Ahli! După cinci sezoane petrecute la Manchester City, algerianul de 32 de ani merge în Arabia Saudită, una dintre destinaţiile preferate ale jucătorilor de top din această vară.

Ajuns la Manchester City în vara anului 2018, atunci când a fost transferat de la Leicester pentru 67,8 milioane de euro, Mahrez va merge la Al-Ahli pentru suma de 30 de milioane de lire steline. Algerianul a semnat cu formaţia din Arabia Saudită un contract valabil până în iunie 2027.

Riyad Mahrez nu făcuse deplasarea în Asia alături de Manchester City, pentru pregătirea noului sezon. Algerianul a negociat cu formaţia din Arabia Saudită, iar în cursul zilei de vineri, transferul său a fost oficializat.

„Am avut cinci ani de neuitat la acest club, am lucrat cu jucători incredibili, suporteri fanstatici şi cu cel mai bun antrenor din lume. Am rămas cu amintiri minunate de la câştigarea titlurilor în Premier League, de la bătăliile pe care le-am avut cu Liverpool şi Arsenal sezonul trecut, care au subliniat dorinţa noastră colectivă şi mentalitatea de a fi cei mai buni. Manchester City va fi mereu o parte uriaşă şi fericită a vieţii mele”, a spus Riyad Mahrez, pentru mancity.com.

În cele cinci sezoane petrecute la Manchester City, Mahrez a evoluat în 236 de meciuri, reuşind să înscrie 78 de goluri şi să ofere 59 de pase decisive. În această perioadă, algerianul a cucerit 12 trofee cu „cetăţenii”, printre care patru titluri în Premier League şi Liga Campionilor la finalul sezonului trecut.

Înainte de a ajunge la Manchester City, Riyad Mahrez a cucerit titlul în Premier League cu Leicester, în sezonul 2015/16, sezon în care a fost declarat jucătorul sezonului.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:14 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. William Baeten a dat lovitura! Meci vital pentru olteni 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:57 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A Vezi toate știrile
Citește și