Închide meniul

Sir Bobby Charlton va fi omagiat pe Stadionul Wembley la meciul Anglia – Malta! Mesajul preşedintelui FIFA după decesul legendei

Bogdan Stănescu Publicat: 21 octombrie 2023, 21:13

Reclamă
Sir Bobby Charlton va fi omagiat pe Stadionul Wembley la meciul Anglia – Malta! Mesajul preşedintelui FIFA după decesul legendei

Sir Bobby Charlton va fi omagiat pe Stadionul Wembley la meciul Anglia – Malta

Sir Bobby Charlton a murit / Hepta

Sir Bobby Charlton va fi omagiat pe Stadionul Wembley la meciul Anglia – Malta! Federaţia Engleză de Fotbal (FA) anunţă că legendarul Bobby Charlton, care a încetat din viaţă sâmbătă, va fi omagiat pe Stadionul Wembley la meciul Angliei cu Malta, din data de 17 noiembrie, din preliminariile Euro 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suntem extrem de întristaţi de vestea trecerii în nefiinţă a fostului căpitan al Angliei, Sir Bobby Charlton”, a menţionat FA într-un mesaj.

Sir Bobby Charlton va fi omagiat pe Stadionul Wembley la meciul Anglia – Malta!

O adevărată legendă a sportului nostru. Nu te vom uita niciodată Sir Bobby”, a notat şi naţionala Angliei într-un mesaj după decesul lui Charlton, potrivit news.ro.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a transmis condoleanţe în numele forului mondial.

În numele FIFA şi al familiei fotbalului transmit condoleanţe familiei şi prietenilor lui Sir Bobby Charlton. Plângem pierderea unuia dintre membrii echipei Angliei care a câştigat Cupa Mondială din 1966 şi a unei legende a fotbalului, al cărei impact asupra jocului s-a întins pe mai multe generaţii. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către toţi cei care i-au fost apropiaţi, către foştii săi coechipieri, Federaţia de Fotbal şi Manchester United. Odihnească-se în pace”, a fost mesajul de condoleanţe al lui Gianni Infantino după decesul lui Sir Bobby Charlton.

Reclamă

A murit Sir Bobby Charlton! Fostul campion mondial cu naţionala Angliei avea 86 de ani

A murit Sir Bobby Charlton! Legendarul fotbalist al Angliei şi al lui Manchester United avea 86 de ani. Anunţul a fost făcut de Manchester United, pe contul de Twitter.

Sir Bobby Charlton, 1937-2023. Cuvintele nu vor fi niciodată de ajuns”, a transmis clubul Manchester United, pentru care Sir Bobby Charlton a scris istorie.

Clubul Manchester United şi-a schimbat fotografia de copertă la Facebook, cu una cu Sir Bobby Charlton.

Reclamă 4 / 0/3

Născut la data de 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a evoluat pentru Manchester United în perioada 1956 – 1973. Jucător de atac, Sir Bobby Charlton a evoluat în 606 meciuri pentru „Diavolii Roşii”, marcând 199 de goluri.

A câştigat titlul de Fotbalistul European al Anului în anul în care a devenit campion mondial

Sir Bobby Charlton a câştigat tot ce se putea câştiga cu Manchester United: trei titluri de campion al Angliei (1956–1957, 1964–1965, 1966–1967), o Cupă a Angliei (1962–1963) şi Cupa Campionilor Europeni (1967-1968).

În 1966 avea să câştige Campionatul Mondial de Fotbal cu naţionala Angliei. Acea ediţie a Campionatului Mondial s-a desfăşurat chiar în Anglia. În acelaşi an, Sir Bobby Charlton a fost declarat Fotbalistul European al Anului.

După plecarea de la Manchester United, în 1973, a mai jucat pentru Preston North End şi Waterford United. La Preston a fost antrenor-jucător, dar a ales să nu urmeze o carieră de tehnician.

„Unul dintre cei mai mari fotbalişti englezi din istorie”

Premier League regretă dispariția lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari fotbaliști englezi din istorie. Condoleanțe familiei, prietenilor, și clubului Manchester United”, au transmis reprezentanţii Premier League după decesul lui Sir Bobby Charlton.

După ce moartea lui Sir Bobby Charlton a fost anunțată, a apărut un val de reacții legate de acest eveniment nefericit. Printre personalitățile care au transmis un mesaj legat de dispariția fostului campion mondial se numără nume „grele” ale fotbalului britanic, precum Gary Neville, Gary Lineker și John Terry.

Gary Nevile, jucător important din istoria lui Manchester United, a făcut o postare, pe rețelele de socializare, după auzirea acestei vești:

Reclamă

„Un câștigător al Cupei Mondiale, un jucător senzațional pentru Manchester United, iar, pentru mine, cel mai bun jucător din istoria Angliei. Poate că nu mai este printre noi, dar va fi nemuritor în lumea fotbalului. Odihnește-te în pace, Sir Bobby!”, a fost mesajul lui Neville, citat de thesun.co.uk.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:34 Dominic Thiem se retrage din tenis! Anunţul campionului din 2020 de la US Open: „Am ajuns la concluzia că e decizia corectă” 14:21 Decizia luată de Denis Alibec, după ce a fost dorit la FCSB! Mama atacantului a făcut anunţul: „E un risc, dar şi-l asumă!” 13:43 Cornel Dinu i-a făcut praf pe şefii lui Dinamo: „Au vrut să aibă o jucărie fotbalistică!” Ce a spus despre Mircea Rednic 13:42 Yokohama – Al Ain LIVE VIDEO (sâmbătă, 13:00) în AntenaPLAY. Manşa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei 12:57 Mircea Lucescu, mesaj ferm atunci când a fost întrebat despre Rapid! Unde a fost surprins alături de Dan Şucu 12:39 Dinamo a primit o veste uriaşă înaintea meciului cu UTA! Ce a decis Comisia de Recurs 12:26 Câte bilete s-au vândut la FCSB – CFR Cluj! Arena Naţională, gata să „erupă” la meciul campionilor 12:23 FCSB, echipament special la meciul cu CFR Cluj: „Şi cea mai mare echipă din toate timpurile din România a jucat aşa” 11:42 Probleme pentru FIFA! Forul condus de Gianni Infantino, somat de sindicatul fotbaliştilor: „Este dincolo de saturaţie” 11:16 Borussia Dortmund poate câştiga mai mulţi bani dacă pierde cu Real Madrid! Situaţie incredibilă înaintea finalei Champions League Vezi toate știrile
Citește și