Închide meniul

Dinamo Kiev U19, aplaudată în picioare pe Stadionul Rapid. Ucrainenii, copleșiți de emoție: ”Mi-aş dori foarte mult ca suporterii bucureşteni să vină pe acest stadion pe 7 aprilie”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 27 martie 2022, 12:50

Dinamo Kiev U19, aplaudată în picioare pe Stadionul Rapid. Ucrainenii, copleșiți de emoție: ”Mi-aş dori foarte mult ca suporterii bucureşteni să vină pe acest stadion pe 7 aprilie”

Dinamo Kiev U19, aplaudată în picioare pe Stadionul Rapid.

Facebook Dinamo Kiev

Dinamo Kiev U19 este deja în România și Sergey Mokhnyk, directorul general-adjunct al clubului, a declarat că echipa va evolua pe Stadionul Rapid în meciul cu Sporting Lisabona din Youth League şi a precizat că şi-ar dori ca formaţia ucraineană să fie încurajată de cât mai mulţi suporteri români. Ucrainenii au fost aplaudați la scenă deschisă pe noul stadion din Giulești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„A fost dificil să adunăm o echipă, pentru că la începutul războiului jucătorii nu erau doar la Kiev, ci şi la Poltava şi în alte regiuni ale Ucrainei. Cu toate acestea, echipa a putut să se reuneasă în totalitate, cu excepţia lui Vivcearenko, care s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Dinamo Kiev U19 a ajuns în România

Dinamo Kiev U19 se află în prezent în România şi a început pregătirile pentru meciul din UEFA Youth League cu Sporting Lisabona. Aş dori să-i mulţumesc preşedintelui Ucrainei, comandantului nostru suprem suprem, Volodimir Zelenski, ministrului Tineretului şi Sportului, Vadim Gutţait şi şefului Serviciului de Grăniceri, Sergiu Deineko, cu ajutorul căruia vom face tot posibilul pentru a ne asigura că tinerii fotbalişti care sunt viitorul fotbalului nostru justifică această încredere şi reprezintă Ucraina cu demnitate pe arena fotbalului european.

Dorim să-i mulţumim preşedintelui clubului Dinamo, Igor Surkis, care este în legătură cu echipa non-stop, interesându-se nu doar de jucători, ci şi de familiile acestora. De asemenea, îi suntem sincer recunoscători preşedintelui clubului Steaua, Gigi Becali, care ne-a oferit ocazia să locuim şi să ne antrenăm alături de echipa din Bucureşti.

Mircea Lucescu participă la antrenamentele echipei

Vreau să remarc faptul că antrenorul principal al primei echipe, Mircea Lucescu, care este prezent la toate antrenamentele, participă activ la procesul de pregătire al Dinamo Kiev U19.

Reclamă

În această seară (n.r. – sâmbătă), a avut loc marea deschidere a noului Stadion Rapid Bucureşti, la care am primit o invitaţie. Vom juca meciul nostru din UEFA Youth League împotriva echipei Sporting pe acelaşi stadion. Un stadion plin s-a adunat la deschiderea arenei, iar când Mircea Lucescu şi gazda ceremoniei au informat suporterii locali că echipa Dinamo Kiev este prezentă în tribune, toţi spectatorii s-au ridicat de pe scaune şi au ovaţionat în picioare în onoarea ucrainenilor care sunt siliţi să ducă război sângeros, să lupte pentru suveranitatea şi independenţa lor. Mi-aş dori foarte mult ca suporterii bucureşteni să vină pe acest stadion pe 7 aprilie pentru a ne susţine echipa.

Băieţii sunt cât pot fi de bine dispuşi în aceste condiţii. Desigur, evenimentele tragice din patrie nu pot decât să afecteze echipa din punct de vedere psihologic, aşa că este nevoie de ceva timp pentru a se pregăti. Avem zece zile pentru a ne pregăti bine pentru întâlnirea cu Sporting şi pentru a ţine acest meci în cel mai bun mod posibil. Alte două întâlniri de verficare sunt planificate cu cluburile din România, la 28 martie cu Rapid şi pe 31, cu FC Voluntari.

Fotbaliştii se pregătesc cu mare zel şi motivaţie pentru viitorul meci, sunt recunoscători pentru şansa de a lupta şi apăra onoarea Ucrainei pe câmpul lor de luptă, terenul de fotbal. Tinerii dinamovişti se străduiesc să dispute acest meci de dragul tuturor compatrioţilor lor şi vor face tot posibilul pentru ca victoria să ofere Ucrainei măcar un mic moment de bucurie şi mândrie sportivă în vremurile întunecate ale războiului.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo Kiev – Sporting, în optimile Youth League

În numele clubului Dinamo Kiev, aş dori să-mi exprim recunoştinţa, respectul şi stima nemărginite faţă de apărătorii Ucrainei, care, uneori, cu preţul vieţii şi sănătăţii lor apără ţara noastră de invadatorii ruşi. Datorită eroismului şi sacrificiului armatei ucrainene, echipa noastră are acum şansa de a se pregăti pentru competiţii internaţionale, de a juca sub steagul albastru şi galben într-un turneu prestigios şi de a atrage şi mai mult atenţia comunităţii europene asupra războiului din Ucraina”, a declarat oficialul, potrivit paginii de Facebook a clubului ucrainean.

Meciul Dinamo Kiev U19 – Sporting U19 din optimile de finală ale UEFA Youth League a fost iniţial programat la 1/2 martie, dar a fost amânat după ce Rusia a invadat Ucraina.

Recomandări
  • Dinamo Kiev U19, aplaudată în picioare pe Stadionul Rapid
  • Ucrainenii, pregătiți de meciul de Youth League, de pe Stadionul Rapid

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și