Închide meniul

Start în forţă în preliminariile EURO 2024. Harry Kane, gol uriaş în Italia – Anglia 1-2. Cristiano Ronaldo, „dublă”

Cosmin Olteanu Publicat: 23 martie 2023, 23:50 / Actualizat: 19 iulie 2023, 16:05

Start în forţă în preliminariile EURO 2024. Harry Kane, gol uriaş în Italia – Anglia 1-2. Cristiano Ronaldo, „dublă

Cristiano Ronaldo, tras la răspundere după primul meci de la Campionatul Mondial

Cristiano Ronaldo, în timpul partidei dintre Portugalia și Ghana/ Profimedia

  • LIVE TEXT Încep preliminariile EURO 2024

Start în forţă în preliminariile EURO 2024. Italia – Anglia 1-2 și Portugalia – Liechtenstein 4-0 au putut fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro. Cristiano Ronaldo a reuşit o „dublă” istorică la echipa naţională şi a devenit jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria fotbalului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa naţională a Angliei a învins joi seara, la Napoli, echipa naţională a Italiei, într-un meci din grupa C a calificărilor pentru Euro 2024. La Lisabona, Cristiano Ronaldo a înscris de două ori în victoria obţinută de Portugalia în faţa naţionalei din Liechtenstein.

Start în forţă în preliminariile EURO 2024

În derby-ul zilei, la Napoli, Anglia a avut o primă repriză foarte bună, deschizând scorul prin Rice, în minutul 13. Pe finalul primei părţi Harry Kane a transformat un penalti, devenind cel mai bun marcator al naţionalei Angliei, şi scorul era 2-0 pentru oaspeţi. În partea secundă, Retegui, atacantul de origine argentiniană care evoluează peste ocean, la Club Atletico Tigre, a redus din diferenţă dând speranţe fanilor, dar, chiar dacă Luke Shaw a fost eliminat în minutul 80, scorul final a fost 2-1 pentru Anglia.

Reclamă

La Lisabona, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai selecţionat jucător din istoria fotbalului, bifând al 197-lea meci disputat pentru naţionala Portugaliei, iar lusitanii nu au avut probleme cu Liechtenstein, de care au dispus cu 4-0. Cristiano Ronaldo a marcat două dintre goluri, ajungând astfel la 120 de reuşite în tricoul echipei naţionale.

Slovacia nu a reuşit să învingă naţionala din Luxemburg, pe teren propriu, încheind la egalitate, scor 0-0. La Copenhaga, Danemarca a învins destul de greu echipa Finlandei, printr-o triplă reuşită de atacantul Atalantei, Rasmus Hojlund.

Reclamă

Rezultate înregistrate joi seara, în preliminariile Euro 2024:

Grupa J: Portugalia – Liechtenstein 4-0 (Joao Cancelo 8, Bernardo Silva 47, Cristiano Ronaldo 51 penalti, 63).

Au început preliminariile EURO 2024. Seară magică pentru Cristiano Ronaldo şi Harry Kane

Update 23.45: Italia – Anglia 1-2, Portugalia – Liechtenstein 4-0. Fluier final!

Reclamă 4 / 0/3

Update 23.10: Portugalia – Liechtenstein 4-0. Cristiano Ronaldo a ]nscris din lovitură liberă, în minutul 63. A şutat în forţă, din marginea careului, iar portarul oaspeţilor nu a putut interveni!

Update 23.00: Italia – Anglia 1-2. Mateo Retegui a înscris la debutul în naţionala Italiei. Atacantul de la Tigre a marcat superb în minutul 56.

Update 22.56: Portugalia – Liechtenstein 3-0. Cristiano Ronaldo a înscris din penalty şi a ajuns la 119 goluri marcate la echipa naţională.

Update 22.55: Penalty scos de Joao Cancelo pentru Portugalia.

Update 22.53: Portugalia – Liechtenstein 2-0. Bernardo Silva a dublat avantajul lusitanilor, după o centrare a lui Joao Cancelo.

Update 22.29: Italia – Anglia 0-2. Harry Kane a înscris, în minutul 44, din penalty, şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei!

Update 22.00: Italia – Anglia 0-1. Declan Rice a înscris în minutul 13 al meciului de pe Stadio Diego Armando Maradona din Napoli

Reclamă

Update 21.55: Portugalia – Liechtenstein 1-0. Joao Cancelo a avut nevoie de 8 minute pentru a înscrie un nou gol la echipa naţională!

Update: Cristiano Ronaldo este titular în Portugalia – Liechtenstein.

Update: Kazahstan – Slovenia 1-2. Brekalo (47) şi Vipotnik (78) au marcat golurile primei victorii din preliminariile EURO 2024. Slovenia a urcat pe primul loc în Grupa H, din care mai fac parte Irlanda de Nord, Danemarca, San Marino şi Finlanda.

Echipele de start de la Italia – Anglia:

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Toloi, Acerbi, Spinazzola – Barella, Jorginho, Verratti – Berardi, Retegui, Pellegrini
Selecționer: Roberto Mancini

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – K. Phillips, Rice, Bellingham – Saka, Kane, Grealish
Selecționer: Gareth Southgate

Cristiano Ronaldo promite spectacol în Portugalia – Liechtenstein

Cristiano Ronaldo şi-a declarat în mod clar ambiţia de a deţine recordul mondial de selecţii la echipa naţională, o performanţă pe care starul portughez o poate realiza joi, când selecţionata de fotbal a ţării sale va înfrunta Liechtensteinul în preliminariile EURO 2024, informează AFP.

„Recordurile sunt motivaţia mea. Vreau să devin jucătorul cu cele mai multe selecţii naţionale din istorie. Ar fi un lucru care m-ar face mândru. Însă asta nu se opreşte aici, vreau să fiu convocat în continuare cât mai des”, a declarat Ronaldo, miercuri, în cursul unei conferinţe de presă.

Cu un total de 196 de selecţii, căpitanul Portugaliei împarte în prezent acest record cu atacantul kuweitian Bader Al-Mutawa. Acesta se află la rândul său încă în activitate, la 38 de ani, dar nu a fost însă convocat pentru următoarele meciuri amicale ale selecţionatei sale, cu Filipine şi Tadjikistan.

„Sunt foarte fericit că am revenit. Până la urmă, am încă multe de oferit echipei naţionale”, a adăugat Ronaldo, precizând că nu îşi face „planuri pe termen lung” în legătură cu eventualele participări la EURO 2024 şi Cupa Mondială 2026.

România o va înfrunta pe Andorra

În prima etapă din preliminariile EURO 2024, România o va înfrunta, în deplasare, pe Andorra. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 21:45.

Partida Andorra – România va putea fi urmărită, în exclusivitate, pe Antena 1 și AntenaPLAY.

Lotul României pentru meciurile cu Andorra şi Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira | EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10).

Programul complet al meciurilor României din preliminariile EURO 2024

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou
Premier League • 28 mart., 18:50
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
AntenaPLAY • 25 mart., 11:52
„Te-ai întoarce în Liga Portugal?” Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
Franţa - Germania 0-2! Nemţii nu au milă de naţionala lui Mbappe. Anglia - Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Fotbal extern • 23 mart., 23:40
Franţa – Germania 0-2! Nemţii nu au avut milă de naţionala lui Mbappe. Anglia – Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar a treia selecţie
Fotbal extern • 23 mart., 22:59
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar 17 ani