Închide meniul

Preşedintele Braziliei a decretat trei zile de doliu naţional! Când va fi înmormântat Pele

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 decembrie 2022, 9:04

Reclamă
Preşedintele Braziliei a decretat trei zile de doliu naţional! Când va fi înmormântat Pele

Când va fi înmormântat Pele. Starul Braziliei a murit la 82 de ani

Legendarul Pele a murit la vârsta de 82 de ani / Zuma Press / DPA via Hepta

Preşedintele Braziliei a decretat trei zile de doliu naţional. Totul după ce s-a aflat că Pele, jucătorul care a ridicat de trei ori trofeul Cupei Mondiale, a încetat din viaţă la 82 de ani. S-a aflat şi când va fi înmormântat Pele

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jair Bolsonaro a făcut anunţul la scurt timp după moartea legendarului fotbalist Pele, printr-un decret publicat în Monitorul Oficial.

Când va fi înmormântat Pele. Starul Braziliei a murit la 82 de ani

Doliu oficial este decretat în toată ţara (…), în semn de respect după moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pelé”, se arată în acest decret, anunţă news.ro.

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani. Clubul Santos a anunţat că trupul neînsufleţit al marelui Pele va fi depus luni la stadionul Urbano Caldeira, de unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile.

Trupul lui Pele va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo la Santos, luni, 2 ianuarie, şi va fi depus pe teren, la stadionul echipei Santos, pentru ca toţi cei caare vor să îşi ia rămas bun de la regele fotbalului să o poată face.

Reclamă

Marţi dimineaţă, la ora locală 10.00, va porni cortegiul funerar de la stadion, va trece prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pele, Celeste, în vârstă de 100 de ani, iar apoi va ajunge la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea. La înmormântare va fi prezentă doar familia lui Pele.

Imagine cutremurătoare postată de fiica lui Pele

La scurt timp după ce s-a confirmat decesul marelui Pele, una din fiicele acestuia, Kelly Nascimento a postat o imagine cutremurătoare în care toţi membri familiei au mâinile în jurul legendarului fotbalist brazilian.

Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Reclamă 4 / 0/3

Legendarul atacant a decedat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după o luptă îndelungată cu cancerul de colon, începută în 2021. Pele fusese internat pe 29 noiembrie 2022, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se înrăutățise foarte mult.

Cum și-a luat Neymar rămas bun de la Pele

Neymar a avut o reacție emoționantă pe contul său de Instagram. I-a mulțumit legendei Selecao pentru tot ceea ce a făcut în sportul rege și pentru echipa națională.

Aș spune că înainte de Pele, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. El a dat glas celor săraci, negrilor și mai ales a dat vizibilitate Braziliei.

Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui! A dispărut, dar magia lui va rămâne. Pele este ETERN!!„, a fost mesajul postat de Neymar.

Edson Arantes do Nasciment a jucat timp de 18 ani la Santos și a bucurat inimile brazilienilor. Oficial, Pele a marcat 643 de goluri în 659 de meciuri pentu Santos.

Pele a „propulsat” Santos în prim-planul fotbalului brazilian, contribuind la cucerirea a 25 de trofee, printre care se numără 6 titluri de campion al Braziliei și două Copa Libertadores. Cu 77 de goluri în 92 de apariții pentru naționala Braziliei, Pele rămâne singurul jucător din istorie care a câștigat 3 Cupe Mondiale.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” Vezi toate știrile
Citește și