Închide meniul

Lionel Messi a dat cărțile pe față: „Guardiola a făcut mult rău fotbalului!”

Cosmin Cioboată Publicat: 13 noiembrie 2022, 17:35

Reclamă
Lionel Messi a dat cărțile pe față: „Guardiola a făcut mult rău fotbalului!

Lionel Messi a vorbit despre Pep Guardiola

Lionel Messi a vorbit despre Pep Guardiola / Profimedia

Lionel Messi a dat cărțile pe față, în momentul în care a fost întrebat cine este cel mai bun antrenor cu care a colaborat de-a lungul carierei. Starul argentinian l-a nominalizat, fără să stea pe gânduri, pe Pep Guardiola, fostul său tehnician de la Barcelona din perioada 2008-2012.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a ajuns la concluzia că „Guardiola a făcut mult rău fotbalului”. Chiar dacă mesajul pare să aibă o conotație negativă, atacantul lui PSG a explicat de ce consideră acest lucru.

Lionel Messi a dat cărțile pe față: „Pep Guardiola a făcut mult rău fotbalului!”

Lionel Messi spune că antrenorul spaniol, aflat în prezent la cârma lui Manchester City, a produs „daune” fotbalului deoarece foarte mulți tehnicieni din întreaga lume au vrut să-i copieze stilul și tacticile fabuloase. Iar acest lucru a complicat lucrurile, consideră fostul căpitan al Barcelonei.

„Pep Guardiola a făcut mult rău fotbalului. Părea atât de simplu încât toată lumea a vrut să-l copieze. Mai târziu am întâlnit o mulțime de «Guardiola» și așa vă dați seama de ceea ce a realizat.

Fără îndoială, este cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodată, are ceva special. Modul în care vede lucrurile, felul în care pregătește meciurile și cum comunică cu jucătorii”, a spus Lionel Messi, citat de sport.es.

Reclamă

Lionel Messi a oferit un interviu, după ce s-a reunit cu lotul Argentinei, în vederea pregătirilor pentru Campionatul Mondial din Qatar. Una dintre întrebările primite de mijlocaș a fost cea legată de cel mai bun antrenor alături de care a lucrat în cariera sa.

Răspunsul a părut a fi unul simplu pentru starul de la PSG, care l-a numit imediat pe Pep Guardiola.

„L-am avut aproape pe Guardiola și am înțeles ce a reușit să facă. Fără îndoială, este cel mai bun antrenor cu care am lucrat, are ceva special, mai ales în felul în care urmărește meciurile, în felul în care le pregătește și în ceea ce transmite jucătorului”, a declarat Lionel Messi, conform Clarin.

Reclamă 4 / 0/3

Messi, prima reacţie după ce a văzut lotul Argentinei pentru Cupa Mondială din Qatar

Lionel Messi a avut o primă reacţie după ce a văzut lotul Argentinei pentru Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc între 20 noiembrie şi 18 decembrie. Starul de 35 de ani, aflat probabil la ultimul turneu final, a avut un mesaj pentru conaţionalii săi.

„La prima ediţie la care am participat eram foarte tânăr. Mi-a plăcut şi în acelaşi timp am avut inocenţa şi furia de a vrea să joc, de a vrea mai mult. Apoi Mondialul din 2014, unde ne-am descurcat foarte bine şi a fost o experienţă de neuitat. Mi-a plăcut mult şi mi-a devenit mai clar că cel mai important lucru este ca grupul să fie puternic şi unit. Aşa, pe termen lung, îţi poţi îndeplini obiectivul.

Astăzi sunt multe asemănări între acest grup şi cel din 2014 şi procesul care se întinde până la finalul Campionatului Mondial. Mi se pare foarte asemănător modul în care a fost alcătuit grupul. Cred că am învăţat să încep bine şi Campionatul Mondial şi să câştig primul meci, cred că este fundamental şi te marchează pentru tot restul turneului final.

La nivel de presiune, cred că trebuie să ne izolăm de tot ceea ce trăiesc oamenii. Deşi avem mari speranţe, suntem realişti şi conştienţi că trecem printr-o perioadă bună. În acelaşi timp, trebuie să ştim că este o Cupă Mondială şi că este foarte greu. Orice detaliu contează. Suntem un grup care, indiferent de meci, jucăm cu aceeaşi intensitate şi concentrare. Cred că asta este foarte important. Ştiind că vom lupta, dar că nu vom fi campioni de la început, aşa cum credem noi argentinienii”, a declarat Lionel Messi pentru Ole, citat de Marca.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
Vezi toate știrile
Citește și