Închide meniul
VIDEO

Meci incredibil arbitrat de Istvan Kovacs! Românul a acordat 3 penalty-uri în finala Cupei Golfului. Golul victoriei, marcat în minutul 120+2

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 ianuarie 2023, 22:11

Meci incredibil arbitrat de Istvan Kovacs! Românul a acordat 3 penalty-uri în finala Cupei Golfului. Golul victoriei, marcat în minutul 120+2

Claudiu Tudor, preşedintele celor de la Petrolul, s-a părbuşit emoţional după arbitrajul lui Istvan Kovacs

Profimedia

Meci incredibil arbitrat de Istvan Kovacs! Românul s-a aflat la centru în duelul Irak – Oman 3-2, din finala Cupei Golfului. Kovacs a dictat 3 penalty-uri în meciul disputat în Irak, precedat de un incident tragic în urma căruia două persoane au decedat și alte cel puțin 80 au fost rănite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Irak a câștigat trofeul la finalul unui meci dramatic, decis după cele două reprize de prelungiri, în minutul 120+2.

Meci incredibil arbitrat de Istvan Kovacs! Românul a acordat 3 penalty-uri în finala Cupei Golfului

Irak a deschis scorul în minutul 24, prin Bayesh. În minutul 82, Istvan Kovacs a dictat penalty pentru Oman, dar Jameel Al Yahmadi a ratat. Jucătorii din Oman n-au renunțat la luptă și au înscris golul egalizator în minutul 90+10.

Oman a beneficiat de o nouă lovitură de la 11 metri, după un fault comis de Alai Ghasem. Acesta l-a călcat în careu pe Al Aghbari. Istvan Kovacs n-a observat intrarea neregulamentară și a lăsat jocul să continue.

Totuși, arbitrul din Carei a fost salvat de VAR. Meciul a fost întrerupt, iar centralul român a fost chemat la monitor să revadă faza. În cele din urmă, Kovacs a întors decizia și a arătat punctul cu var. Al Yahyaei și-a asumat responsabilitatea, a marcat și a trimis meciul în extra-time.

Reclamă

Final SF în finala Cupei Golfului, Irak – Oman 3-2

Dramatismul a atins cote și mai înalte în cele două reprize de prelungiri. Irak a reintrat în avantaj în minutul 116, după golul lui Attwan, înscris tot din penalty. A fost a 3-a lovitură de la 11 metri oferită de Istvan Kovacs, într-o seară extrem de tensionată pentru el.

Oman a reușit să restabilească din nou egalitatea în minutul 119, prin Malki, iar finala părea să se îndrepte către loviturile de departajare. Dar Irak a mai avut un cuvânt de spus!

Reclamă 4 / 0/3

Younnes a trimis cu capul în plasă, iar faza a fost analizată îndelung în camera VAR pentru un presupus offside. În cele din urmă, arbitrii din camera VAR i-au transmis lui Istvan Kovacs că golul este valid, iar zecile de mii de fani irakieni au declanșat fiesta în tribune.

Irak a câștigat pentru a 4-a oară Cupa Golfului.

La meciul dintre Irak şi Oman, Istvan Kovacs i-a avut alături pe asistenţii Vasile Marinescu şi Mihai Artene. Arbitrul de rezervă a fost Salman Falahy (Qatar), în timp ce în camera VAR s-au aflat Jeremy Pignard (Franţa) şi Jiyedh Redouane (Maroc).

Scene halucinante înaintea finalei Cupei Golfului

Scene halucinante au avut loc înaintea partidei Irak – Oman, din ultimul act al Cupei Golfului, arbitrată de Istvan Kovacs. Meciul s-a disputat astăzi, la Basra, și s-a încheiat cu victora Irakului, scor 3-2.

Două persoane au murit şi alte cel puțin 80 au fost rănite într-o busculadă care a avut loc, joi, lângă stadionul din Basra, înaintea finalei Cupei Naţiunilor din Golf, relatează CNN.

Irakul nu mai găzduise o finală a Cupei Golfului din 1979, iar mii de fani fără bilet s-au îngrămădit încă din zorii zilei la porţile stadionului, în speranţa de a asista la partidă, potrivit AFP.

Reclamă

„Un om a murit şi sunt zeci de persoane rănite uşor”, a declarat o sursă medicală, sub acoperirea anonimatului.

Un jurnalist de la Al-Jazeera susține că mii de suporteri au venit din alte țări din Golf, motiv pentru care infrastructura foarte proastă a orașului Basra a cedat.

„Finala a stârnit mare interes nu doar în Irak. Zeci de mii de suporteri au venit din alte țări din Golf și s-au strâns la Basra, punând o mare presiune pe infrastructura foarte proastă a orașului. Autoritățile susțin că Basra nu e pregătit pentru un asemenea eveniment”, a spus Mahmoud Abdelwahed, jurnalist Al-Jazeera.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și