Închide meniul

Ilkay Gundogan a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor FA Cup! A dat lovitura după 12 secunde în City – United

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 iunie 2023, 18:07

Ilkay Gundogan a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor FA Cup! A dat lovitura după 12 secunde în City – United

Ilkay Gundogan a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor FA Cup

Ilakay Gundogan, după golul marcat în finala Cupei Angliei

Ilkay Gundogan a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor FA Cup! Mijlocaşul lui Manchester City a deschis scorul în confruntarea „de foc” cu Manchester United, după ce trecuseră doar 12 secunde de la fluierul de start al centralului partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City şi Manchester United se luptă pentru trofeul Cupei Angliei. Finala se desfăşoară pe Wembley, fiind în format live text, pe AS.ro.

Ilkay Gundogan a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor FA Cup, în Manchester City – Manchester United

Ilkay Gundogan a înscris un gol superb în finala dintre cele două rivale din Manchester. Mijlocaşul german a deschis scorul în secuda 12, cu un voleu superb, de la marginea careului „diavolilor”.

Gundogan a punctat după ce a profitat de o respingere eronată a fundaşilor centrali ai lui Manchester United. David de Gea nu a avut nicio şansă în faţa execuţiei de pus în ramă a internaţionalului german.

Faza golului marcat de Gundogan a pornit după ce chiar el a executat pima lovitură din meci, pasându-i portarului Ortega. Goalkeeper-ul a centrat spre careul lui De Gea, fundaşii greşind ulterior respingerea.

Reclamă

Prin golul marcat în poarta lui Manchester United, Ilkay Gundogan a stabilit şi un record. Germanul a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor Cupei Angliei, doborând recordul deţinut de Louis Saha, care marca în 2009 după doar 25 de secunde din meci.

Atacantul francez Saha reuşea să înscrie pentru Everton, în duelul cu Chelsea, câştigat în cele din urmă de londonezi, după golurile marcate de Didier Drogba şi Frank Lampard.

Reclamă 4 / 0/3

De altfel, este de menţionat că Manchester City şi Manchester United se întâlnesc pentru prima dată într-o finală. „Cetăţenii” luptă pentru a scrie istorie n acest sezon, ţintind „tripla”. După ce a câştigat deja Premier League, trupa lui Pep Guardiola se luptă pentru trofeul Cuei Angliei, ulterior urmând să dispute şi finala UEFA Champions League, cu Inter.

Pep Guardiola, lecţie de umor englezesc

Pep Guardiola a oferit o lecţie de umor englezesc după ce a câştigat, matematic, un nou titlu în Premier League. A făcut-o pe Manchester City campioană pentru a 5-a oară în ultimii 6 ani şi este pe punctul de a-şi îndeplini marele vis, câştigarea Champions League.

Guardiola poate încununa sezonul formidabil cu o triplă pe care a mai reuşit-o doar Manchester United: Liga Campionilor, titlu şi Cupa Angliei. Managerul spaniol a şi fost întrebat, la ultima conferinţă de presă, ce l-ar mai ţine pe banca „cetăţenilor” în cazul în care reuşeşte să ridice deasupra capului cele trei trofee.

Răspunsul oferit de Pep Guardiola a stârnit zâmbete în sala de conferinţe. Chiar dacă poate spulbera cel de-al 14-lea record în Premier League, antrenorul lui City mai are o „provocare”.

(Reporter: Dacă reuşiţi tripla, care ar fi următoarea provocare?) Să înscriem un gol pe terenul lui Tottenham. Dacă voi fi încă aici, este pentru că nu am reuşit să îi administrez, în deplasare, o înfrângere lui Spurs„, a răspuns Guardiola la întrebarea pusă de reporterul Sky Sports, citat de marca.com.

Cu toate că toată sala a început să râdă, în spatele declaraţiei este un fapt real. În toate cele 8 meciuri jucate împotriva lui Tottenham, în deplasare, Guardiola nu are nicio victorie! Este un „blestem” pentru City, care a suferit 6 înfrângeri, iar două partide s-au terminat la egalitate.

Reclamă
Recomandări
  • Ilkay Gundogan a scris istorie în finala FA Cup
  • Mijlocaşul a încsris după doar 12 secunde în Manchester City – Manchester United

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și