Închide meniul

Efectele organizării Cupei Mondiale în Qatar s-au resimţit asupra jucătorilor! Studiul care trage un semnal de alarmă

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 20 noiembrie 2023, 12:25

Efectele organizării Cupei Mondiale în Qatar s-au resimţit asupra jucătorilor! Studiul care trage un semnal de alarmă

Efectele organizării Cupei Mondiale în Qatar s-au resimţit asupra jucătorilor

Gavi s-a accidentat în meciul Spania - Georgia / Profimedia

Efectele organizării Cupei Mondiale în Qatar s-au resimţit asupra jucătorilor! În urmă cu un an, Cupa Mondială s-a desfăşurat pentru prima oară în mijlocul sezonului. Calendarul competiţional a suferit modificări majore, iar jucătorii au avut de suferit din acest motiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultimul an, gravitatea accidentărilor din fotbal a crescut, iar organitarea în timpul iernii a turneului final din Qatar reprezintă principala cauză. Cei de la Howden, grupul de asigurări care a publicat studiul, speră ca echipele de top din Europa să se folosească de aceste informaţii şi să tragă un semnal de alarmă organismelor care conduc fotbalul.

Efectele organizării Cupei Mondiale în Qatar s-au resimţit asupra jucătorilor! Studiul care trage un semnal de alarmă

Organizarea în timpul iernii a Cupei Mondiale din 2022 din Qatar a crescut gravitatea accidentărilor, potrivit unui studiu realizat de grupul de asigurări Howden. Leziunile cele mai grave au fost la glezne, gambe şi tendon, scrie rmcsport.fr, potrivit news.ro.

Luni se împlineşte un an de când a fost lansată oficial cea de-a 22-a ediţie a Cupei Mondiale, odată cu meciul de deschidere dintre Qatar şi Ecuador. Douăsprezece luni mai târziu, grupul de asigurări Howden a publicat un studiu privind leziunile din fotbal pentru sezonul 2022-2023, care este unic prin faptul că Cupa Mondială se desfăşoară în plină iarnă.

După ce a analizat efectele calendarului asupra bunăstării jucătorilor, studiul a arătat că jucătorii din primele cinci ligi din Europa au petrecut în medie opt zile în plus din cauza accidentărilor în lunile care au urmat turneului.

Reclamă

Premier League, cel mai afectat campionat după Cupa Mondială din Qatar

În octombrie 2022, înainte de turneu, 88 de accidentări înregistrate au dus la o indisponibilitate medie de 11,35 zile. Dar această medie a crescut la 19,41 zile în ianuarie 2023. Leziunile la gleznă (170%), la gambă/tibie (200%) şi la tendon (130%) au înregistrat cea mai mare creştere a gravităţii. În sezonul 2022-2023, studiul arată că au existat 3.985 de accidentări în principalele cinci ligi europene.

„Sperăm că toate cercetările şi analizele noastre vor oferi cluburilor de top din Europa informaţii suplimentare în timp ce continuă să discute cu organismele de conducere ale fotbalului o mai bună ajustare a listelor de meciuri interne şi internaţionale şi problema generală a aglomeraţiei meciurilor”, a declarat James Burrows, şeful departamentului de sport al Howden.

În ciuda pauzei prelungite de după Cupa Mondială, Bundesliga este unul dintre campionatele cele mai afectate, cu 46 de accidentări în cele două luni de după turneu, dar tot în urma Premier League (49). Cele două ligi au avut 14,8% şi, respectiv, 23,6% dintre jucători care au participat la Cupa Mondială din Qatar.

Reclamă 4 / 0/3

Succesiunea de meciuri înainte, în timpul şi după competiţie este de mult timp o sursă de dezbateri cu privire la oboseala fizică şi psihică a jucătorilor.

Potrivit studiului Howden, aproximativ 44% dintre aceştia s-au simţit mai obosiţi fizic, 23% mai obosiţi mental şi 53% s-au simţit mai predispuşi la accidentări în luna ianuarie decât în alte sezoane.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și