Închide meniul

BUNDESLIGA | Leipzig, un nou pas greșit în lupta pentru titlu. Schalke ajunge la a treia înfrângere consecutivă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 mai 2020, 18:30

BUNDESLIGA | Leipzig, un nou pas greșit în lupta pentru titlu. Schalke ajunge la a treia înfrângere consecutivă

DPA Images / Alexander Hassenstein via hepta

BUNDESLIGA | Leipzig, un nou pas greșit în lupta pentru titlu. Acum se joacă alte patru meciuri

Programul meciurilor de miercuri în Bundesliga

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • RB Leipzig-Hertha Berlin, 2-2 (L. Klostermann 24, P. Schick 65 / M. Grujic 9, K. Piatek 82)
  • Augsburg-Paderborn, 0-0
  • Dusseldorf-Schalke, 2-1 (R. Hennings 64, K. Karaman 68 / W. McKennie 53)
  • Hoffenheim-FC Koln, 3-1 (C. Baumgartner 11, 46, S. Zuber 48 / F. Kainz 60)
  • Union Berlin-Mainz, 1-1 (M. Ingvartsen 33 / B. Baku 13)

Știrea inițială.

RB Leipzig are șansa de a urca pe locul doi cu o victorie astăzi. ”Taurii” au un meci acasă cu Hertha Berlin, formație aflată în formă după reluarea campionatului. Echipa din capitala Germaniei a marcat șapte goluri și nu a primit niciunul.

De la ora 21:30 Schalke evoluează în deplasare la Dusseldorf. ”Minerii” au luat șapte goluri în precedentele două partide și trebuie neapărat să câștige. Alte partide ce se vor disputa sunt Augsburg-Paderborn, Hoffenheim-Koln și Union Berlin-Mainz.

Programul etapei a 28-a de marți:

Reclamă

Marți:

LIVE SCORE | Borussia Dortmund-Bayern Munchen, 0-1. Final

Final de partidă. Bayern Munchen s-a impus cu 1-0 pe terenul Borussiei Dortmund și se distanțează la 7 puncte în fruntea clasamentului.

Reclamă 4 / 0/3

Pauză. Bayern conduce cu 1-0 la pauză, după o primă repriză spectaculoasă, cu un ritm nebun. Cele două echipele au avut multe ocazii, dar oaspeții conduc în urma unei reușite fantastice a lui Kimmich

GOOOOOOL Joshua Kimmich! Mijlocașul lui Bayern îl învinge pe Roman Burki cu un lob din afara careului. Reușita germanului poate fi văzută AICI

Știrea inițială. 

Reclamă

Pe Dortmund și Bayern le separă patru puncte înainte de confruntarea ce deschide etapa a 28-a din Bundesliga. Gazdele nu vor miza pe căpitanul Marco Reus, dar îi va avea pe teren pe Jadon Sancho și Erling Haaland, starurile din atacul ”galben negrilor”. Totodată, Borussia se va baza și pe forța ofensivă a fundașilor de bandă Raphael Guerreiro și Achraf Hakimi, care au impresionat în precedentele două runde de după revenirea campionatului.

Bayern Munchen pornește însă ca favorită în această confruntare, dar s-a deplasat în vestul Germaniei fără o piesă importantă: Thiago Alcantara. Ibericul are probleme la mușchii aductori și nu a putut fi recuperat, astfel că Hansi Flick nu l-a inclus în lotul deplasat la Dortmund. Pe lângă Thiago vor mai lipsi Niklas Sule (accidentat din octombrie), Philippe Coutinho și Corentin Tolisso.

Dortmund, solidă în defensivă. Bayern, atac devastator

Fiecare dintre echipe are propriul său atuu în super confruntarea din această seară. Pe de o parte, Lucien Favre, tehnicianul Borussiei, pare să fi lucrat la partea defensivă a echipei. 

În primele două meciuri vicecampioana nu a încasat niciun gol și a marcat de șase ori. Mobilitatea de mișcare în teren a fundașilor lateral este esențială, Favre mizând pe un sistem 3-4-3 ce a dat roade. Mats Hummels este ”stâlpul” defensivei, Hakimi și Guerreiro aleargă foarte mult în cele două benzi, iar Sancho, Haaland, Brandt și Thorgan Hazard formează un cvartet letal pe contraatac.

De partea cealaltă, Flick vine cu o ”mașinărie” de pressing și de goluri. Unicul sistem funcțional la bavarezi rămâne 4-2-3-1, dar noutatea implementată de Hansi este pressing-ul agresiv din fiecare joc. Bayern își creează un avantaj prin faptul că fotbaliștii ofensivi își țin om la om adversarii și încearcă de fiecare dată un pressing fix de fiecare dată când pierd mingea. Thomas Muller rămâne piesa de bază în formația de start, mijlocașul ofensiv al oaspeților din această seară ajungând în acest sezon la 17 pase de gol în Bundesliga, fiind un record neatins de altcineva în campionatele de top ale Europei.

Bayern Munchen-Borussia Dortmund, 19:30, live score pe AntenaSport

Marea absență o reprezintă Thiago, spaniolul care era un coordonator excelent în linia mediană. Fără el Bayern va trebui să mizeze pe Joshua Kimmich și Leon Goretzka, cei doi nemți descurcându-se foarte bine în confruntarea din weekend cu Eintracht Frankfurt, tranșată de bavarezi cu 5-2. O lacună în trupa pregătită de Flick ar fi defensiva, fotbaliștii din linia de fund având tendiție de relaxare în anumite momente. Jerome Boateng, David Alaba, Benjamin Pavard sau Alphonso Davies nu se coordonează prea bine, iar asta ar putea să îi coste pe bavarezi. Punctul forte pe partea ofensivă rămâne Davies, puștiul minune ce îl servește excelent pe Robert Lewandowski, cei doi dezvoltând o conexiune excelentă în această primăvară.

Avem toate ingredientele pentru un duel cu multe goluri și care să decidă titlul. Cu o victorie în această seară Bayern s-ar îndepărta la 7 puncte, dar cu o înfrângere totul s-ar relansa. 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” Vezi toate știrile
Citește și