Închide meniul

Care ar putea fi primul meci cu VAR în România! Anunț uriaș pentru fotbalul românesc. Ce împiedică implementarea sistemului

Alexandru Ivan Publicat: 3 noiembrie 2021, 18:17

Reclamă
Care ar putea fi primul meci cu VAR în România! Anunț uriaș pentru fotbalul românesc. Ce împiedică implementarea sistemului

Când vom acea VAR în România

Profimedia

Mai exact, prima partidă din România cu VAR ar putea să fie finala Cupei României din actualul sezon, a anunțat Daniel Stanciu, fost conducător la echipe precum FCSB sau CFR Cluj. Duelul este programat la finalul lunii mai 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care ar putea fi primul meci cu VAR în România

Dacă nu se va reuși implementarea VAR la finala Cupei României, FRF își va „încerca norocul” cu Supercupa României! Acest meci ar putea să aibă loc la finalul lunii iunie 2022 sau la începutul lui iulie 2022.

De ce nu putem avea VAR mai devreme? Potrivit spuselor lui Daniel Stanciu, există anumite licențe care încă nu au fost luate.

„Eu știu că primul meci cu VAR va fi finala Cupei României. Finala Cupei sau Supercupa. Vor fi închiriate niște terenuri pentru testare. Trebuie să fie luate niște licențe. Cea mai importantă problemă e obținerea licenței ca să poți să folosești VAR-ul”, a spus Daniel Stanciu, potrivit digisport.ro.

Contrar fotbalului românesc, fotbalul „mare” beneficiază de VAR deja de ani buni. Video-arbitrajul a fost folosit la ultimul campionat mondial, Rusia 2018, și funcționează în UEFA Champions League din sezonul 2018-2019. Bundesliga și Serie A folosesc video-arbitrajul din 2017-2018.

Reclamă
Reclamă 4

Arbitrii români au început pregătirea pentru VAR

Pentru a respecta planul de implementare şi paşii obligatorii pentru certificarea arbitrilor, începând din 14 septembrie, oficialii de joc au început familiarizarea cu simulatoarele care îi vor ajuta să analizeze diferitele situaţii de joc.

Sunt necesare fiecărui arbitru 29 de ore de pregătire practică pentru obţinerea certificării VAR (conform protocolului, activităţile nu se pot desfăşura în grupuri mai mari de două persoane).

Reclamă

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:15

Franţa – Belgia LIVE TEXT (19:00). Duel de foc pentru sferturile EURO 2024. Echipele probabile

12:01

„Jackie” Ionescu a murit la 88 de ani

11:42

Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan au coborât în clasamentul WTA! Cum arată ierarhia feminină înainte de Wimbledon 2024

11:13

„E o ruşine!” Lando Norris continuă tirada la adresa lui Max Verstappen, după MP al Austriei: „M-am luptat corect şi cu respect”

10:51

Simone Biles s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

10:28

Luis de la Fuente, discurs categoric după victoria Spaniei în faţa Georgiei: „Am fi putut câştiga cu 8-1”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și