Închide meniul

Finala Cupei României | Astra – Universitatea Craiova 2-3. Oltenii au pus mâna pe trofeu! Meci dramatic, cu prelungiri, pe „Ilie Oană”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 mai 2021, 23:05

Finala Cupei României | Astra – Universitatea Craiova 2-3. Oltenii au pus mâna pe trofeu! Meci dramatic, cu prelungiri, pe „Ilie Oană

as.ro

Universitatea Craiova a câştigat finala Cupei României

Ivan, minutul 14, şi Găman, din penalty, minutul 17, au marcat în timpul regulamentar. Cele 90 de minute s-au încheiat la egalitate, astfel că s-a mers în prelungiri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boe-Kane a dat lovitura, în minutul 93, însă oltenii au întors rezultatul. Dan Nistor, minutul 100, cu o execuţie fabuloasă şi Screciu, minutul 113, la primul gol al carierei, din pasa aceluiaşi Nistor, au reuşit golurile care au adus Cupa în tabăra Craiovei.

Universitatea Craiova a câştigat Cupa României pentru a 8-a oară în istoria clubului şi pentru a 2-a oară în ultimii 4 ani. Precedentul succes data din 2018.

Finala Cupei | Astra – Universitatea Craiova 2-3

Min. 120: Fluier final! Universitatea Craiova a câştigat Cupa României.

Reclamă

Min 113: GOOOL Craiova! Screciu a marcat din pasa decisivă a lui Dan Nistor!

Min. 106: A început repriza secundă! Fanii olteni au răbufnit. „Dacă Cupa nu o luaţi, la Craiova nu mai călcaţi!”, le-au transmis suporterii jucătorilor.

Min 105: Pauză la Ploieşti, scor 2-2!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 100: GOOOL Craiova! Dan Nistor a restabilit egalitatea cu un şut fabulos!

Min. 93: GOOOL Astra! Lovitură de teatru la Ploieşti! Boe-Kane a marcat pentru 2-1 la scurt timp după startul primei reprize de prelungiri.

Min. 90+4: Prelungiri la Ploieşti! Cele două echipe au încheiat la egalitate în timpul regulamentar, astfel că se vor juca două reprize a câte 15 minte. Dacă nu se va marca, trofeul se va decide în urma loviturilor de departajare de la 11 metri.

Min 90: Ocazie uriaşă Craiova! Bălaşa a trimis cu capul puţin pe lângă poartă, dintr-un corner obţinut de olteni la o fază la care au solicitat o lovitură de la 11 metri.

Min. 88: Ocazie Astra! Canadija a fost foarte aproape de a marca, dar Pigliacelli a avut o intervenţie de zile mari.

Min. 87: Ocazie Craiova! Cicâldău a bătut o lovitură liberă din marginea careului, însă şutul său nu a găsit spaţiul porţii.

Min 79: Ocazie Craiova! Ivan a trimis un şut puternic, însă a nimerit plasa porţii.

Reclamă

Min. 75: Schimbări în tabăra Craiovei: Screciu a intrat în locul lui Baiaram, Acka în locul lui Marius Constantin, iar Tudorie în locul lui Mateiu.

Min 49: Ocazie Astra. Valentin Gheorghe a şutat de la distanţă, dar mingea s-a oprit în braţele portarului.

Min 45: S-a intrat la pauză cu un rezultat de egalitate.

Min. 23: Dublă ocazie Craiova! Mihai Popa a avut două intervenţii decisive la şuturile oltenilor.

Min. 16: GOOOL Astra Giurgiu! Valerică Găman a egalat din penalty.

INFO: Oltenii au obţinut lovitură de la 11 metri după ce Stahl pătruns în careu şi a fost faultat de Marius Constantin.

Min. 14: GOOOL Universitatea Craiova! Andrei Ivan a deschis scorul din „scăriţă”. Dan Nistor i-a pasat decisiv.

Min 1. A început meciul.

