Închide meniul

Uriaşul Gerd Muller putea ajunge la Barcelona! Istoria s-ar fi scris altfel. Guvernul Germaniei s-a opus mutării

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 august 2021, 15:30

Uriaşul Gerd Muller putea ajunge la Barcelona! Istoria s-ar fi scris altfel. Guvernul Germaniei s-a opus mutării

Uriaşul Gerd Muller putea ajunge la Barcelona!

Profimediaimages

Totul se întâmpla în 1973, atunci când cele 3 părţi, Bayern Munchen, Barcelona şi Gerd Muller, ajunseseră la un acord total, chiar şi contractul fiind redactat. Un oficial al Barcelonei urma să ajungă la Munchen pentru a încheia afacerea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gerd Muller a fost la un pas de Barcelona

Barcelona urma să le plătească bavarezilor 1,5 milioane de mărci germane, dar şi o cotă parte din două amicale pe care cele două echipe urmau să le dispute în acea parioadă. Totul a picat însă din motive politice. Un om din guvernul Germaniei nu a fost de acord cu mutarea, mai ales că, în 1974, nemţii organizat Campionatul Mondial.

„Cineva din guvernul german a aflat de transfer și a considerat că cel mai bun jucător al țării nu poate juca în alt campionat, mai ales că Germania urma să organizeze turneul final mondial în anul imediat următor. Însuși ministrul finanțelor le-am promis celor de la Bayern că dacă au probleme cu banii, îi vor ajuta ei”

”Ne-au propus să îl transferăm pe Muller după Mondialul din 74, însă le-am spus că înțelegerea a căzut. Noi aveam nevoie de un atacant și așa, cel care a ajuns la Barcelona a fost Johann Cruyff”, a dezvăluit Josep Lluis Vilaseca, un oficial al Barcelonei, citat de tikitaka.ro.

Cifre uriaşe pentru Gerd Muller la Bayern Munchen şi naţionala Germaniei

Muller este deţinătorul recordului de goluri marcate pentru Bayern Munchen, 566 în 607 meciuri. „Bombardierul naţiunii” a fost golgheterul Bundesligii de 7 ori. Pentru naţionala Germaniei, el a marcat 68 de goluri, în 62 de meciuri.

Reclamă

Muller a scris istorie la Bayern şi la naţionala Germaniei. El a ajuns la Bayern în 1964 şi a câştigat Cupa Intercontinentală, trei Cupe ale Campionilor şi o Cupă a Cupelor. El şi-a mai trecut în palmares 4 titluri în Bundesliga şi 4 Cupe ale Germaniei.

Alături de echipa naţională, el a câştigat Campionatul European din 1972 şi Cupa Mondială din 1974, marcând şi golul victoriei din finala de la Munchen, contra Olandei (2-1). După retragere, el a rămas antrenor la Bayern la secţiile de juniori. El a fost ajutat în ultima perioadă de soţia Uschi şi de fiica lui.

Gerd Muller suferea de Alzheimer şi demenţă

Soţia sa fusese cea care anunţase că Muller se simţea rău în ultima perioadă. El suferea din 2015 de Alzheimer şi de demenţă, el ajungând în mai multe rânduri la terapie intensivă, el luptând cu o demenţă senilă.

Reclamă 4 / 0/3

„El nu mai mănâncă aproape deloc, abia mai poate înghiți. Stă întins în pat tot timpul, are momente rare de luciditate. E așa de bine atunci când deschide ochii pentru câteva clipe. Spune Da sau Nu doar din clipitul pleoapelor. A fost mereu un luptător, mereu curajos. Și acum e așa, chiar dacă stă cu ochii închiși și abia mai deschide gura. Dar pare calm și cred că nu suferă, se stinge încet-încet”, susţinea soţia Uschi, la finalul lui 2020.

Recomandări
  • Gerd Muller a fost aproape de Barcelona
  • Nemţii s-au opus mutării

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:55 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Carlos Sainz merge în Q3 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și