Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Cum l-a refuzat Tiberiu Bălan pe Mircea Lucescu, la numai 17 ani. „Nea Mircea, nu-mi convine situația”. Ce a făcut „Il Luce” când a auzit

Alexandru Ivan Publicat: 1 iulie 2021, 11:39

Cum l-a refuzat Tiberiu Bălan pe Mircea Lucescu, la numai 17 ani. „Nea Mircea, nu-mi convine situația. Ce a făcut „Il Luce când a auzit

Cum l-a refuzat Tiberiu Bălan pe Mircea Lucescu

Hepta

  • Tiberiu Bălan, la AS.ro LIVE
  • Cum l-a refuzat pe Mircea Lucescu

Rapid era campioana României în exercițiu când Mircea Lucescu a vrut să-l aducă în Giulești pe Tiberiu Bălan. Pe atunci, tânărul fotbalist evolua pentru Universitatea Cluj și a intrat în vizorul lui „Il Luce” la un turneu demonstrativ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu s-a convins repede de abilitățile lui Bălan și a vrut să-l aducă în curtea Rapidului. „Il Luce” plănuia însă să-l aducă pe „Tibi” la echipa a doua, pentru că avea atunci numai 17 ani.

Cum l-a refuzat Tiberiu Bălan la Mircea Lucescu, la numai 17 ani

Puștiul, care visa la o carieră măreață, nici nu a vrut să audă de această variantă și l-a refuzat fără să stea pe gânduri pe cel mai mare antrenor din istoria României.

Reclamă

Se făceau niște turnee în Ardeal în care Mircea Lucescu cerea să vadă mai mulți tineri pe care poate să-i aducă la Rapid. Am fost și eu la unul dintre ele. Am jucat prima repriză pentru Universitatea Cluj și a doua pentru Rapid.

Lucescu m-a văzut și a zis: ‘Gata! Vii la Rapid’. Am stat cu el în autocar și l-a sunat pe domnul Sichitiu (n.r.- fostul manager de la Rapid): ‘Gata, îl luăm! Dar îl luăm pentru echipa a doua.’

Reclamă

În momentul ală, eu, care aveam aspirații mai mari, am spus: ‘Nea Mircea, îmi pare rău dar nu vin la Rapid în situația asta. Nu vin pentru echipa a doua’. Aveam 17 ani”, a povestit Tiberiu Bălan, la AS.ro LIVE

A fost totul cu noroc pentru Tiberiu Bălan. Mircea Lucescu nu a stat pe gânduri și l-a adus până la urmă la echipa mare.

„S-a uitat la mine, a luat telefonul în mână și l-a sunat din nou pe Sichitiu: ‘Îl luăm pentru echipa mare’. Deci tupeul până la urmă a făcut diferența în situația asta”, a mai spus Tiberiu Bălan.

Reclamă 4 / 0/3

Tiberiu Bălan nu a apucat să joace prea mult la Rapid. S-a accidentat într-un cantonament și, după venirea lui Mircea Rednic în locul lui Lucescu, a ieșit complet din planurile pentru primul „11”.

Bălan a semnat ulterior cu Sportul Studențesc, unde avea să facă parte din „Gașca nebună”, alături de jucători precum Dacian Varga, Costin Curelea sau Viorel Ferfelea.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel
Extra • 27 mart., 11:05
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel. Dezvăluirile fostului fizioterapeut al Simonei Halep
Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o, după ce antrenorul român a plecat de la Dinamo Kiev.
Fotbal • 26 mart., 18:10
„Cum ai putea câştiga titlul cu acea echipă?!” Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o: „Nu puteam să merg acolo!”
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Liga 1 • 24 mart., 17:24
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu