Închide meniul
EXCLUSIV

Florin Talpan susţine că FCSB trebuie retrogradată: „Evoluează în fals în Liga 1, fac o adresă către Federaţie”

Bogdan Stănescu Publicat: 13 aprilie 2023, 16:33 / Actualizat: 13 aprilie 2023, 18:00

Reclamă
Florin Talpan susţine că FCSB trebuie retrogradată: Evoluează în fals în Liga 1, fac o adresă către Federaţie”

Florin Talpan susţine că FCSB trebuie retrogradată

Florin Talpan, alături de jurnalişti / Hepta

Florin Talpan e convins că CSA Steaua va promova încă din acest sezon. Juristul CSA susţine că FCSB evoluează în mod ilegal în Liga 1 şi că ar trebui să fie retrogradată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Talpan anunţă şi că va face o adresă către FRF, prin care să se precizeze când a cerut FCSB schimbarea denumirii echipei, în anul 2018. Talpan susţine că dacă FCSB a făcut solicitarea în timpul campionatului trebuia retrogradată.

Florin Talpan susţine că FCSB trebuie retrogradată

Deci v-am zis, demersul ăsta l-am făcut încă de anul trecut. Faptul că s-a tras atâta de timp… oricum se poate, Legea Sportului nu ne interzice. Nu există niciun articol din Legea Sportului prin care ni se interzice să promovăm.

Lucrurile sunt foarte clare, nu ştiu de ce sunt atâtea întrebări. Bineînţeles că CSA Steaua poate să promoveze, vom termina pe locul întâi, vom avea multe argumente.

Federaţia nu poate să se opună. Oricum Federaţia este într-o mare culpă, ce au făcut cu noi nu e normal. Ei trebuia să elimine FCSB-ul încă din 2018, când şi-au schimbat denumirea în timpul campionatului.

Reclamă

Săptămâna viitoare fac o adresă către Federaţie să ne pună la dispoziţie data când s-a înregistrat această solicitare de schimbare a denumirii de către FCSB, în 2018. Dacă a depus-o în timpul campionatului este clar că trebuia retrogradată, iar la ora actuală evoluează în mod ilegal în Liga 1.

Nu este vina mea că nu şi-au făcut treburile cum trebuia.

În 2-3 săptămâni ar trebui să se rezolve (n.r.: modificarea Legii Sportului), fiind în procedură de urgenţă.

Reclamă 4 / 0/3

90% din cluburile din Liga 1 sunt finanţate de primării, ştiţi foarte bine, sunt tot bani publici.

La meciul cu Dinamo trebuie să câştige clubul Steaua dacă este un club profesionist şi adevărat. Au toate condiţiile, banii plătiţi la zi, n-au niciun argument să piardă. Dacă pierd înseamnă că nu-şi merită locul în echipă şi trebuie să plece toţi”, declară Florin Talpan în exclusivitate pentru AS.ro.

Legea Sportului ar putea fi modificată! CSA Steaua ar primi astfel dreptul de participare în Liga 1

Un proiect de modificare a Legii Sportului i-ar permite lui CSA Steaua să participe încă din sezonul următor în Liga 1. Proiectul de lege este semnat de fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu şi de alţi parlamentari PSD, senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Proiectul de modificare a Legii Sportului prevede ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță”.

FRF a transmis că modificarea Legii Sportului i-ar acorda lui CSA Steaua dreptul de participare în Liga 1 încă din sezonul următor.

„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!

Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”, au transmis oficialii FRF, potrivit gsp.ro.

Reclamă

Gigi Becali, reacţie dură la proiectul de lege semnat de Vasile Dîncu: „De unde e Dîncu ăsta?”

Gigi Becali a reacţionat dur la proiectul de lege al lui Vasile Dîncu. Finanţatorul FCSB i-a atras atenţia fostului ministru al Apărării că legile din fotbalul românesc trebuie să fie în concordanță cu regulamentul UEFA și FIFA.

„Ce vrea Dîncu? De unde e Dîncu ăsta? Nici n-ai cum. Legile care sunt la fotbal trebuie să fie armonizate cu regulamentul UEFA și FIFA.

În al doilea rând, poți schimba de la anul, nu din sezonul acesta. Să facă ce vor ei, nu mă interesează.

Să mai vină cineva să dea bani la fotbal ca nebunii. Dacă mai vor să dea de la buget, ok.

Promovează și ce fac? Spune! Ce vor face? Va trebui să dea bani statul. Contează ce zic eu? Toate sunt de-a-ndoaselea în România. N-ați văzut că la CEDO avem procese cât toată lumea la un loc și mai mult. Și atunci ce mai poți să zici?”, a declarat Gigi Becali, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” Vezi toate știrile
Citește și