Închide meniul

Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea: „Aceasta este moştenirea pe care am creat-o împreună”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 28 mai 2022, 17:44 / Actualizat: 28 mai 2022, 20:33

Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea: „Aceasta este moştenirea pe care am creat-o împreună

Roman Abramovich a vândut Chelsea

Profimedia Images

  • Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1

Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea. Oligarhul Roman Abramovici a notat, într-un mesaj de despărţire de Chelsea Londra, că a fost onoarea vieţii sale să facă parte din această grupare şi le-a mulţumit tuturor jucătorilor şi antrenorilor care au activat la club de-a lungul timpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consorţiul este condus de Boehly, dar Clearlake Capital, o firmă californiană de private equity, deţine majoritatea acţiunilor de la Chelsea. Printre ceilalţi investitori se numără miliardarul american Mark Walter, de asemenea coproprietar al echipei LA Dodgers, şi miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss. Clubul Chelsea a fost autorizat să continue să funcţioneze în baza unei licenţe guvernamentale speciale, care expiră la 31 mai.

Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea

Au trecut aproape trei luni de când am anunţat intenţia mea de a vinde Chelsea FC. În această perioadă, echipa a muncit mult pentru a găsi custodele potrivit pentru Chelsea FC care să se afle în cea mai bună poziţie pentru a conduce clubul în noul său capitol.

Reclamă

Calitatea de proprietar al clubului vine cu o mare responsabilitate. De când am venit la Chelsea în urmă cu aproape 20 de ani, am văzut ce poate reuşi acest club. Scopul meu a fost să mă asigur că următorul proprietar are o mentalitate care va ajuta echipele masculină şi feminină să obţină succerse şi dorinţa de a continua dezvoltarea altor aspecte cheie ale clubului, cum sunt academia şi activitatea vitală a Fundaţiei Chelsea.

Sunt mulţumit că această căutare s-a încheiat cu succes. Le urez succes noilor custozi, atât pe teren cât şi în afara terenului.

Reclamă

A fost onoarea vieţii mele să fiu parte a acestui club. Le mulţumesc tuturor foştilor şi actualilor jucători, membri ai stafului şi bineînţeles fanilor pentru aceşti ani incredibili. Sunt mândru de faptul că milioane de oameni vor beneficia, ca urmare a succeselor noastre obţinute împreună, de noua fundaţie caritabilă. Aceasta este moştenirea pe care am creat-o împreună.

Mulţumesc. Roman”, este mesajul lui Abramovich, postat pe site-ul oficial al clubului Chelsea.

Chelsea a anunţat că vineri seară s-a ajuns la un „acord final şi definitiv” privind vânzarea clubului către consorţiul condus de Todd Boehly.

Reclamă 4 / 0/3

Tranzacţia, în valoare de aproximativ 4,97 miliarde de euro, va fi finalizată luni. Pe fondul problemelor de după invazia din Ucraina, Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie în urma sancţiunilor primite, insistând că nu va solicita rambursarea împrumuturilor luate de club pe tot parcursul mandatului său şi că toate profiturile din operaţiune ar merge către victimele războiului.

Cine este Todd Boehly

Todd Boehly investește deja în sport. El deține 20% din acțiunile lui LA Dodgers, echipă legendară de baseball, care a cucerit titlul în 2020, după 22 de ani. Un alt punct de atracție din portofoliul lui Boehly este legendara echipă de baschet LA Lakers, unde îl are sub contract pe LeBron James.

Todd Boehly are 48 de ani și este unul dintre cei mai mari filantropi din lume. Donațiile sale au depășit în ultimii 2 ani suma de 150 de milioane de dolari.

Chelsea a confirmat că o parte din bani, 2,5 miliarde de lire sterline, vor fi transferați într-un cont înghețat de Marea Britanie care îi aparține lui Roman Abramovich, iar întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile. Ar trebui să ajungă la victimele războiului din Ucraina.

Todd Boehly s-a mai angajat să investească alte 1,75 de miliarde de euro în beneficiul clubului Chelsea, pe lângă suma care va fi donată.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Frank Lampard a vorbit despre problemele de la Chelsea
Premier League • 13 iul., 17:40
Frank Lampard a vorbit despre problemele de la Chelsea: „Motivația a lăsat de dorit”
Todd Boehly a făcut "revoluţie" în lotul lui Chelsea
Premier League • 12 iul., 18:37
Todd Boehly a făcut „revoluţie” în lotul lui Chelsea. Au plecat deja 25 de jucători! Cine mai este pe „lista neagră”
A început „revoluția” la Chelsea!
Premier League • 16 iun., 19:51
A început „revoluția” la Chelsea! 13 jucători au fost dați afară, într-o singură zi, de Todd Boehly
Julian Nagelsmann, favorit să-i ia locul lui Graham Potter, antrenorul demis de la Chelsea
Premier League • 3 apr., 9:11
Julian Nagelsmann, favorit să-i ia locul lui Graham Potter, antrenorul demis de la Chelsea! Oficialii londonezi au început deja negocierile
Graham Potter a fost demis de la Chelsea
Premier League • 2 apr., 22:32
Graham Potter a fost demis de la Chelsea! Todd Boehly nu a mai rezistat şi l-a dat afară la o zi după Chelsea – Aston Villa 0-2