Close

Conflictul FCSB – CSA Steaua va ajunge în Parlament! Echipa lui Gigi Becali poate juca în Ghencea

De Dragoș Vasile
Publicat: 28 iunie 2022, 19:16

Conflictul FCSB – CSA Steaua va ajunge în Parlament, iar echipa lui Gigi Becali poate juca în Ghencea prin intermediul unui proiect de lege. Latifundiarul din Pipera a făcut mai multe cereri pentru a juca pe arena de lux, însă a fost refuzat.

Reclamă
Gigi Becali vrea ca FCSB să joace pe Ghencea. Cum a reacționat CSA Steaua

FCSB vrea să revină în Ghencea / frf.ro

Parlamentarii USR au depus un proiect de modificare a Legii educației fizice și sportului. Administratorii bazelor sportive vor fi nevoiţi să le închirieze după reguli clare și transparente. Astfel, accesul într-o bază sportivă va fi stabilit în urma unor reguli, şi nu după bunul plac al administratorilor.

Reclamă

Conflictul FCSB – CSA Steaua va ajunge în Parlament, iar echipa lui Gigi Becali poate juca în Ghencea

„Problema accesului la bazele sportive publice au fost recent un subiect de discuție în spațiul public. Amintim de subiectul închirierii Stadionului Steaua, caz în care un club sportiv a solicitat închirierea stadionului administrat de MApN și a fost împiedicat fără să se cunoască motivele refuzului.

Totodată, neexistând un act normativ care să reglementeze modalitatea de închiriere a bazelor sportive și criteriile de utilizare, lăsând administratorilor dreptul discreționar de a decide cui și în ce condiții pune la dispoziție o bază sportivă, poate duce la situații în care accesul cetățeanului la infrastructura publică este blocat în mod abuziv”, se arată în expunerea de motive a actului normativ, potrivit fanatik.ro.

EXCLUSIV | Gigi Becali a făcut mai multe cereri către CSA Steaua

Gigi Becali a dezvăluit că a făcut mai multe cereri către CSA pentru a juca pe Ghencea sau Arcul de Triumf. Patronul de la FCSB nu a primit încă niciun răspuns clar, fiind nevoit să joace meciurile de pe teren propriu la Buzău.

Reclamă

”Am făcut cerere peste tot, şi pe Ghencea şi peste tot. Mie nu îmi dau voie. Că eu dau medicamente la oameni şi s-au supărat pe mine. Am primit răspunsuri „să vedem”, „că nu ştiu ce”, „că trebuie să facem nu ştiu cum”.

Ei nu zic nici „da”, nici „nu”. Nu e refuz. Dar nu spune nici că poţi. Să vedem că protocol, că guvern. Şi, pe urmă, le-am mai făcut o cerere să îmi zică da sau nu. Mi-au răspuns că nu ştiu deocamdată. Voi nu ştiţi în ce ţară trăiţi”, a spus Gigi Becali, pentru Antena Sport.

Motivul pentru care FCSB nu a fost primită în Ghencea

Motivul pentru care FCSB nu a fost primită în Ghencea a fost dezvăluit de CSA Steaua printr-un răspuns oferit echipei lui Gigi Becali. Patronul FCSB a oferit suma de 46.000 de euro pentru a juca partida cu CFR Cluj pe stadionul Steaua.

CSA Steaua a refuzat cererea celor de la FCSB şi a invocat faptul că ar putea juca, tot pe 22 mai, prima manşă a barajul de promovare în Liga 1, deşi, în acest moment, echipa armatei nu are drept de promovare. Până la urmă, FCSB a decis să joace derby-ul cu CFR Cluj la Buzău.

„După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022„, se arată într-un comunicat remis gsp.ro.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:10 Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!” 22:34 Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'” 22:30 Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!” 22:10 Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea 21:50 CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri 21:37 Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!” 21:28 Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!” 20:52 FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!” 20:32 FotoUltraşii CSA Steaua, revoltă în Ghencea la meciul cu Metaloglobus: „Demisia!” Gestul extrem al fanilor 20:08 FotoPrimele imagini cu Mirel Rădoi la antrenamentul Universităţii Craiova
Pe același subiect
Liga 1 • 10 aug., 0:10
Revenirea lui Nicolae Dică la FCSB, contestată de un fost coleg: „E de neînţeles! E clar că Gigi Becali nu va renunţa la stilul său”
Daniel Oprița, într-un interviu
Liga 1 • 23:15
Daniel Oprița, băgat în depresie la CSA Steaua: „Sunt niște energii negative la echipă! Nu știu dacă se rezolvă ceva”
Liga 2 • 23:10
Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!”
Close