Închide meniul

De ce Robert Lewandowski vrea cu disperare să plece la Barcelona. Cum l-au convins catalanii să-i întoarcă spatele lui Bayern

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 iunie 2022, 11:41

De ce Robert Lewandowski vrea cu disperare să plece la Barcelona. Cum l-au convins catalanii să-i întoarcă spatele lui Bayern

De ce vrea Robert Lewandowski să o lase pe Bayern pentru Barcelona

Robert Lewandowski, într-un meci pentru Bayern Munchen / Profimedia

Bayern Munchen îl va lăsa pe Robert Lewandowski să plece la Barcelona doar dacă catalanii plătesc 50 de milioane de euro, a anunțat un jurnalist din anturajul starului polonez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robert Lewandowski, aflat de opt ani la Bayern Munchen, își dorește cu disperare să plece din Bavaria în această vară. Tomasz Wlodarczyk, un jurnalist apropiat de anturajul lui Robert Lewandowski și de agentul jucătorului, Pin Zahavi, a clarificat situația polonezului.

Bayern i-a fixat prețul lui Robert Lewandowski! Cât trebuie să platească Barcelona

Robert a fost în contact cu Barca deja de câteva luni. În martie, Zahavi și Laporta au început să discute informal și au convenit asupra necesității ca el să meargă la Barcelona.

Da, Robert a decis deja că nu va continua la Bayern. El a încerca în toamnă să înceapă discuțiile cu conducerea lui Bayern pentru prelungirea contractului, dar a avut multe îndoieli. Atunci a fost momentul când început să se gândească serios la plecare. Apoi a văzut că clubul este interesat să aducă un atacant tânăr și s-a simțit nedreptățit. El credea că a dat foarte mult clubului în ultimii opt ani și nu merită asta. Îmi amintesc că am vorbit cu el la începutul lunii ianuarie și era deja cu gândul la plecare„, a spus Tomasz Wlodarczyk, conform sport.es.

Bayern nu vrea să-i dea drumul lui Lewandowski pentru mai puțin de 50 de milioane de euro.

Reclamă

„Cred că Bayern încearcă să găsească o modalitate de a justifica plecarea lui „Lewa”. Să ne gândim bine. Jucătorul va împlini 34 de ani. Dacă Barca ajunge să plătească 50 de milioane, plus cele 20 în bonusuri vorbim de 70 de milionae. Sunt mulți bani. Motiv suficient pentru a explica fanilor că au făcut o afacere bună pentru un fotbalist veteran și că o pot folosi pentru a semna un jucător tânăr, de perspectivă. De aceea până acum nici nu au vrut să audă de mai puțin de 50 de milioane. Sentimentul meu este că dacă Barca va ajunge la această cifră, transferul se va face. Sigur”, a mai spus Wlodarczyk.

De ce vrea Robert Lewandowski să plece la Barcelona

Robert Lewandowski nu doar că își dorește cu orice preț să plece de la Bayern, dar are în cap o singură destinație, Barcelona. Polonezul vrea să fie starul echipei lui Xavi și să-i readucă pe catalani în elita fotbalului european.

„Bayern este o referință mondială, evident. Dar când vorbești despre cluburi mari, te gândești la Liverpool, Barca, Real Madrid sau Manchester United. Barca nu trece printr-un moment bun, dar este cu doi pași înaintea lui Bayern la nivel media. Ceea ce generează este brutal. Robert este foarte motivat să conducă această nouă etapă, să readucă clubul acolo unde îi este locul.

Reclamă 4 / 0/3

Robert consideră că, fiind pe cale să împlinească 34 de ani, este timpul pentru o ultimă mare provocare în cariera lui, iar Barca i-o oferă. Desigur, sezonul următor ar avea posibil mai multe opțiuni pentru a câștiga Liga Campionilor la Munchen, dar asta nu-l interesează. El vrea să fie fața vizibilă a noii echipe a Barcelonei și să ajute la recuperarea terenului pierdut”, a mai spus Wlodarczyk.

12 iulie e data la care lotul lui Bayern Munchen se reunește. Lewandowski e așteptat de conducerea bavarezilor la antrenamente, în ciuda dorinței sale de a părăsi clubul.

Polonezul mai are contract cu Bayern până în 2023.

ȘI PSG îl vrea pe Lewandowski

Robert Lewandowski se află pe lista de transferuri a campioanie Franţei. PSG vrea să îl aducă pe polonez lângă Kylian Mbappe şi Lionel Messi, ţinând cont de o eventuală plecare a lui Neymar de la club.

Lewa s-a înțeles deja cu Barcelona, dar avantajul PSG-ului e că poate plăti oricând cele 50 de milioane de euro pe care Bayern Munchen le pretinde, spre deosebire de Barcelona, care are probleme financiare.

Pe lângă Robert Lewandowski, PSG îi mai re ca ţintă pe Gianluca Scamacca, vârful italian de la Sassuolo, cât şi pe Vitinha, de la campioana Portugaliei, Porto.

Totodată, pe lângă întăririle din echipă pe care le pregăteşte PSG, francezii se pregătesc să-l numească pe Christophe Galtier pe postul de antrenor principal, după demiterea lui Mauricio Pochettino. Galtier o pregăteşte pe Nice de la începutul sezonului trecut.

Reclamă

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:47 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. Moldovenii au deschis scorul după două gafe uriaşe în apărarea „câinilor”! Moura şi-a dat autogol! 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și