Închide meniul

Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034! Anunţul făcut de Gianni Infantino

Alex Masgras Publicat: 31 octombrie 2023, 22:32

Reclamă
Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034! Anunţul făcut de Gianni Infantino

Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, alături de Cupa Mondială / Twitter Fabrizio Romano

Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034! După ce Australia a anunţat că nu îşi va mai depune candidatura pentru turneul final de peste 11 ani, Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a confirmat că Arabia Saudită va fi gazda CM.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Infantino s-a declarat extrem de entuziasmat de faptul că Arabia Saudită va găzdui o ediţie a Cupei Mondiale.

Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034!

După ce săptămânile trecute FIFA a anunţat că ediţia din 2030 a Cupei Mondiale va fi organizată pe trei continente, astăzi a venit şi confirmarea în ceea ce priveşte ediţia din 2034.

Australia a anunţat astăzi că nu îşi va mai depune candidatura pentru organizarea turneului final de pe 11 ani, singura ţară care a depus candidatura în mod oficial, în condiţiile în care termenul limită era data de 31 octombrie.

Astfel, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită, Gianni Infantino a confrimat că Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034:

Reclamă

„Fotbalul unește lumea cum nu o face alt sport, iar Cupa Mondială este scena perfectă pentru un mesaj de unitate și incluziune. Culturile diferite pot fi împreună”, a declarat Gianni Infantino, citat de Fabrizio Romano.

Cupa Mondială din 2034 organizată de Arabia Saudită va fi a doua ediţie de CM organizată în Golf, după ce Qatar a găzduit ediţia din 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Până în 2034, Cupa Mondială va fi organizată în 2026 de Statele Unite ale Americii, Canada şi Mexic, în timp ce Cupa Mondială din 2030 va fi organizată pe trei continente. Argentina, Uruguay şi Paraguay vor organiza câte un meci de deschidere, după care turneul se va desfăşura în Spania, Portugalia şi Maroc.

Arabia Saudită, singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034. Anunțul oficialilor din Australia

Recent, oficialii de la conducerea fotbalului din Australia au anunțat faptul că țara lor și-a retras candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034. Aceștia au anunțat faptul că Australia nu ar putea să organizeze competiția, din cauza anumitor factori, care nu au fost menționați însă în comunicatul respectiv.

„Luând în considerare toţi factorii, am ajuns concluzia să nu facem acest lucru pentru competiţia din 2034. Football Australia are ambiţia să aducă mai multe turnee majore în ţara noastră. Credem că suntem într-o poziţie puternică pentru a găzdui Cupa feminină a Asiei în 2026 şi apoi vom primi cele mai mari echipe din lumea fotbalului pentru Cupa Mondială a Cluburilor FIFA din 2029”, a precizat Federaţia australiană într-un comunicat.

În ultima perioadă, fotbalul din Arabia Saudită s-a dezvoltat într-un ritm senzațional. Mari vedete ale fotbalului internațional au renunțat la campionatele puternice din Europa și au dat curs ofertelor primite din țara arabă. Acum, șeicii sunt gata să dea o nouă lovitură, prin organizarea celui mai important turneu final, la nivelul echipelor naționale.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și