Închide meniul

Fabulosul Gianluigi Buffon și-a prelungit contractul cu Parma, până în 2024. ”Nu aş fi surprins să fiu încă în formă la 48 de ani”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 februarie 2022, 14:23

Fabulosul Gianluigi Buffon și-a prelungit contractul cu Parma, până în 2024. ”Nu aş fi surprins să fiu încă în formă la 48 de ani”

Gianluigi Buffon, în timpul unui meci

Buffon, 44 de ani, a revenit la clubul la care a debutat în 1995, Parma, vara trecută, când a semnat un contract valabil pe două sezoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluigi Buffon și recordurile din Italia

Noua înţelegere prevede un sezon suplimentar şi, la finalul ei, legendarul goalkeeper va avea 46 de ani, un exemplu de longevitate fotbalistică.

Buffon este jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în Serie A, 657, şi portarul cu cele mai multe jocuri fără gol primit, 501.

El a evoluat la Juventus din 2001, cu excepţia unui sezon, 2018-19, în care a fost la Paris Saint-Germain, înainte de a se întoarce la Torino, ca rezervă a polonezului Wojciech Szczesny. Cu Juventus, el a câştigat de zece ori campionatul italian.

Cu echipa de pe locul 13 în clasamentul Serie B, Buffon are 23 de jocuri în campionat, în care a primit tot atâtea goluri. În opt meciuri, el nu a primit gol.

Reclamă

Gianluigi Buffon: Nu aş fi surprins să fiu încă în formă la 48 de ani

„Dacă Italia nu se califică la Cupa Mondială, s-ar putea să joc la următoarea ediţie. Nu aş fi surprins să fiu încă în formă la 48 de ani. Michael Jordan nu a exclus să joace până la 50 de ani şi îl înţeleg. Până la urmă, vorbim pe teren. Întotdeauna am folosit Cupa Mondială ca scuză pentru cei care se întrebau de ce continui.

Adevărul este că îmi continui cariera pentru că fac lucruri pe care alţii nu le fac. Cu toate acestea, dinamica mă face să înţeleg că ediţia din Qatar este imposibilă. Este bine aşa, trebuie să respect alegerile unui om deştept precum Roberto Mancini”, a spunea Buffon, 176 de selecţii, la începutul acestei luni.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și