Închide meniul

Pele a ajuns la spital. Reacţia fiicei legendarului fotbalist brazilian: „Nu există o urgenţă sau o nouă predicţie îngrozitoare!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 noiembrie 2022, 19:23

Pele a ajuns la spital. Reacţia fiicei legendarului fotbalist brazilian: „Nu există o urgenţă sau o nouă predicţie îngrozitoare!

Pele a ajuns, din nou, la spital

Profimedia

Pele a ajuns la spital. Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento „Pele”, în vârstă de 82 de ani, care a fost tratat începând de anul trecut pentru un cancer la colon, a fost spitalizat din nou miercuri, a anunţat una dintre fiicele sale, care a precizat că nu este vorba de „nicio surpriză sau urgenţă„, informează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele a fost internat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după ce i-a fost detectată o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată, fiind supus mai multor teste, informează mass-media braziliană.

Pele a ajuns la spital. Reacţia fiicei legendarului fotbalist brazilian

Deşi nici reprezentanţii lui Pele şi nici cei ai spitalului nu au oferit deocamdată informaţii, fiica acestuia, Kelly Nascimento, a postat un mesaj pe contul ei de Instagram pentru a-i linişti pe suporteri, în care a precizat că nu este vorba de nimic grav.

Multă alarmă în mass-media astăzi cu privire la starea de sănătate a tatălui meu. El se află în spital pentru a-i fi reglementată medicaţia. Nu există o urgenţă sau o nouă predicţie îngrozitoare. Voi fi acolo de Anul Nou şi promit să postez nişte fotografii„, a scris fiica lui Pele, în vârstă de 55 de ani, aflată în prezent în Qatar pentru a asista la Cupa Mondială.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

Reclamă

De atunci, starea de sănătate a lui Pele a fost înconjurată de un oarecare mister, întrucât anturajul său furnizează puţine informaţii.

Singurul fotbalist din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), Pele s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în ultimii ani acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a retras din viaţa publică, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului în locuinţa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii apropiaţi, departe de atenţia presei.

În luna aprilie, Pele a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să vadă selecţionata ţării sale câştigând un nou titlu suprem, la Cupa Mondială din Qatar.

Reclamă 4 / 0/3

Eşti pregătit pentru o altă Cupă Mondială? Eu sunt. Îmi doresc foarte mult să vadă echipa noastră ridicând încă o dată trofeul„, a scris Pele pe reţelele de socializare.

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit „Perla neagră” sau „Regele fotbalului” şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento.

Cine este Pele Nascimento

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit „Perla neagră” sau „Regele fotbalului” şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento.

Pele s-a născut în localitatea Tres Coraçőes din statul brazilian Minas Gerais, iar, la numai 9 ani, se legitima la echipa 7 August Bauru. La 15 ani, ajunge la Santos, unde, un an mai târziu debutează cu gol la echipa mare, într-un mare derby cu Corinthians.

La doar 17 ani, devenea campion mondial cu Brazilia (1958), având un rol esenţial la câştigarea titlului. El era desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Suedia şi intra în cartea recordurilor ca cel mai tânăr fotbalist care joacă şi marchează în finală de campionat mondial. A reuşit o dublă în faţa ţării gazde, pe care Selecao a învins-o cu 5-2.

Apoi, el s-a impus alături de Selecao şi la Mondialele din 1962 şi 1970. Alte titluri importante din cariera lui Pele au fost Copa Libertadores (2), Cupa Intercontinentală (1), 6 titluri în Brazilia. În decembrie 2000, el a împărţit premiul pentru cel mai bun fotbalist al secolului trecut cu Diego Armando Maradona.

1279 de goluri a marcat Pele în toate meciurile disputate, inclusiv amicale, un record de Guinness World Record. Pentru naţională, a înscris 77 de goluri în 92 de partide.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și