Închide meniul

Ianis Hagi vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi: „Îmi doresc să fiu antrenor!”. Cum se pregăteşte fiul „Regelui”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 februarie 2023, 14:18

Ianis Hagi vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi: „Îmi doresc să fiu antrenor!. Cum se pregăteşte fiul „Regelui

Ianis Hagi si Gica Hagi au câştigat Cupa României, cu Viitorul, în 2019

Ianis Hagi şi Gică Hagi, cu trofeul Cupei României / Hepta

Ianis Hagi a dezvăluit, într-un interviu pentru Sunday Mail, că vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi. După ce a devenit jucător de fotbal şi a ajuns chiar să poarte tricoul cu numărul 10 la naţionala României, fiul „Regelui” visează să se facă antrenor după ce va agăţa ghetele în cui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ianis a revenit după cel mai greu moment din cariera lui. A suferit o accidentare horror, s-a operat, şi a revenit pe teren după un an de pauză. În perioada în care nu a putut juca, mijlocaşul în vârstă de 24 de ani s-a pregătit pentru cariera de antrenor. A citit mai multe cărţi şi a urmărit diverse documentare.

Ianis Hagi vrea să calce pe urmele lui Gică Hagi

Fiul „Regelui” Hagi nu se grăbeşte să plece de pe Ibrox şi a avut parte de o surpriză chiar înainte să se întoarcă la antrenamente. În luna decembrie, şi-a prelungit contractul cu Rangers. 15 goluri în 73 de meciuri a înscris Ianis pentru scoţieni.

Recuperarea a fost un proces de lungă durată, dar ştiam că toată lumea are încredere în mine. A fost important (n.r. că a semnat un nou contract cu Rangers), mai ales într-o perioadă dificilă a carierei mele și după o schimbare de antrenor. Devin destul de bun la spaniolă acum. Îmi place baschetul, așa că m-am uitat la multe meciuri în perioada în care am fost accidentat. Apoi este vorba şi de antrenorat.

Este ceva cu care am crescut, tatăl meu fiind manager de multă vreme… am studiat diferite cărți şi am urmărit diferite seriale pe Netflix despre antrenorat. Nu doar fotbal, ci și despre a fi antrenor în diferite sporturi. Am încercat să înțeleg jocul dintr-un alt unghi. Eu, pe viitor, îmi doresc să fiu antrenor„, a declarat Ianis Hagi pentru Sunday Mail.

Reclamă

Ianis Hagi, în vârstă de 24 de ani, a ajuns prima dată la Rangers sub formă de împrumut în ianuarie 2020 și a ieșit prima dată la rampă gratie dublei de neuitat din victoria cu Braga, în Europa League. Românul a jucat un rol important în titlul de campioană cucerit de Rangers în sezonul 2020/21. A înscris atunci şapte goluri.

Ianis s-a remarcat în fotbalul mare la echipa tatălui său. A fost debutat de „Rege”, în Liga 1, la 16 ani şi o lună. În 2015 a fost cel mai tânăr căpitan din istoria campionatului României. Avea atunci 16 ani, 9 luni şi 22 de zile.

Ianis Hagi, cu gândul la echipa naţională

Ianis Hagi este cu gândul la echipa naţională, după ce a revenit pe teren la Rangers, la finalul lunii ianuarie. Fiul „Regelui” susţine că se pregăteşte din plin pentru a fi în formă maximă cât mai repede.

Reclamă 4 / 0/3

Ianis Hagi a declarat că în maxim patru săptămâni va deveni apt pentru a putea evolua timp de 90 de minute pentru Rangers. Mijlocaşul de 24 de ani susţine că ia în calcul şi convocarea la echipa naţională, însă acest fapt nu depinde doar de el.

Să joc 90 de minute? Să zic trei-patru săptămâni. Nu depinde doar de mine, de convocare. Clar că trebuie să joc și să o fac bine. Sunt pe teren, sunt bine fizic, mental la fel. Acum încerc să joc cât mai multe minute și să fiu pregătit cât de repede pot.

Cei pe care îi iubesc, prietena mea, familia mea, cei care îmi sunt apropiați au făcut chestii pentru mine pe care aveam nevoie să mi le facă mama la doi, trei ani. Am realizat că multă lume chiar mă iubește”, a declarat Ianis Hagi, pentru sport.ro.

Mai mult decât, Hagi Jr. a comentat şi şansele pe care le are România în preliminariile EURO 2024, preliminarii care vor debuta în martie, pe Antena 1. Mijlocaşul de la Rangers susţine că „tricolorii” sunt capabili să obţină biletele pentru turneul final de peste doi ani.

Mereu va fi greu. Vrei să ajungi la un turneu final? Este greu. Dar ce este frumos în viață și nu este greu? Vrem să ne calificăm la un turneu final, trebuie să suferim, să credem în noi, să avem curaj și am mai spus-o în trecut, talent este. Îmi știu colegii, știu jucătorii, cu siguranță talent avem.

Păreri sunt peste tot. Fiecare are dreptul la opinii. La echipa națională sunt cei mai buni 25 de jucători din România și e normal să ai așteptări. Este o grupă cu meciuri unde trebuie să fim pregătiți pentru fiecare bătălie. Puteam să avem o Franța sau o Germania, dar avem Elveția. Într-adevăr e mai bine”, a mai spus Ianis Hagi.

Reclamă
Recomandări
  • Ianis Hagi îşi doreşte să devină antrenor
  • Anunţul făcut de fiul lui Gică Hagi

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și