Închide meniul

Gala „FIFA The Best 2023” | Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător al anului! Dominație argentiniană la gala de la Paris: Scaloni și Martinez, premiați și ei. Premiile complete

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 februarie 2023, 23:34

Gala „FIFA The Best 2023 | Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător al anului! Dominație argentiniană la gala de la Paris: Scaloni și Martinez, premiați și ei. Premiile complete

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al anului, la gala "FIFA The Best 2023"

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al anului, la gala "FIFA The Best 2023"

Gala „FIFA The Best 2023” | Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al anului! A avut loc o dominație argentiniană la gala de la Paris, după ce naționala „Pumelor” a câștigat Cupa Mondială din Qatar. Lionel Scaloni a fost declarat antrenorul anului, în timp ce Emiliano Martinez a primit premiul pentru cel mai bun portar din 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexia Putellas a fost desemnată cea mai bună jucătoare din 2022, în timp ce Sarina Wiegman a câștigat premiul pentru antrenoarea anului, la gala „FIFA The Best 2023”, desfășurată luni seară la Paris.

Gala „FIFA The Best 2023” | Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător al anului! Premiile complete

Update: Lionel Messi (PSG / Argentina) este cel mai bun jucător din lume, în anul 2022! Starul argentinian a scris istorie în lumea fotbalului, reușind să câștige Campionatul Mondial din Qatar.

Update: Alexia Putellas (Barcelona / Spania) este cea mai bună jucătoare din lume, în 2022! Alexia a câștigat prestigiosul premiu pentru a doua oară consecutiv.

Reclamă

Update: Așa arată cel mai bun prim „11” din fotbalul masculin.

Reclamă 4 / 0/3

6 dintre cei 11 jucători incluși în echipa ideală din 2022 au fost prezenți la gala de la Paris: Virgil van Dijk, Lionel Messi, Kylian Mbappe, Achraf Hakimi, Casemiro și Juan Cancelo.

Update: S-a anunțat cel mai bun prim „11” din fotbalul feminin, în 2022, în frunte cu Alex Morgan și Alexia Putellas.

Update: Premiul pentru cei mai bun suporteri ai anului merge către fanii naționalei Argentinei.

Update: Luka Lochoshvili (Cremonese / Georgia) a câștigat premiul Fair-play din cadrul galei „FIFA The Best”.

Reclamă

Update: Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei, a fost declarat antrenorul anului. Tehnicianul de 44 de ani a fost răsplătit pe măsură după ce a condus naționala „Pumelor” către câștigarea Cupei Mondiale din Qatar.

Update: Sarina Wiegman (Anglia) este antrenoarea anului, desemnată în cadrul galei „FIFA the Best 2023”. Este pentru a 3-a oară când câștigă prestigiosul premiu.

Update: Premiul pentru golul anului (Puskas Award) merge la polonezul Marcin Olesky.

Update: Cel mai bun portar al anului este Emiliano Martinez (Aston Villa / Argentina).

Update: Mary Earps (Anglia / Manchester United) a fost desemnată cel mai bun portar din fotbalul feminin.

Update: A început gala de la Paris!

Lionel Messi este în casă! Starul argentinian a sosit la ceremonie însoțit de superba sa soție, Antonella Roccuzzo.

Kylian Mbappe a sosit la gala de la Paris. Starul lui PSG a fost întâmpinat de legendarul Ronaldo. Cei doi s-au îmbrățișat și au schimbat câteva cuvinte, zâmbind larg.

Alexia Putellas, apariție de senzație la gala de la Paris! Jucătoarea Barcelonei a venit la ceremonie într-o rochie albă, cu care a atras toate privirile.

Update 22.00: Gala de la Paris va începe în curând!

Finaliştii au fost deja stabiliţi şi ei au fost votaţi de antrenorii naţionalelor afiliate la FIFA, de căpitanii naţionalelor şi de un jurnalist considerat specialist din fiecare ţară membră FIFA.

Cele 3 finaliste pentru jucătoarea anului

Cei 3 finalişti pentru cel mai bun jucător

Cele 3 finaliste pentru antrenoarea anului

Cei 3 finalişti pentru antrenorul anului

Cele 3 finaliste pentru portarul anului

Cei 3 finalişti pentru portarul anului

Cei 3 finalişti pentru golul anului (Puskas Award)

Lionel Messi şi Kylian Mbappe, formă de vis

Lionel Messi a ajuns la borna 700 goluri marcate pentru echipele de club, Barcelona şi PSG. Starul campioanei Franţei a ţinut să puncteze momentul pe Instagram, iar, într-una din poze apare alături de Kylian Mbappe.

Golul marcat pe Velodrome, în Olympique Marseille – PSG 0-3, a fost cel cu numărul 28 pentru parizieni. Restul de 672 de reuşite au venit în tricoul Barcelonei. În derby-ul de duminică, Messi i-a oferit şi două assist-uri senzaţionale lui Mbappe.

Astfel că imaginea postată pe Instagram, cu cei doi îmbrăţişaţi, nu mai miră pe nimeni, dacă ţinem cont de informaţiile conform cărora relaţiile dintre cei doi au fost reci, după finala CM 2022, câştigată de Argentina în faţa Franţei.

Poza a adunat 5,7 milioane de aprecieri, asta dacă ţinem cont că a fost o seară memorabilă şi pentru Kylian, care, la doar 24 de ani, a marcat 200 de goluri pentru PSG, egalându-l pe golgheterul all-time, Edinson Cavani.

Revenind la Lionel Messi, el a ajuns la 700 de goluri înscrise, în 453 de meciuri, trecându-şi în cont 48 de hat-trick-uri, 52 de lovituri libere, 84 de penalty-uri, 75 de goluri din afara careului, 92 de goluri cu piciorul drept, 24 de reuşite cu capul, 581 din interiorul careului, 190 de duble şi 489 de goluri din interiorul careului, din acţiune.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și