Închide meniul

Imagine cutremurătoare postată de fiica lui Pele: „Tot ce suntem, suntem datorită ţie. Te iubim infinit!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 21:32

Imagine cutremurătoare postată de fiica lui Pele: „Tot ce suntem, suntem datorită ţie. Te iubim infinit!

Pele a ajuns, din nou, la spital

Profimedia

Imagine cutremurătoare postată de fiica lui Pele, după ce cel mai mare fotbalist din istorie a murit la vârsta de 82 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La scurt timp după ce s-a confirmat decesul marelui Pele, una din fiicele acestuia, Kelly Nascimento a postat o imagine cutremurătoare în care toţi membri familiei au mâinile în jurul legendarului fotbalist brazilian.

Imagine cutremurătoare postată de fiica lui Pele

Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Cine a fost Pele și cum a devenit sinonimul fotbalului

Cine a fost Pele | Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani și a îndoliat întreaga lume a fotbalului. Brazilianul a fost considerat de mulți cel mai mare jucător din istoria „sportului rege”. Legendarul atacant a decedat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după o luptă îndelungată cu cancerul de colon, începută în 2021.

Reclamă

Pele fusese internat pe 29 noiembrie 2022, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se înrăutățise foarte mult.

Edson Arantes do Nascimento, poreclit Pele, a lăsat o durere uriașă în sufletele fanilor din întreaga lume, nu doar din Brazilia.

Pele s-a născut pe 23 octombrie 1940, în orașul Três Corações, din estul Braziliei. Copilăria sa a coincis cu fotbalul, sport pe care l-a iubit și l-a savurat din tot sufletul.

Reclamă 4 / 0/3

Brazilianul a început să joace fotbal la juniorii clubului Bauru, pentru care tatăl său, Dondinho, a evoluat ca profesionist. Pele a ieșit imediat în evidență cu calitățile sale fantastice, reușind să facă magie cu mingea la picior și să dribleze spectaculos orice adversar îi ieșea în cale. Viteza, acuratețea, driblingul și agilitatea erau doar câteva dintre „armele” sale.

În 1956, când avea 15 ani, Pele a semnat cu Santos, unde avea să scrie una dintre cele mai frumoase povești din istoria fotbalului. Micuțul atacant reușea să se strecoare cu ușurință și în mare viteză printre fundași, iar golul era un lucru la ordinea zilei pentru el.

Pele era adorat de suporterii lui Santos, iar el îi răsplătea cu adevărate opere de artă „pictate” pe teren. Edson Arantes do Nasciment a jucat timp de 18 ani la Santos și a bucurat inimile brazilienilor. Oficial, Pele a marcat 643 de goluri în 659 de meciuri pentu Santos.

Pele a „propulsat” Santos în prim-planul fotbalului brazilian, contribuind la cucerirea a 25 de trofee, printre care se numără 6 titluri de campion al Braziliei și două Copa Libertadores.

Pele, eroul Braziliei! A devenit singurul jucător cu 3 Cupe Mondiale câștigate

În paralel, Pele făcea furori și la naționala Braziliei, alături de care a devenit de 3 ori campion mondial.

El a debutat la prima reprezentativă în 1957, iar în anul următor avea deja să scrie istorie pentru țara sa. Cu tânărul Pele în echipă, Selecao a câștigat primul Campionat Mondial al naționalei, în 1958, după un turneu fabulos culminat cu finala împotriva Suediei, scor 5-2. La numai 18 ani, Pele a marcat două goluri în finală și a devenit erou național.

Cu Pele într-o formă extraordinară, Brazilia și-a păstrat titlul de campioană mondială la ediția din 1962. Atunci, Selecao a învins în ultimul act Cehoslovacia, scor 3-1.

Reclamă

Pele a condus Brazilia către al 3-lea trofeu suprem în 1970. La 12 ani de la performanța fabuloasă de la Mondialul din Suedia, eroul Selecao a ridicat din nou prestigiosul trofeu deasupra capului. La turneul final din Mexic, Brazilia a răpus Italia în finală, cu 4-1. Pele a marcat primul gol al meciului de pe Estadio Azteca.

Cu 77 de goluri în 92 de apariții pentru naționala Braziliei, Pele rămâne singurul jucător din istorie care a câștigat 3 Cupe Mondiale. Recent, Neymar l-a egalat pe Pele în topul golgheterilor all-time ai selecționatei sud-americane. Totuși, atacantul lui PSG a avut nevoie de 32 de meciuri în plus pentru a atinge borna fabuloasă stabilită de Pele în urmă cu 51 de ani.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și