Închide meniul

OFICIAL | Gareth Bale pleacă de la Real Madrid după 9 ani! Superstarul galez, mesaj emoţionant de despărţire

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 1 iunie 2022, 13:09

OFICIAL | Gareth Bale pleacă de la Real Madrid după 9 ani! Superstarul galez, mesaj emoţionant de despărţire

Gareth Bale pleacă de la Real Madrid după 9 ani

Gareth Bale a cucerit cinci trofee UEFA Champions League / Profimedia

Gareth Bale pleacă de la Real Madrid după 9 ani. Galezul a rămas liber de contract şi a anunţat oficial că părăseşte gruparea de pe Santiago Bernabeu. Marele fotbalist a postat o scrisoare emoţionantă pentru fani, coechipierii săi şi conducerea clubului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În perioada petrecută în Spania, Bale a câştigat cinci trofee UEFA Champions League, trei titluri în La Liga, trei Supercupe ale Europei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi patru Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Performanțele uriașe obținute de Gareth Bale în ultimii ani au fost umbrite de perioada nefastă pe care a traversat-o la Real Madrid. Jucătorul galez jucase doar șapte partide pentru Real Madrid în ultima stagiune, în toate competițiile, și a înscris un singur gol.

Gareth Bale pleacă de la Real Madrid după 9 ani

Bale a fost împrumutat în stagiunea precedentă la Tottenham, în speranța că își va relansa cariera, însă nici revenirea „acasă” nu l-a ajutat pe fotbalistul de 32 de ani. Florentino Perez îi plătea 101 de milioane de euro lui Tottenhamca să-l transfere pe Gareth Bale, în 2013. Galezul e al doilea cel mai scump transfer din istoria lui Real Madrid, după Eden Hazard, care a costat 115 milioane de euro, venit de la Chelsea, în 2019.

258 de meciuri, 106 goluri și 67 de assist-uri sunt cifrele lui Gareth Bale la Real Madrid.

Reclamă

„Scriu acest mesaj pentru a le mulţumi colegilor, trecuţi şi prezenţi, antrenorilor, mebrilor din staff şi suporterilor care m-au susţinut. Am ajuns aici acum 9 ani şi mi-am îndeplinit visul de a juca la Real Madrid. Să port kitul, să port emblema, să joc pe Santiago Bernabeu, să câştig trofee şi să fiu parte din istoria acestui club. Visul meu a devenit realitate.

A fost o experienţă incredibilă şi nu o voi uita. Vreau să îi mulţumesc preşedintelui Florentino Perez pentru oportunitatea de a juca la acest club. Am creat momente care vor fi întotdeauna în istoria acestui club. A fost o onoare. Vă mulţumesc! Hala Madrid!”, a transmis Gareth Bale.

Reclamă 4 / 0/3

Gareth Bale, mai slab decât Florin Tănase

Gareth Bale e mai slab decât Florin Tănase. Cel puțin asta consideră experții de la site-ul transfermarkt.com, care i-au acordat starului de la Real Madrid o cotă de piață mai mică decât cea a căpitanului de la FCSB.

Conform transfermarkt.com, Gareth Bale valorează trei milioane de euro. Același site i-a acordat lui Florin Tănase o cotă de 5,5 milioane de euro. Octavian Popescu, „perla” lui Gigi Becali de la FCSB, valorează tot trei milioane de euro, la fel ca Bale.

Gareth Bale a ajuns în cel mai jos punct al carierei de profesionist. Starul galez era cotat în 2016 la nu mai puțin de 90 de milioane de euro. Ultima dată când Bale a avut o cotă mai mică de trei milioane de euro a fost în octombrie 2006, când valora 400.000 de euro, însă avea doar 17 ani și nu debutase încă în Premier League.

De cealaltă parte, Florin Tănase e în cel mai bun moment al carierei. Cota actuală de 5,5 milioane de euro e cea mai mare pe care căpitanul lui FCSB a avut-o vreodată. Vedeta de la clubul lui Gigi Becali a fost golgheterul Ligii 1 în ultimele două sezoane.

Bale și-a trecut în CV echipe precum Southampton, Real Madrid și Tottenham, în timp ce Florin Tănase a jucat doar la FCSB și Viitorul/Farul. Bale are 102 selecții și 38 de goluri pentru naționala Țării Galilor, în timp ce Tănase are 12 goluri și un gol pentru naționala României.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României Vezi toate știrile
Citește și