Închide meniul

Haos în fotbalul din Turcia, după cutremurele devastatoare! Echipa lui Alexandru Maxim riscă să nu mai continue sezonul. Anunțul Federației

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 februarie 2023, 10:00

Haos în fotbalul din Turcia, după cutremurele devastatoare! Echipa lui Alexandru Maxim riscă să nu mai continue sezonul. Anunțul Federației

Alexandru Maxim, decisiv pentru Gaziantep

Alexandru Maxim, într-un meci disputat de Gaziantep / Profimedia

Este haos în fotbalul din Turcia, după cutremurele devastatoare care au cauzat peste 20.000 de decese. Federația de Fotbal din Turcia, prin vocea președintelui Mehmet Buyukekşi, a anunțat cum se va desfășura restul sezonului, după seismele de 7.8, respectiv 7.5 grade pe scara Richter care s-au produs în sud-estul Turciei, pe 6 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma dezastrului în care mii de persoane au fost rănite sau și-au pierdut viața, președintele Recep Erdogan a decretat doliu național timp de 7 zile. În același timp, meciurile din campionatul Turciei au fost amânate.

Haos în fotbalul din Turcia, după cutremurele devastatoare!

Președintele Federației de Fotbal din Turcia a anunțat deciziile luate în urma cutremurelor de pe 6 februarie. Sezonul din prima ligă se va relua pe 3 sau 4 martie, fără Hatayspor. Oficialii clubului au trimis o scrisoare către Federație în care au solicitat retragerea din campionat.

Hatayspor este una dintre echipele aflate în zona în care a avut loc epicentrul cutremurelor de luni.

La rândul lor, cei de la Gaziantep se gândesc serios să încheie forțat sezonul, după cataclismul din sud-estul Turciei. La Gaziantep evoluează și internaționalul român, Alexandru Maxim.

Reclamă

Mehmet Buyukekşi a explicat cum va arăta sistemul de promovare/retrogradare la finalul sezonului actual.

„Astăzi, Hatayspor a trimis o scrisoare la federaţie. Ne-a informat că nu va mai putea juca meciurile din acest sezon. Mâine sau poimâine vom discuta situaţia în Consiliul de Administraţie. 

Gaziantep, echipa lui Alexandru Maxim, riscă să nu mai continue sezonul, după cutremurele din Turcia

Şi preşedintele Gaziantep FK a luat legătura cu noi online. Ei încă nu au reuşit să ia o decizie. Le-am dat termen până luni dimineaţă.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă şi ei vor să se retragă, ne gândim să ne continuăm drumul cu 17 echipe. Cele două cluburi îşi vor păstra drepturile intacte.

În acest moment sunt 19 echipe. Urmau să retrogradeze patru şi să promoveze trei. Sezonul viitor urma să se dispute cu 18 echipe. 

Dacă se retrag două echipe, vor retrograda la final două echipe. Vor promova trei, astfel că sezonul viitor va avea 20 de echipe”, a declarat Mehmet Buyukekşi.

În prezent, Gaziantep, echipa lui Alexandru Maxim, se află pe locul 10 în prima ligă din Turcia. Campionatul este condus de Galatasaray, cu 54 de puncte. Podiumul este completat de Fenerbahce și Basaksehir, cu 45, respectiv 40 de puncte. Campionatul a fost întrerupt în etapa a 22-a.

Alex Maxim, în stare de şoc după cutremurele teribile din Turcia

Alex Maxim este în stare de şoc după cutremurele teribile din Turcia. Mijlocaşul român a avut o şansă uriaşă şi nu era în Gaziantep, oraşul în care a fost localizat epicentrul seismelor de magnitudine 7,8, respectiv 7.5.

Fotbalistul celor de la Gaziantep a fost titular în eşecul cu Antalyaspor, scor 0-1, de sâmbătă. După, a primit o scurtă vacanţă de la club şi a plecat din Turcia. A scăpat astfel din infern!

Maxim se teme însă pentru coechipierii săi care erau în oraş în momentul în care a avut loc cutremurul care a făcut peste 500 de victime.

Reclamă

„Eu sunt în Germania, e totul ok. Am aflat când m-am trezit… am avut liber după meciul pe care l-am jucat. Majoritatea jucătorilor sunt plecaţi din oraş, dar ţinem legătura cu cei de acolo.

Lucrurile nu sunt ok, nu ştiu nici eu foarte multe. M-am trezit puţin în şoc, am avut 2 milioane de mesaje pe telefon. Nu ştiam ce se întâmplă. Toată lumea de la club e ok, din ce am înţeles, dar în rest nu ştiu foarte multe lucruri.

Am vorbit cu familia, m-au sunat toţi să vadă dacă sunt ok. Unii dintre ei credeau că sunt în Turcia, verişoare, unchi… nu ştiau că sunt plecat. Din câte am înţeles e totul închis, aeroportul este închis. Probabil în următoarele 2-3 zile nu avem cum să zburăm. Nu se pune problema de fotbal în perioada următoare, vă daţi seama.

Vedem ce se întâmplă, nu ştim. De o oră stau pe telefon. Mulţumesc lui Dumnezeu, dar am prieteni acolo, am colegi care erau acolo. Mi-au povestit că un minut şi jumătate a durat… toată lumea e în stradă, nu au voie să se întoarcă în case”, a declarat Alex Maxim, în exclusivitate pentru AntenaSport.

 

Recomandări
  • Haos în fotbalul din Turcia, după cutremurele devastatoare
  • Echipa lui Alexandru Maxim riscă să nu mai continue sezonul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:15 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte Vezi toate știrile
Citește și