Închide meniul

Mircea Rednic, chemat înapoi la Dinamo! Răspunsul a venit pe loc. „Puriul” i-a făcut praf pe Steliano Filip și conducătorii din „Ștefan cel Mare”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 iunie 2022, 22:31

Mircea Rednic, chemat înapoi la Dinamo! Răspunsul a venit pe loc. „Puriul i-a făcut praf pe Steliano Filip și conducătorii din „Ștefan cel Mare

Mircea Rednic, chemat înapoi la Dinamo

Mircea Rednic, în timpul unui meci pe banca lui Dinamo / Profimedia

Mircea Rednic a fost chemat înapoi la Dinamo de membrii din programul DDB, pentru a începe reconstrucția după retrogradarea istorică în Liga a 2-a. Antrenorul de 60 de ani a dezvăluit că va accepta o revenire în „Ștefan cel Mare” cu o singură condiție: să nu investească niciun ban la club.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Rednic a anunțat că mai mulți membri implicați în programul „Doar Dinamo București” l-au contactat pentru a negocia o posibilă revenire pe banca formației din „Ștefan cel Mare”.

Mircea Rednic, chemat înapoi la Dinamo

„Puriul” a declarat că, dacă va prelua în cele din urmă Dinamo, nu va mai băga niciun ban din propriile buzunare. Rednic a aruncat „săgeți” către Steliano Filip, Cosmin Contra și Iuliu Mureșan.

„Și acum mi-au propus reprezentanții (n.r. – DDB) a 17-18 județe din țară să revin la Dinamo. Dacă vin, nu bag un leu! Cum să vin eu să bag bani ca să îi dau salarii lui Filip? Le-am spus în ce condiții vin.

Cei din DDB m-au rugat, oamenii care cotizează, nu cei de la București, care conduc. DDB nu a fost niciodată unit. Le-am zis că vin antrenor, dar nu plătesc toate prostiile pe care le-au făcut Contra, Mureșan. Să îl plătesc și pe domnul strateg?”, a spus Mircea Rednic, pentru digisport.ro.

Reclamă

Rednic a ieșit la atac, după retrogradarea lui Dinamo: „Când spui că Filip e spiritul echipei, se învârt oamenii în mormânt!”

Mircea Rednic și-a continuat tirada la adresa conducătorilor din „Ștefan cel Mare”. Tehnicianul de 60 de ani a fost demis de la cârma lui Dinamo în luna decembrie a anului trecut, iar lucrurile nu s-au schimbat în bine după plecarea sa.

„Puriul” acuză strategia defectuoasă a oficialilor lui Dinamo, în urma căreia clubul a retrogradat și a ajuns pe marginea falimentului.

Rednic nu l-a iertat nici pe Steliano Filip, unul dintre jucătorii care au părăsit echipa după sezonul dezastruos:

Reclamă 4 / 0/3

„Dezamăgirea cea mai mare este că am fost demis și cu acordul celor din DDB și a lui Badea. Eu am luat Dinamo după doi antrenori, după umilința cu Steaua. Am zis că am nevoie de timp să evaluez lotul, iar din iarnă să mă judece. Am spus clar, aici trebuie schimbat aproape tot lotul. Au zis că vreau să distrug Dinamo. Am plecat eu, ei au adus 14 jucători, niciun plus. S-a clasat pe ultimul loc de baraj datorită a ceea ce s-a întâmplat la Clinceni și Gaz Metan.

De ce nu mă lași să facă treaba? S-a mers pe mâna marelui strateg, a jucătorilor care au schimbat 5 antrenori. Au și nesimțirea să zică că îl regretă pe Stoican. Păi cum, mă? De ce nu ai jucat ca să îl salvezi?

Eu îmi reproșez că sunt băiat bun și naiv. Trebuia să fac contract ca Dan Petrescu, Reghecampf, Edi Iordănescu. Să fac un contract ca să nu pot fi dat afară. Aici am greșit! Sunt sigur că din iarnă lucrurile stăteau altfel. Eram dispus să bag mâna și mai adânc în buzunar. Nu m-au lăsat!

Când spui că Filip e spiritul lui Dinamo, se învârt oamenii în mormânt. Acolo era un buboi. Eu l-am spart, iar domnul doctor l-a cusut la loc. Nu trebuia să am încredere nici în Badea, nici în cei din DDB”, a mai declarat Rednic.

Mircea Rednic a mai antrenat Dinamo în 5 rânduri: 2006-2007, 2008-2009, 2015-2016, 2018-2019 și 2021.

Steliano Filip știe care a fost momentul care a dus la retrogradarea lui Dinamo

Cu Steliano Filip am ajuns la o înțelegere, vom desface astăzi contractul. Consider că pretențiile noastre nu sunt exagerate, iar echipa la care va ajunge va fi de acord cu condițiile noastre”, a anunţat Zăvăleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Steliano Filip a anunţat care a fost momentul care a dus la retrogradarea lui Dinamo. Acesta susține că îndepărtarea lui Flavius Stoican de la echipă a fost crucial, antrenorul fiind singurul care reușise să unească un vestiar ”împărțit în șapte”.

Reclamă

„S-a spus că eu schimb antrenorii, că eu fac, că eu dreg. Prefer să nu vorbesc despre Uhrin. Îl respect și atât. Dacă vreți punctul meu de vedere, cu tot respectul pentru Uhrin, greșeala s-a făcut când a fost schimbat Stoican.

Și vă spun și de ce. Pentru că atunci vestiarul era împărțit nu în două, ci în șapte. Nici oamenii de la Săftica nu se mai înțelegeau între ei. Iar când a fost Flavius, ne-a unit pe toți, a fost atmosfera foarte bună.

Nu s-a ținut cont că Flavius nu a avut lotul complet la dispoziție, ba erau suspendați, ba accidentați, ba cu Coronavirus. Când am fost bine, atunci s-a dorit schimbarea lui. Și aici nu mă refer la domnul Zăvăleanu, pentru că el e singurul pe care l-am simțit aproape de echipă și care și-a dorit cu adevărat.

Nu vreau să vorbesc, pentru că și eu știu, în mare, cine și de ce. Din DDB, da. Au fost și orgolii. Știți foarte bine ce s-a întâmplat anii trecuți, disputa aia și de ce a fost îndepărtat Stoican. Nu era cazul. Dar ăsta a fost un motiv din cauza căruia era iarăși vestiarul rupt. A fost greu, pentru că au fost acele schimbări de antrenori.

De jucători nici nu mai vorbesc. Sincer, cu cei care am început campionatul, copiii ăia nici nu știu dacă mai joacă fotbal acum. Domnul Zăvăleanu a cam fost singurul lângă echipă. Așa-zișii dinamoviști, în loc să fie lângă echipă și să fim mai uniți, au avut orgolii, au fost înțepături”, a spus Filip, citat de digisport.ro.

 

Recomandări
  • Mircea Rednic, chemat să înceapă reconstrucția la Dinamo
  • „Puriul” i-a făcut praf pe conducătorii din „Ștefan cel Mare”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
Vezi toate știrile
Citește și