Închide meniul

Joan Laporta nu renunță la Superliga Europei! Anunțul triumfător al președintelui Barcelonei: „Competiția va exista!”

Alexandru Ivan Publicat: 5 ianuarie 2023, 18:55

Reclamă
Joan Laporta nu renunță la Superliga Europei! Anunțul triumfător al președintelui Barcelonei: „Competiția va exista!

Joan Laporta nu renunță la Superliga Europei

Joan Laporta, în timpul unui meci pentru Barcelona / Profimedia

Joan Laporta nu renunță la Superliga Europei. Președintele Barcelonei e convins că competiția „bogaților” va exista, în ciuda reticenței exprimate de UEFA și de suporterii de pe întreg continentul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Joan Laporta şi-a exprimat joi încrederea că proiectul Superligii Europene a cluburilor poate deveni funcţional în anul 2025, dacă va primi un aviz favorabil de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Joan Laporta nu renunță la Superliga Europei

„Cred că tărie că Superliga va exista. Aşteptăm verdictul de la Bruxelles. Va fi o competiţie deschisă, pentru că nu aş intra într-un proiect care să nu fie deschis. Deschis pentru Juventus şi Real Madrid, sau alte cluburi care, în acest moment, se află în afara proiectului”, a declarat Laporta pentru Cadena SER.

Laporta a adăugat că speră ca şi UEFA să aibă un loc în acest proiect şi a prognozat că „dacă verdictul este favorabil, Superliga va fi funcţională în 2025. Dacă verdictul va fi defavorabil, atunci lucrurile se complică”, a mai spus el.

Tot Laporta a emis şi ipoteza conform cărei lansarea Superligii s-ar putea face, într-o primă fază, fără cluburile din Anglia: „Vom crea o competiţie care va concura cu Premier League. Poate că la început cluburile engleze nu vor intra în Superligă, însă eu cred că vor veni către noi”, a mai spus Laporta.

Reclamă

Real Madrid, Barcelona şi Juventus, singurele cluburi care mai susțin Superliga Europei

Juventus, FC Barcelona şi Real Madrid sunt ultimele din cele 12 cluburi înscrise în Superligă, în aprilie 2021, care încă nu au ieşit din acest proiect.

Celelalte 9 cluburi care au părăsit Superliga sunt Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan.

Retragerile au venit ca urmare a unei reacţii furioase din partea fanilor, oficialilor şi politicienilor care au susţinut că Superliga este lacomă şi anticoncurenţială, deoarece echipelor li se garantează un loc în fiecare an.

Reclamă 4 / 0/3

Cum arăta proiectul Superligii Europei

“Vor fi meciuri la mijlocul săptămânii, cu toate echipele participante urmând să joace în campionatele naționale, păstrându-se calendarul competițiilor interne, care vor rămâne baza fotbalului la nivel de cluburi. 

Vor participa 20 de cluburi, cele 15 cluburi fondatoare și încă cinci echipe adiționale care se vor califica anual pe baza randamentului din sezonul precedent. Sezonul va începe în august, cu participarea cluburilor în două grupe de câte 10, care vor juca meciuri tur-retur. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturile de finală.

Echipele care se clasează pe poziţiile patru şi cinci vor juca un playoff adiţional în dublă manşă. Ulterior, se vor juca playoff-uri în dublă manşă începând cu sferturi până în finală, care se va disputa într-o singură manşă, la finalul lui mai, pe un teren neutru”, a fost comunicatul prin care Superliga Europei a fost anunțată oficial, în aprilie 2021.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și