Închide meniul

„Este inacceptabil ce se întâmplă!” Oleksander Zinchenko, discurs cu lacrimi în ochi înaintea barajului cu Scoţia: „Toţi ucrainenii au un singur vis!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 iunie 2022, 18:31

„Este inacceptabil ce se întâmplă! Oleksander Zinchenko, discurs cu lacrimi în ochi înaintea barajului cu Scoţia: „Toţi ucrainenii au un singur vis!

Oleksander Zinchenko, cu lacrimi în ochi

Captură Youtube

Oleksander Zinchenko, discurs cu lacrimi în ochi înainte de Scoţia – Ucraina. Starul lui Manchester City şi al naţionalei Ucrainei vrea să ducă naţionala Ucrainei la Campionatul Mondial din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zinchenko a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă susţinută înainte de Scoţia – Ucraina. Starul lui Manchester City a vorbit despre războiul di n ţara sa, dar şi despre marea dorinţă a copiilor din Ucraina.

Oleksander Zinchenko, discurs cu lacrimi în ochi înainte de Scoţia – Ucraina

Ce se întâmplă în țara noastră este inacceptabil. Sunt lucruri pe care nici măcar nu le pot descrie. Trebuie ca această agresiune să fie oprită de tot. Trebuie să câștigăm. Ucraina este o țară a libertății și nu va ceda niciodată. Multe țări nu înțeleg asta: astăzi Ucraina este în această poziție, dar mâine ar putea fi ele. De asta trebuie să fim uniți și să învingem agresiunea rușilor, să învingem răul.

Toți ucrainenii au un mare vis, ca războiul să se oprească. Am vorbit cu mulți oameni din țări diferite. Am vorbit cu copii ucraineni. Nu înțeleg nimic, dar toți spun un lucru: «visez ca războiul să înceteze». Avem un vis și când vine vorba despre fotbal. Visul de a merge la Campionatul Mondial și de a bucura ucrainenii. În aceste vremuri dificile, o merită.

Starea noastră de spirit este de a lupta. Toată lumea înțelege ce se întâmplă în Ucraina, iar din acest motiv suntem 100% motivați să câștigăm. Putem vorbi mult, dar trebuie să o demonstrăm pe teren. Vom încerca să facem ucrainenii fericiți și mândri, să le aducem pozitivitate”, a declarat Oleksander Zinchenko.

Reclamă

Oleksander Zinchenko vrea să ducă Ucraina la Cupa Mondială: “Suntem încă în viață!”

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns, după ce Manchester City a câștigat titlul în Anglia, după o revenire dramatică. Duelul dintre Scoția și Ucraina va avea loc pe 1 iunie. Inițial, partida trebuie să se dispute în luna martie, dar a fost amânată din cauza războiului declanșat de Rusia în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin.

La fel ca întregul lor popor, jucătorii ucraineni au trecut și continuă să treacă prin clipe teribile, fiind mereu cu gândul la ce se întâmplă în țara lor. Oleksandr Zinchenko a vorbit despre acest subiect sensibil înaintea meciului de la Glasgow.

Fundașul lui Manchester City își dorește o victorie în meciul de baraj cu Scoția, pentru a le oferi un motiv de zâmbet oamenilor care suferă teribil din cauza atacurilor lui Vladimir Putin.

Reclamă 4 / 0/3

Zinchenko asigură că el și coechipierii săi sunt pregătiți pentru partida decisivă de pe 1 iunie, chiar dacă mulți dintre ei n-au mai jucat vreun meci oficial de dinainte de începerea războiului.

„Ucraina este încă în viață! Se va lupta până la final. Asta e mentalitatea noastră. Niciodată nu ne dăm bătuți. Sunt foarte recunoscător pentru tot sprijinul pe care l-am primit din întreaga lume. Scoția este o echipă foarte bună, au fani incredibili, dar pot să le promit tuturor ucrainenilor că vom face tot posibilul să câștigăm jocul, să-i facem mândri și să le aducem un zâmbet, măcar pentru câteva secunde.

Când a început războiul, mi-a fost foarte greu să mă concentrez pe fotbal. Gândurile mele erau legate doar de poporul meu. Sunt sigur că așa a fost pentru toți colegii mei. Acest meci cu Scoția este unul dintre cele mai importante din viața noastră. Băieții sunt pregătiți, nu mai e nevoie să discutăm despre motivație. 

O problemă este legată de condiția fizică, e dificil să te pregătești atunci când nu ai jucat o perioadă, dar nu trebuie să ne găsim scuze, ne vom face treaba cât de bine putem”, spus Oleksandr Zinchenko, pentru BBC, citat de news.ro.

Câştigătoarea din meciul Scoția – Ucraina va juca împoriva naționalei Țării Galilor, pe 5 iunie, în finala barajului pentru turneul final din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor Vezi toate știrile
Citește și