Închide meniul

Echipele care au refuzat participarea în Super Liga Europei! Marele proiect, zguduit din temelii înainte de înființare

Alex Ioniță Publicat: 21 decembrie 2023, 17:30

Reclamă
Echipele care au refuzat participarea în Super Liga Europei! Marele proiect, zguduit din temelii înainte de înființare

Echipele care au refuzat participarea în Super Liga Europei

Super Liga Europei / Profimedia

Echipele care au refuzat participarea în Super Liga Europei! Au apărut deja primele formații importante de pe „Bătrânul Continent” care nu doresc să părăsească competițiile organizate de UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deja celebrul jurnalist sportiv Fabrizio Romano a prezentat faptul că mai multe cluburi cu o istorie imensă au emis o serie de comunicate, prin care au precizat că nu vor participa la o eventuală Super Ligă a Europei.

Echipele care au refuzat participarea în Super Liga Europei! Anunțul lui Fabrizio Romano

Proiectul Super Ligii Europei a primit undă verde pentru înființare din partea Curții Europene de Justiție. Totuși, reprezentanții care au propus noua competiție se lovesc acum de dificultăți majore.

Mai multe cluburi importante din Europa au refuzat să joace în această posibilă competiție. Printre acestea se numără Atletico Madrid, Manchester United, Bayern Munchen, dar și formații precum PSG și Borussia Dortmund. Acestea și-au expus, în mod clar, dorința de a continua să joace în competițiile UEFA.

Lista completă a cluburilor care au refuzat, până în momentul de față, să joace în Super Ligă poate fi văzută mai jos:

Reclamă

De asemenea, potrivit lui Fabrizio Romano, și oficialii de la conducerea Premier League s-au opus vehement acestei competiții. Iată comunicatul postat de conducerea primei ligi din Anglia:

„Decizia luată astăzi nu aprobă Super Liga! Premier League va continua să REFUZE orice concept de acest tip!

Suporterii au o importanță vitală în acest joc (n.r. fotbal), iar aceștia au spus, în mod clar, că nu doresc o astfel de competiție, care să încurce balanța dintre fotbalul pe plan intern și cel european.

Reclamă 4 / 0/3

Premier League își reiterează angajamentul față de principiile clare ale competiției deschise care stau la baza succesului competițiilor interne și internaționale de cluburi.

Fotbalul prosperă pe baza competiției create de promovare și retrogradare, calificarea anuală bazată pe merit de la ligile și cupele interne, la competițiile internaționale de cluburi și rivalitățile și ritualurile de lungă durată care vin odată cu weekendurile rezervate fotbalului intern”, se arată în comunicatul englezilor

Cum au reacţionat Real Madrid şi Barcelona, după ce au aflat că se poate înfiinţa Superliga Europei

Real Madrid şi FC Barcelona au salutat decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a estimat joi că normele FIFA şi UEFA privind autorizarea prealabilă a competiţiilor de fotbal la nivel de club, precum Super Liga, încalcă Dreptul Uniunii, informează EFE, potrivit agerpres.ro.

Florentino Perez, preşedintele clubului Real Madrid, şi-a exprimat „satisfacţia enormă” după ce a aflat decizia justiţiei europene, precizând că „fotbalul nu va mai fi niciodată un monopol”.

Acesta a subliniat totodată că Super Liga este concepută ca „un proiect modern, pe deplin compatibil cu competiţiile naţionale şi bazat pe meritul sportiv”.

Clubul FC Barcelona consideră la rândul său că decizia CJUE „deschide calea către o nouă competiţie de fotbal de nivel superior în Europa” şi se pronunţă împotriva „monopolului în lumea fotbalului” şi „vrea să ofere o propunere de dialog despre care ar trebui să fie modelul competiţional al viitorului”‘.

Reclamă

„Ne-am câştigat dreptul de a concura. Monopolul UEFA s-a încheiat. Fotbalul este liber. Acum cluburile nu vor mai suferi ameninţări şi sancţiuni. Sunt libere să decidă propriul viitor”, a precizat la rândul său Bernd Reichart, CEO-ul A22 Sports Management, structura care urmează să gestioneze Super Liga europeană de fotbal.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și