Închide meniul

Mircea Lucescu, dezvăluiri despre incidentul cu Taribo West. Ce s-a întâmplat după ce nigerianul i-a aruncat tricoul în față

Alex Ioniță Publicat: 16 septembrie 2024, 16:58

Reclamă
Mircea Lucescu, dezvăluiri despre incidentul cu Taribo West. Ce s-a întâmplat după ce nigerianul i-a aruncat tricoul în față

Mircea Lucescu a făcut dezvăluiri despre incidentul cu Taribo West, la aproape 26 de ani de la momentul în care jucătorul i-a aruncat tricoul în față.

Colaj: Profimedia

Mircea Lucescu a făcut dezvăluiri despre incidentul cu Taribo West, din perioada în care actualul selecționer al echipei naționale o antrena pe Inter Milano. „Il Luce” nu s-a ferit de cuvinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totul se întâmpla în 1998, la un duel dintre Vicenza și Inter. Atunci, Mircea Lucescu l-a înlocuit pe Taribo West, în minutul 51. Nigerianul s-a enervat, iar mai apoi și-a scos tricoul și l-a aruncat în fața lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu, dezvăluiri despre incidentul cu Taribo West

La aproape 26 de ani de la acel incident, Mircea Lucescu a dezvăluit că decizie a luat, după gestul nigerianului. „Il Luce” a spus că a purtat o discuție, în casa lui Taribo, și că acesta i-a explicat motivul pentru care a răbufnit.

„Am avut o poveste când eram la Inter Milano. La un moment dat, eu l-am schimbat pe West (n.r. Taribo West), era un jucător african, avea un păr așa.. cădea pe umeri.

L-am schimbat. Ieșind de pe teren mi-a aruncat tricoul. Eu nu am fost obișnuit niciodată cu o cheste de genul ăsta. Sigur, puteam să cer conducerii să îl îndepărteze, pentru că nu era un exemplu foarte bun.

Reclamă
Reclamă

Am preferat totuși să am o discuție cu el, apoi el m-a invitat la el acasă și a scos Biblia.. mai târziu a ajuns predicator.

Mi-a spus atunci, uite, eu sunt o stea a Africii. Eu trebuie să joc tot timpul pentru că sunt simbolul lor”, a spus Mircea Lucescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, moderat de Mihai Morar.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Taribo West a avut o transformare uluitoare. Acesta și-a construit propria biserică, numită „Refugiu în Furtuna Miracolului Ministerelor Tuturor Națiunilor”, devenind un pastor penticostal, după cum s-a autoproclamat.

Reclamă

De asemenea, Taribo West era un jucător superstițios în timpul carierei. În urmă cu ceva vreme, acesta dezvăluia:

„Înaintea fiecărui meci, aprindeam o lumânare și țineam în mână o piatră magică pe care un prieten mi-o adusese din Israel”, a spus Taribo West.

Ce le-a transmis Mircea Lucescu „tricolorilor” în vestiar, după după victoria cu Lituania

S-a aflat ce le-a transmis Mircea Lucescu „tricolorilor” în vestiar, imediat după victoria cu Lituania. Selecţionerul a avut un mesaj special pentru Denis Alibec şi Alexandru Mitriţă, care au colaborat perfect la golul trei al naţionalei.

România a debutat cu două victorii clare în noua ediţie de Liga Naţiunilor. „Tricolorii” au învins Kosovo şi Lituania şi sunt pe primul loc în grupă.

Mircea Lucescu l-a felicitat în mod special pe Alexandru Mitriţă, pentru golul marcat pe finalul partidei cu Lituania. Selecţionerul a remarcat şi evoluţia lui Denis Alibec, care a pasat la golul reuşit de mijlocaşul Universităţii Craiova.

Totodată, după meciul din Ghencea, selecţionerul i-a îndemnat pe „tricolori” să se lupte pentru un loc de titular la echipele lor de club, în vederea meciurilor din luna octombrie.

