Închide meniul

Adi Mutu, sfătuit să scoată echipa de pe teren dacă sunt scandări rasiste la UTA – Rapid. Gigi Corsicanu: „Cu orice risc, să dea un exemplu!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 aprilie 2022, 17:54

Adi Mutu, sfătuit să scoată echipa de pe teren dacă sunt scandări rasiste la UTA – Rapid. Gigi Corsicanu: „Cu orice risc, să dea un exemplu!

Adi Mutu, sfătuit de Gigi Corsicanu să ia măsuri drastice

Hepta

Fanii Rapidului fac front comun cu conducătorii clubului după derapajul rasist al consilierului USR de la Arad, Dorian Curcanu. Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei giuleștenilor, a avut o reacție vehementă înaintea meciului din etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Orice formă de rasism prezentă pe stadionul din Arad va duce chiar și până la părăsirea terenului de joc”, au transmis oficialii grupării din Grant. Și fanii sunt de aceeași părere și cer măsuri radicale.

Rapidiștii ar putea ieși de pe teren în cazul unor scandări rasiste la meciul cu UTA

Chiar dacă putem fi penalizați, scoateți echipa de pe teren! Noi trebuie să dăm un exemplu. Am tolerat prea mult! Noi, suporterii Rapidului, chiar de asumăm un risc, de a fi penalizați cu 3-6 puncte. Nu contează! La un moment dat, cineva va trebui să ia măsura asta.

Sunt convins că, fără un exemplu de acest gen, nu o să se oprească aceste scandări rasiste, care, în fotbalul modern, nu se mai întâmplă. În România, se tolerează foarte mult și aici aș critica și Federația, și Liga Profesionistă, pentru că niciodată nu au luat măsuri împotriva rasismului, în fotbalul românesc.

Noi, suporterii Rapidului, chiar ne dorim să scoată o dată echipa de pe teren, cu orice risc, ca să dea un exemplu. Eu sper ca cei de la Arad să respecte spectacolul fotbalistic și să-și încurajeze echipa„, a declarat Gigi Corsicanu pentru fanatik.ro.

Reclamă

Derapaj cu tentă rasistă al unui consilier USR

Dorian Curcanu, din partea USR, a postat un mesaj ce poate fi considerat cu tentă rasistă, înainte de duelul din play-out.

Azi e ziua internațională a romilor! La mulți ani tuturor romilor! PS. mai puțin ălora care țin cu Rapid și vin mâine la Arad”, a scris Curcanu, pe Facebook, înainte de UTA – Rapid.

Politicianul a şters ulterior mesajul, dar postarea apucase să se viralizeze. Curcanu are 31 de ani şi a profesat în Londra timp de patru ani, fiind inginer în construcţii.

Reclamă 4 / 0/3

Rapid, reacție oficială după derapajul rasist

Consilierul USR din Arad a primit replica din partea Rapidului. Giuleștenii au anunțat că nu vor tolera nicio formă de rasism și xenofobie în timpul partidei cu UTA, de sâmbătă seară. Mai mult, rapidiștii au spus că sunt pregătiți chiar să părăsească terenul dacă vor fi scandate cuvinte discriminatorii.

FC Rapid București atenționează că nu va tolera nicio formă de promovare a rasismului sau a xenofobiei la adresa echipei și a suporterilor noștri, atât în meciul de la Arad, cât și cu ocazia evenimentelor viitoare.

Din respect pentru tot ceea ce înseamnă fenomenul fotbal și entitatea rapidistă, orice formă de rasism prezentă pe stadionul din Arad va duce chiar și până la părăsirea terenului de joc de către echipa noastră.

Acesta este un semnal de alarmă, după ce brandul Rapid a fost jignit grav de către „personalități” din Arad, al căror focus ar trebui să fie total opus rasismului și xenofobiei” se anunță în comunicatul Rapidului.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” Vezi toate știrile
Citește și