Închide meniul

Sheriff Tiraspol a scris istorie în UEFA Champions League! Prima victorie pentru o echipă din Republica Moldova în „liga stelelor”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 septembrie 2021, 23:10

Sheriff Tiraspol a scris istorie în UEFA Champions League! Prima victorie pentru o echipă din Republica Moldova în „liga stelelor

Sheriff Tiraspol a scris istorie în UEFA Champions League

Profimedia

Golurile care au asigurat victoria pentru Sheriff au fost marcate de doi jucători africani, Adama Traore și Momo Yansane, din Mali și, respectiv, Guineea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul a înscris cu un voleu superb din interiorul careului, în timp ce al doilea a punctat cu o lovitură de cap care l-a prins pe portarul advers pe picior greșit.

Sheriff Tiraspol a scris istorie în UEFA Champions League

Sheriff nu a avut niciun moldovean în primul „11” pentru meciul cu Șahtior. Echipa revelație din acest ssezon de Champions League a contat pe câte doi jucători din Columbia, Grecia și Brazilia și câte unul din Ghana, Peru, Uzbekistan, Luxemburg și Mali.

De notat e că patru moldoveni s-au aflat pe banca de rezerve, dar nici măcar unul nu și-a făcut apariția pe teren. În minutul 85 a intrat și Boban Nikolov, macedoneanul adus în Liga 1 acum mai mulți ani de către Gigă Hagi.

Din 2016 nu s-a mai întâmplat ca o echipă să-și câștige meciul de debut în Champions League. Ultima care a reușit această performanță a fost Leicester City, împotriva lui Club Brugge.

Reclamă

Din aceeași grupă cu Sheriff, pe lângă Șahtior, mai fac parte Inter și Real Madrid. Echipa din Republica Moldova a trecut de trei tururi preliminarii și play-off ca să ajungă până aici, eliminând pe rând campioanele din Albania, Armenia, Serbia și Croația.

 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și