Închide meniul

Preşedintele Braziliei a răbufnit la adresa jucătorilor brazilieni, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 31 octombrie 2023, 19:42

Preşedintele Braziliei a răbufnit la adresa jucătorilor brazilieni, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Preşedintele Braziliei a răbufnit la adresa jucătorilor brazilieni, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Lionel Messi, după ce a câştigat Balonul de Aur 2023 / Profimedia

Preşedintele Braziliei a răbufnit la adresa jucătorilor brazilieni după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur. Starul argentinian a câştigat pentru a opta oară premiul oferit de revista France Football, după o luptă cu Erling Haaland.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultimul jucător brazilian care a cucerit Balonul de Aur a fost Kaka, cel care a ridicat trofeul în 2007. De atunci, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luka Modric şi Karim Benzema au fost singurii jucători care au câştigat trofeul.

Preşedintele Braziliei a răbufnit la adresa jucătorilor brazilieni după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

De-a lungul istoriei Balonului de Aur, 4 jucători brazilieni au cucerit trofeul. Ronaldo (1997 şi 2002), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) şi Kaka (2007) sunt brazilienii premiaţi de revista France Football.

Cum fotbalul este o adevărată religie în Brazilia, preşedintele ţării, Lula, a avut un discurs vehement la adresa jucătorilor brazilieni. Lula consideră că Lionel Messi trebuie să fie un exemplu pentru fiecare jucător brazilian şi că nu se poate face performanţă cu petreceri şi viaţă de noapte:

„Messi ar trebui să fie un exemplu pentru jucătorii Braziliei. La 36 de ani, campion mondial, cu Balonul de Aur şi cu tot ce îşi doreşte. Messi trebuie să fie o inspiraţie pentru aceşti copii. Oricine vrea să câştige Balonul de Aur trebuie să se dedice şi să fie profesionişti. Nu merge cu petreceri şi cu viaţa de noapte”, a scris Lula, pe platforma X (fostul Twitter).

Reclamă

După Kaka, Brazilia s-a apropiat cu greu de Balonul de Aur. Cel mai aproape a fost Neymar, care a încheiat pe locul 3 în 2015 şi 2017. La 31 de ani, starul brazilian are şanse mici să îşi îndeplinească visul. Accidentat în acest moment, Neymar este legitimat la Al-Hilal, în Arabia Saudită.

La ediţia din acest an, Vinicius s-a clasat pe locul 6 în cursa pentru Balonul de Aur. De altfel, starul lui Real Madrid a fost şi singurul jucător brazilian din lista de 30 de jucători nominalizaţi la Balonul de Aur în acest an.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona, după ce a câştigat Balonul de Aur!

Lionel Messi continuă să scrie istorie în fotbal şi la 36 de ani. Argentinianul a cucerit luni seară al optulea Balon de Aur al carierei, după ce a depăşit jucători precum Erling Haaland sau Kylian Mbappe.

Balonul de Aur 2023 a fost decernat într-o zi specială pentru Lionel Messi şi pentru toţi argentinienii. Pe 30 octombrie 1960 se năştea Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.

Pe scena de la Theatre du Chatelet din Paris, acolo unde a primit pentru a opta oară Balonul de Aur, Lionel Messi nu l-a uitat pe fostul mare fotbalist şi i-a dedicat trofeul:

„Astăzi vreau să îl menţionez pe Diego. Nu există un loc mai bun de a îi ura la mulţi ani, înconjurat de o mulţime de oameni care iubesc fotbalul, aşa cum îşi dorea.

Oriunde eşti, Diego, la mulţi ani! Asta este şi pentru tine”, a spus Lionel Messi, după ce a cucerit Balonul de Aur 2023.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! Vezi toate știrile
Citește și