Închide meniul
NEWS ALERT

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1! FRF, lovitură uriaşă pentru „militari”: „Nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 mai 2022, 19:37

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1! FRF, lovitură uriaşă pentru „militari: „Nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare!

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 / Hepta

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1. Federaţia Română de Fotbal a emis un comunicat de presă la scurt timp după finalul sezonului în Liga 2. FRF i-a anunţat pe „militari”, care au terminat pe locul 4, că nu vor juca la baraj. Locul lor a fost luat de Concordia Chiajna, ocupanta locului 5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Parlamentul nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgenţă. Pe 12 mai, Ministerul Sportului a trimis o adresa la Parlament pentru a obține avizul de oportunitate pentru modificarea Legii Sportului. Conform sursei citate, nu a fost obţinut avizul de oportunitate în regim de urgenţă. În prezent, Legea Sportului nu permite ca echipele de drept public să joace în Liga 1.

În acest context, cei de la CSA Steaua nu pot promova în Liga 1. Prima manşă a barajului de pormovare se va disputa pe 22 mai, iar timpul este insuficient pentru a se modifica legea. Echipa Armatei va încerca să obțină promovarea la TAS.

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1

„Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1

Reclamă

Cele 4 formații ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt:

AFC Chindia Târgoviște (Locul 7 – play-out liga 1)
SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1)
FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2)
Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)

Meciurile din manșa tur se vor disputa pe 22 mai, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 29 mai”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Reclamă 4 / 0/3

Daniel Opriţa spera ca CSA Steaua să fie lăsată să lupte pentru promovare

După remiza cu FC Hermannstadt din ultima etapă a play-off-ul ligii secunde, Daniel Opriţa a anunţat că speră ca „militarii” să fie lăsaţi la baraj.

„Trebuie să aflăm cât mai repede răspunsul, să ştim ce avem de făcut mai departe. Pozitiv sau negativ, să aflăm răspunsul. Tot timpul este loc de mai bine, dar în mare sunt mulţumit. Cum se discută şi acum, ai dreptul, nu ai dreptul, nu e uşor!

Dar băieţii sunt nişte luptători, trebuie să îmbunătăţim lotul şi putem să sperăm la promovare sezonul viitor. Dacă aveam dreptul să mergem la baraj, poate câştigam barajul, poate sărbătoream şi noi. Dar probabil e mai sigur sezonul viitor”, a declarat Daniel Opriţa pentru digisport.ro.

Alexandru Răuță, mesaj acid pentru ultrașii CSA Steaua care au strigat „Dinamo, serie B!”

Alexandru Răuță a avut un mesaj acid pentru ultrașii CSA Steaua! Mijlocașul lui Dinamo i-a „taxat” pe fanii marii rivale care au fost prezenți în „Ștefan cel Mare”, alături de „frații” de la UTA Arad.

Alexandru Răuță nu i-a iertat pe fanii CSA Steaua, care au venit alături de galeria înfrățită de la UTA Arad la meciul cu Dinamo. În timpul meciului din ultima etapă a play-out-ului, încheiat la egalitate, scor 1-1, suporterii de la CSA Steaua și UTA Arad au scandat un mesaj ironic pentru „câini”: „Serie B, Dinamo, serie B!”.

La finalul partidei, Alexandru Răuță a fost întrebat despre cântecul rivalilor, iar mijlocașul a oferit un răspuns pe măsură: „Chiar nu i-am băgat în seamă. Îi invit să-și vadă de echipa lor. Sunt la liga a doua, întâi să promoveze și apoi să stea de vorbă cu noi. Sunt în liga a doua, nu avem ce discuta cu ei. Avem suporteri fantastici, ne încurajează din primul până în ultimul minut. Sper să vină cât mai mulți la baraj, la meciul din ‘Ștefan cel Mare’.”, a spus Alexandru Răuță, după Dinamo – UTA Arad 1-1.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și