Update: Paula Seling a cântat imnul înainte de start. Selecţionerul Mirel Rădoi, printre cei prezenţi în tribune.

Fanii olteni au creat o atmosferă superbă.

Finala Cupei, atmosfera creată de fanii olteni la Ploieşti
captură Telekom Sport

Update: Avem echipele de start: Astra: Popa – Sousa, Jovanovic, Găman, Lamanje – Boe-Kane, Canadija, Crepulja – Stahl, Krpic, Gheorghe / Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Câmpanu, Cicâldău, Baiaram – Ivan

Update: Jucătorii Craiovei au ajuns la arena din Ploieşti.

Update: În cele din urmă, fanii olteni au fost lăsaţi să intre cu tot cu coregrafie.

Update: Galeria Craiovei s-a răzbunat pe şeful FRF, Răzvan Burleanu, pe care l-a fluierat la sosirea la stadion.

Update: Fanii Craiovei refuză să intre pe teren pentru că nu li se permite accesul în tribune cu coregrafia la care au lucrat o săptămână. Oficialii partidei le-au explicat că în acest fel ar fi afectată vizibilitatea către teren. Suporterii olteni au replicat că au trimis lista cu bannere de patru zile şi că li s-a transmis că e totul ok.

Update: „Numărăm orele până la revedrea cu voi”, au transmis fanii Craiovei, care sunt în drum spre Ploieşti.

Update:  Fanii Universităţii Craiova au făcut show înaintea finalei.

Ştirea iniţială

Finala Cupei României este aici. Astra și Universitatea Craiova se vor bate pentru trofeu, într-un sezon în care ambele au dezamăgit în Liga 1. În cazul Astrei, dezamăgirea a adus o surpriză uriașă: retrogradarea în Liga 2. În cazul Craiovei, dezamăgirea a fost aceeași cu cea din sezoanele precedente.

Finala Cupei României | Universitatea Craiova, campioana unei mari risipiri

Craiova nu a reușit, nici de această dată, să țină ștafeta sus în lupta la titlu. Oltenii au aruncat campionatul în aer când le-au bătut pe rând pe CFR Cluj și FCSB, dar au pierdut apoi 4 meciuri la rând.

Totul a fost în zadar pentru echipa lui Marinos Ouzounidis, care și-a păstrat locul pe podium doar pentru că Gigi Becali a trimis „gradinița” la ultimul meci împotriva Craiovei. Universitatea s-a impus cu greu, 1-0, deși Ouzounidis a aruncat toți titularii în luptă.

Universitatea Craiova a dat senzația pe parcursul întregului sezon că nu găsește ritmul potrivit. Victoriile uluitoare din derby-uri au fost umbrite de umilințe împotriva echipelor din a doua jumătate a clasamentului.

Ar fi cu adevărat o salvare pentru Craiova să ia un trofeu într-un sezon complicat precum acesta, însă Ouzounidis nu este de aceeași părere.

„Ce înseamnă salvarea sezonului? Tot aud această întrebare. Noi am făcut un sezon bun, cu toate aceste probleme care au fost Cupa este un obiectiv pe care vrem să-l îndeplinim”, a spus Marinos Ouzounidis, înaintea finalei.

Finala Cupei României | Astra, retrogradare șoc

Astra a început sezonul dezastruos, dar a reușit să se redreseze după venirea lui Eugen Neagoe.

Giurgiuvenii au mers atât de bine încât chiar au sperat la play-off până în ultima etapă din sezonul regulat. Handicapul din tur s-a dovediat prea mare însă, iar Astra a mers în play-out.

Echipa din Giurgiu a intrat în play-out de pe locul 3 și nimeni nu se aștepta la ce a urmat. Cu o singură victorie, două remize și șase înfrângeri, Astra a terminat pe penultimul loc în Liga 1.

Acum 5 ani, Astra era campioana României. Acum, giurgiuvenii sunt în fața unui nou trofeu, Cupa României, în cel mai nepotrivit context posibil.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone Vezi toate știrile
Citește și