Închide meniul

Cosmin Contra a revenit în antrenorat! Fostul selecționer a fost prezentat la noua echipă. Va câștiga 2.8 milioane de euro în primul sezon

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 martie 2023, 11:09

Cosmin Contra a revenit în antrenorat! Fostul selecționer a fost prezentat la noua echipă. Va câștiga 2.8 milioane de euro în primul sezon

Cosmin Contra a revenit în Arabia Saudită

Cosmin Contra a revenit în Arabia Saudită / Profimedia

Cosmin Contra a revenit în antrenorat! Fostul selecționer al naționalei României a fost prezentat la noua echipă. „Guriță” a semnat du Damac FC, din Arabia Saudită. Contra antrenase ultima oară tot în prima ligă saudită, la Al-Ittihad. El va încasa un salariu astronomic la formația aflată pe locul 9 în campionatul în care activează alți doi antrenori români: Mirel Rădoi și Marius Șumudică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Contra este așteptat astăzi în Arabia Saudită pentru a începe nou aventură. Tehnicianul de 47 de ani era fără angajament din iunie 2022, de la despărțirea de Al-Ittihad.

Cosmin Contra a revenit în antrenorat! Fostul selecționer a fost prezentat la noua echipă

Cosmin Contra va merge la Damac FC cu propriul staff și va fi plătit „regește” de conducătorii saudiți. Potrivit gsp.ro, antrenorul român va încasa un salariu de 2.8 milioane de euro în primul sezon, la noua echipă.

„Românul Cosmin Contra este noul antrenor al lui Damac”, a anunțat clubul saudit, pe contul oficial de Twitter.

Reclamă

„Guriță” va debuta pe banca lui Damac FC pe 11 martie, împotriva lui Al-Tai, echipa antrenată de conaționalul său, Mirel Rădoi. Ultimii doi selecționeri ai naționalei României se vor duela în etapa cu numărul 20 din prima ligă saudită.

În campionatul Arabiei Saudite antrenează și Marius Șumudică. Tehnicianul lui Al-Raed a anunțat recent că își pregătește retragerea din fotbal.

Noua echipă a lui Cosmin Contra se află pe locul 9 în campionatul în care evoluează și Cristiano Ronaldo. Damac FC a acumulat 22 de puncte în primele 19 etape.

Reclamă 4 / 0/3

Cosmin Contra a semnat cu Damac FC! „Guriță” revine în Arabia Saudită

Valoarea totală a lotului lui Damac FC este de 10.68 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Cel mai valoros jucător pe care Contra îl va avea la dispoziție este mijlocașul olandez Adam Maher, cotat la 4 milioane de euro.

Cosmin Contra va bifa cea de-a doua experiență ca antrenor în Arabia Saudită. El s-a mai aflat la cârma lui Al-Ittihad în perioada august 2021 – iunie 2022. „Guriță” a ratat in-extremis titlul de campion în sezonul precedent. Al-Ittihad a încheiat campionatul pe locul 2, la 2 puncte în spatele lui Al-Hilal.

De-a lungul carierei, Cosmin Contra le-a mai antrenat pe Poli Timișoara, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe, Guangzhou R&F, Alcoron și Dinamo. El a bifat și o experiență ca selecționer al naționalei României, în perioada septembrie 2017 – noiembrie 2019.

Cosmin Contra, „în staff-ul” lui Carlo Ancelotti la Real Madrid

Cosmin Contra susține că a fost invitat, pentru o săptămână, în staff-ul lui Carlo Ancelotti, la Real Madrid. Fostul antrenor din „Ștefan cel Mare” a povestit, în exclusivitate, pentru Antena Sport, ce a văzut în „curtea” actualei deținătoare a Ligii Campionilor.

„Eu sunt bine. Încerc să rămân conectat la ceea ce înseamnă fotbalul. Am fost o săptămână la antrenamentele fostului meu antrenor, Carlo Ancelotti.

Săptămâna aceasta merg la baza de antrenament a lui Atletico, să văd antrenamentele lui «Cholo». Sunt conectat și cu Champions League. Când începe Champions League, o să fiu observator UEFA. Încerc să rămân conectat la ceea ce înseamnă fotbalul, încerc să mă documentez, încerc să văd cum lucrează marii antrenori… Sunt lucruri normale pentru un antrenor care nu are de lucru.

Am fost o săptămână invitat efectiv să fiu un plus din staff-ul lui (n.r. Carlo Ancelotti). Am participat la ședințele cu jucătorii, la cum pregătește video următoarele meciuri. Mi-au explicat cum pregătesc o săptămână cu două meciuri. Deci, a fost o experiență foarte mișto, pentru că Carlo m-a primit ca și cum aș fi fost un om din staff-ul lui.

Reclamă

Întotdeauna este de apreciat că un antrenor de talia lui Ancelotti își deschide casa ca și cum ar fi a ta. Mi-a spus că am poarta deschisă oricând vreau eu să mă duc.

E un staff foarte bine organizat, din toate punctele de vedere, care nu lasă niciun detaliu deoparte. Au un preparator fizic foarte bun. Nu e nimic diferit față de ceea ce cred că lucrează fiecare. Diferența o face calitatea jucătorilor. Și, atunci, calitatea antrenamentelor este foarte ridicată. În plus, sunt foarte profesioniști. M-a surprins să văd un grup așa de unit și de profesionist”, a declarat Cosmin Contra, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Recomandări
  • Cosmin Contra a revenit în antrenorat
  • Fostul selecționer a fost prezentat la noua echipă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:30 LIVE VIDEOCalificările pentru sprint sunt ACUM, pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY! Programul complet al Marelui Premiu al Chinei 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” Vezi toate știrile
Citește și