Închide meniul

FCSB poate rupe un coșmar ce durează de 6 ani! Ultima dată când a făcut asta a luat titlul. Miza uriașă a derby-ului cu CFR Cluj

Antena Sport Publicat: 12 decembrie 2020, 20:45 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:06

Reclamă
FCSB poate rupe un coșmar ce durează de 6 ani! Ultima dată când a făcut asta a luat titlul. Miza uriașă a derby-ului cu CFR Cluj

Sport Pictures / Răzvan Păsărică via Hepta

FCSB nu a mai câștigat din 2014 pe terenul CFR-ului

Ardelenii au avut câștig de cauză în ultimele trei sezoane. FCSB nu a mai câștigat titlul în Liga 1 din 2015. Becali abia se eliberase, iar Gâlcă reușea eventul. Tot în acel sezon, FCSB a câștigat pentru ultima dată pe terenul CFR-ului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se întâmpla pe 10 august 2014, când FCSB câștiga după golul marcat de Cristi Tănase. Actualul jucător al campioanei, Alexandru Chipciu, a dat pasa decisivă la golul marcat de Tănase.

De atunci, CFR Cluj – FCSB s-a mai jucat de 9 ori: de 3 ori au câștigat ardelenii, iar restul de 6 confruntări din ”Gruia” s-au terminat la egalitate.

În cazul unei victorii, FCSB se poate distanța la 9 puncte de CFR Cluj. Înaintea derby-ului, FCSB e lider cu 30 de puncte, în timp ce echipa lui Edi Iordănescu se află pe locul 3, cu 24 de puncte. 

Chiar dacă FCSB e lider și marchează la foc automat, Mitică nu crede în victoria echipei lui Petrea.

Reclamă

Ori meci egal ori bate CFR-ul”, e pronosticul anun’at de Dragomir la Antena Sport pentru derby-ul CFR Cluj – FCSB.

FCSB merge fără căpitan la Cluj

FCSB nu se va putea baza în derby-ul de la Cluj pe căpitanul Florin Tănase. Acesta a fost lăsat la București pentru a nu risca o accidentare gravă. Tănase este al doilea golgheter al echipei în acest sezon: a marcat 9 goluri. Doar Dennis Man are mai multe goluri în acest sezon: 10. 

Căpitanul FCSB a rezistat doar 30 de minute pe teren în partida cu UTA. Tănase a fost scos de pe teren, iar în locul său a intrat Buziuc. Mijlocașul FCSB a acuzat probleme musculare.

Reclamă 4 / 0/3

CFR Cluj – FCSB. Toni Petrea aşteaptă un meci aprig contra lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu are două meciuri pe banca celor de la CFR, victoria cu Poli Iaşi (2-0) şi eşecul din Europa, 1-2 cu Young Boys. Petrea aşteaptă un joc mai ofensiv al campioanei din ultimii trei ani.

"Întâlnim un adversar redutabil, cu jucători experimentaţi. Cu siguranţă, va fi un meci aprig. Sper să ne ridicăm la nivelul partidei şi să facem tot ce ţine de noi să câştigăm acest meci.

Nu a trecut mult timp, cu siguranţă că noul antrenor îşi va pune amprenta pe jocul echipei. Sunt mai multe echipe care luptă pentru titlu, nu numai CFR. Faptul că am putea avea un avans mai mare faţă de CFR nu poate fi decât un lucru îmbucurător", a spus Petrea.

Edi Iordănescu, cuvinte de laudă la adresa FCSB

Întâlnim nu doar o echipă valoaroasă a competiţiei, întâlnim echipa momentului, vin după şapte victorii consecutive. Este echipa care are de departe cel mai bun atac, are dublu goluri marcate faţă de urmăritoare. Întotdeauna ne-am respectat adversarul, indiferent de numele lui, o facem şi acum, însă suntem o echipă cu multă experienţă şi cu valoare. Sunt fericit că antrenez nişte campioni, am încredere necondiţionată în echipă şi îmi voi asuma total rezultatul”, a spus Edi Iordănescu într-o conferință de presă.

CFR Cluj – FCSB, meci din etapa a 13-a din Liga 1, se va disputa duminică, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10
mai
0:17
Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League
10
mai
0:00
Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League
23:50 Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu 23:33 Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase 23:21 Edi Iordănescu, anunţul momentului: „România rămâne în inima mea!”. A confirmat negocierile, cu o lună înainte de EURO 2024 23:02 Sorana Cîrstea, în turul 3 de la Roma! Victorie fără emoţii pentru româncă în meciul cu Brenda Fruhvirtova 22:41 Emmanuel Macron, anunţ despre viitorul lui Kylian Mbappe: „Am pus presiune maximă” 22:11 „România în semifinale la EURO 2024?” Reacţia imediată a lui Mihai Stoichiţă. Meciul de care depinde soarta tricolorilor 21:37 Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA 21:14 Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României Vezi toate știrile
Citește și