„De data asta, jucătorii care au intrat au salvat meciul şi îi felicit. Bravo tuturor pentru că nu aţi cedat niciun moment. Pentru că într-un joc ca ăsta, cu astfel de jucători, puteaţi să cedaţi. Puteaţi să cedaţi fizic şi noi să pierdem meciul. N-aţi cedat, cu mijloacele pe care le-aţi avut, cu calităţile voastre fizice inferioare lor, aţi făcut faţă. V-aţi bătut, v-aţi sacrificat. Pentru mine este extraordinară această ultimă parte a jocului în care v-am văzut că nu acceptaţi să nu schimbăm rezultatul. Şi ăsta e lucrul cel mai important într-o competiţie. Să nu acceptaţi înfrângerea, pentru că înfrângerea doarte tare. Să nu o acceptaţi niciodată. Aţi avut un final de meci electrizant, foarte bun.

ă felicit încă o dată pe toţi, pe Mitriţă în mod deosebit pentru că aştepta şi el să vină să marcheze. Vedeţi ce înseamnă jucătorii de rezervă atunci când sunt pregătiţi şi dau un ajutor celorlalţi. Au intrat foarte bine şi acelaşi lucru se întâmplă cu toţi care sunt aici. Toţi sunteţi componenţii echipei naţionale, toţi sunteţi titulari. Sigur, eu sunt obligat de regulament să am 11 jucători şi alţi cinci pe care să-i bag. Important e ce trebuie să facă.

Bravo şi ţie, Alibec! Ai intrat foarte bine şi sprintul, şi pasa de la golul trei au fost cu totul deosebite. Nu vă nominalizez pe toţi, pentru că toţi meritaţi felicitări. Vă îmbrăţişez cu drag. Duceţi-vă la cluburi, încercaţi să fiţi titulari acolo, să jucaţi permanent, ca atunci când venim aici să nu avem probleme la intervalul acesta de trei zile să jucăm. Vă felicit încă o dată! 3-1 este extraordinar!

Ne vedem la următoarea întâlnire, în octombrie o să ţinem legătura. Vă doresc să fiţi sănătoşi, în primul rând”, a transmis Mircea Lucescu, conform FRF TV.

Reclamă

Cine este mai voloros?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:30

Andrei Raţiu a marcat pentru Rayo Vallecano în meciul cu Osasuna! Echipa internaţionalului român a câştigat cu 3-1

0:03

„O ruşine” Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după înfrângerea cu U Cluj: „Nu accept aşa ceva”! Le-a cerut scuze fanilor

23:58 16 sept.

Ioan Ovidiu Sabău, cu picioarele pe pământ după Rapid – U Cluj 0-2. Mesaj direct pentru jucători: „Să nu uităm!”

23:55 16 sept.

VIDEOEstrela – Boavista 2-2 a fost în AntenaPLAY. Nani a marcat în ultimul meci al etapei a 5-a din Liga Portugal

23:46 16 sept.

„A venit mama la mine şi mi-a adus caşcaval” Dan Nistor, replică fabuloasă după ce U Cluj s-a distanţat în fruntea clasamentului!

23:39 16 sept.

Cristi Săpunaru și-a turnat cenușă în cap după Rapid – U Cluj 0-2: „Am făcut-o de oaie!”

1 Al Ahli – Persepolis 1-0, în AntenaPLAY. Al Nassr, egal pe terenul lui Al-Shorta. Rezultatele serii din Liga Campionilor Asiei 2 Rapid – Universitatea Cluj 0-2. „Șepcile roșii” și-au întărit poziția de lider. „Berto” și Nistor i-au adus victoria lui Sabău 3 “Pilotul numărul 2” obține iar locul 1! Analiza lui Adrian Georgescu, după Marele Premiu al Azerbaidjanului 4 FotoImagini copleşitoare cu Alex Băluţă lângă sicriul lui Gigi Mulţescu: „Era un om minunat! M-a îngrijit ca pe o floare” 5 VIDEOEsteghlal – Al Gharafa 3-0. Florinel Coman a debutat în Liga Campionilor Asiei 6 FotoCristi Borcea, devastat de moartea lui Gigi Mulţescu! Gestul făcut pentru familia regretatului fotbalist
Citește și