Închide meniul

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace! Petiția a strâns aproape 200.000 de semnături

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 23 decembrie 2022, 13:14

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace! Petiția a strâns aproape 200.000 de semnături

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace!

Profimedia

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace. După ce Argentina a învins Franța în ultimul act al turneului qatarez, foarte mulți iubitori ai fotbalului s-au îndoit de corectitudinea arbitrajului. Suporterii „Les Bleus” merg acum mai departe și solicită rejucarea finalei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Argumentul este reprezentat de modul controversat în care polonezul Szymon Marciniak a arbitrat meciul.

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace! Petiția a strâns aproape 200.000 de semnături

În online-ul din Franța a fost inițiată o petiție adresată celor de la FIFA, în care se cere rejucarea finalei Argentina – Franța, dar cu un arbitraj imparțial de această dată. Propunerea a avut un mare succes în rândul suporterilor francezi. Până acum, petiția a fost semnată de aproape 200.000 de oameni.

„Arbitrajul a fost total incorect. Nu a fost penalty la Di Maria, iar Mbappe a fost faultat la golul 2 al Argentinei! Semnați și redistribuiți în masă, pentru ca meciul să fie rejucat!”, argumentează fanii francezi în petiția online.

Șansele de reușită ale acestei propuneri sunt însă inexistente. Chiar dacă numărul de semnături este unul mare, astfel de inițiative nu au puterea de a infuența în niciun fel deznodământul evenimentelor sportive.

Reclamă

Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale

Ion Crăciunescu a fost dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak, „centralul” de la finala Cupei Mondiale. Deși Argentina și Franța au oferit un meci istoric, cu foarte multe momente spectaculoase, greșelile de arbitraj și controversele n-au întârziat să apară.

Polonezul Marciniak a fost acuzat de presa din Hexagon că a favorizat-o clar pe Argentina. Francezii consideră că penalty-ul sud-americanilor a fost acordat prea ușor și că al treilea gol al Argentinei trebuia anulat.

Celebra publicație L’equipe i-a acordat nota 2 lui Marciniak, fiind de părere că polonezul a făcut praf ultimul act al Mondialului din Qatar.

Reclamă 4 / 0/3

Ion Crăciunescu a fost în asentimentul presei franceze, fiind la rândul său dezamăgit de prestația controversată a „centralului”.

„De regulă, în arbitraj nota de trecere este șapte, dar cred că la Szymon Marciniak este nota de trecere de la școală, adică cinci. A comis unele greșeli care nu ar fi trebuit să existe la nivelul acesta, niște faulturi și cartonașe.

El a fost la nivelul arbitrajelor din toată competiția, care nu mi-au plăcut deloc. Arbitrajul a fost departe de finală, chiar dacă finala a fost excepțională. Nu a părut așa ciudat arbitrajul, pentru că le-a acoperit jocul în general”, a explicat Ion Crăciunescu la sptfm.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
Vezi toate știrile
Citește și