Închide meniul

Karim Benzema e uriaș! L-a depășit pe Thierry Henry și a intrat în istoria fotbalului francez

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 15 martie 2022, 8:57

Karim Benzema e uriaș! L-a depășit pe Thierry Henry și a intrat în istoria fotbalului francez

Karim Benzema, în istoria fotbalului francez

Profimedia Images

După golurile marcate în meciul cu Mallorca, Karim Benzema l-a depășit pe marele Thierry Henry (411) și a ajuns la 413 goluri înscrise pentru echipele de club și națională, el devenind astfel cel mai mare golgheter din istoria Franței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Karim Benzema, cel mai bun jucător din Top 5 campionate din Europa

Benzema pare de neoprit în acest sezon. Conform celor de la Squanka, atacantul cotat la 25 de milioane de euro este jucătorul implicat în cele mai multe goluri, dintre fotbaliștii din Top 5 campionate ale Europei.

În cele 25 de meciuri disputate în La Liga, el a marcat 22 de goluri și a oferit 11 assisturi. Mai adăugam și cele 8 goluri marcate în Champions League pentru un sezon remarcabil al lui Benzema.

Cu dubla de la Mallorca, Karim Benzema și-a egalat numărul record de goluri într-un sezon, de la transferul la Real Madrid. El a ajuns la borna 32 în toate competițiile, un număr pe care îl atingea și în stagiunea 2011-2012, sub conducerea lui Jose Mourinho.

Reclamă

Real Madrid – PSG 3-1 | Karim Benzema, seară de vis în UEFA Champions League

Recordurile lui Karim Benzema vin la doar câteva zile după ce atacantul de 34 de ani a eliminat-o de unul singur pe PSG din optimile UEFA Champions League. Karim a reușit un hat-trick în duelul de pe Santiago Bernabeu și galacticii au mers în sferturi.

„Aveam nevoie de fani, iar această calificare este pentru ei. A fost un meci foarte dificil, dar am presat până la final și am meritat victoria. Am pierdut în tur, au avut 1-0, dar cu ajutorul acestor fani care ne-au susținut a trebuit să dăm totul până la final.

A fost un meci de Champions League greu, PSG-ului îi place să aibă mingea. Am controlat jocul în a doua repriză. Nu a fost o greşeală din partea lui Donnarumma (n.r. – la golul de 1-1). A fost presiune din partea întregii echipe.

Reclamă 4 / 0/3

Știam că sunt o echipă pe care, dacă îi pui sub presiune, nu intră în panică, dar le este mai greu. Când le iei mingea, când îi pui sub presiune, nu se pot conecta cu cei trei din față. Este problema tuturor echipelor care vor să joace mingea din spate. Când sunt presaţi, au probleme.”, a spus Karim Benzema, citat de cotidianul Marca.

La 34 de ani și 80 de zile, Karim Benzema este cel mai în vârstă jucător care bifează un hat-trick în UEFA Champions League.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și