Închide meniul

Ovidiu Hațegan, pregătit să revină la centrul terenului! Anunțul răsunător făcut la 6 luni după ce arbitrul român a suferit un infarct

Cosmin Cioboată Publicat: 29 septembrie 2022, 14:21

Ovidiu Hațegan, pregătit să revină la centrul terenului! Anunțul răsunător făcut la 6 luni după ce arbitrul român a suferit un infarct

Ovidiu Hațegan este pregătit să revină la centrul terenului

Ovidiu Hațegan, în timpul unui meci / Sportpictures

  • Ovidiu Hațegan este pregătit să revină la centrul terenului
  • Premiera sezonului 2 de Stand-Up Revolution este Vineri, de la 21:30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

Ovidiu Hațegan este pregătit să revină la centrul terenului. Anunțul răsunător a fost făcut de Kyros Vassaras, la 6 luni după ce arbitrul de 42 de ani a suferit un infarct miocardic. Starea de sănătate a centralului din Arad s-a îmbunătățit între timp, iar acesta este pregătit să se întoarcă pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hațegan a suferit un infarct în luna martie și a speriat întreaga suflare a fotbalului românesc. Chiar dacă s-a zvonit că acesta ar fi decis să renunțe la cariera de central și să rămână exclusiv în camera VAR, se pare că lucrurile au luat o întorsătură pozitivă.

Ovidiu Hațegan, pregătit să revină la centrul terenului!

La jumătate de an de la teribilul eveniment, arbitrul de 42 de ani se pregătește alături de specialiști, cu gândul să conducă din nou meciuri, atât în România, cât și pe plan extern.

Reclamă

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a dezvăluit că există șanse mari ca Ovidiu Hațegan să arbitreze din nou la centru începând de anul viitor.

„Ovidiu Hațegan se pregătește în mod constant. Este în legătură cu specialiști. Planul este să revină. În 2023, cred că o să-l avem la centru în meciuri atât intern, cât și la nivel internațional”, a spus Kyros Vassaras, pentru Pro TV.

Reclamă

Ovidiu Hațegan a revenit în această vară la marea sa pasiune, însă nu din postura de arbitru central. Oficialul din Arad a făcut parte din brigada din camera VAR la Supercupa României, iar la final a izbucnit în lacrimi.

Ovidiu Hațegan, în lacrimi după Supercupa României

Ovidiu Hațegan, care s-a aflat în camera VAR la Supercupa României câștigată de Sepsi în fața lui CFR Cluj, a izbucnit în lacrimi la revenirea în arbitraj, după infarctul suferit în luna martie.

Ovidiu Hațegan a trecut prin momente extrem de grele în ultimele luni, după ce în martie a suferit un infarct. Arbitrul n-a mai fost delegat la nicio partidă din cauza problemelor de sănătăte. Revenirea s-a făcut la Supercupa României, disputată la Arad, orașul său natal.

Reclamă 4 / 0/3

Hațegan s-a îmbrățișat cu colegii din brigadă la finalul partidei. Acesta a salutat și publicul din orașul său natal, Arad. N-a mai putut să-și stăpânească emoțiile și a izbucnit în lacrimi.

Colaj cu Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan a revenit în arbitraj la Supercupa dintre Sepsi și CFR Cluj / Captură Orangesport

Supercupa României a fost primul meci în care s-a folosit sistemul Video Assistant Referee (VAR) în România. Ovidiu Hațegan a ocupat postul de suport VAR. Arbitru VAR a fost Istvan Kovacs. Mihai Artene a fost asistent VAR.

Ce a spus Istvan Kovacs despre starea lui Ovidiu Hațegan

În ultimele luni, Istvan Kovacs i-a luat locul lui Hațegan în vârful clasamentului arbitrilor români. Arbitrul din Carei a fost delegat la mai multe partide de top, atât din Champions League, cât și din Nations League. Kovacs va merge și la Campionatul Mondial din Qatar, din această iarnă.

Recent, Kovacs a oferit noi detalii despre Hațegan:

”Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat cu Ovidiu. A fost aproape de o tragedie, dar îi mulțumim lui Dumnezeu că este printre noi. Locurile la Campionatul Mondial nu sunt în funcție de țară, sunt nominale.

Am fi avut șanse amândoi să fim la Campionatul Mondial. Am fost împreună la Campionatul European. Sper să revină cât mai curând printre noi, asta îi doresc. Am ținut legătura, dar este decizia lui (n.r.- să nu vorbească pentru moment) și-i respect intimitatea.

După cum bine știți, Ovidiu e din 2008 pe lista internațională. Eu am început în 2010. Concurența este benefică. Suntem colegi, dar și prieteni. Am fost la multe partide internaționale împreună. Ne știm calitățile și defectele. E un tip ambițios, pregătit. A avut neșansa asta”, a spus Istvan Kovacs, conform digisport.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ovidiu Haţegan a avut nevoie de VAR după ce rapidiştii au cerut penalty la un duel dintre Dawa şi Rrahmani
Liga 1 • 9 mart., 20:56
Ovidiu Haţegan a avut nevoie de VAR după ce rapidiştii au cerut penalty la un duel dintre Dawa şi Rrahmani
Mihai Stoica i-a făcut praf pe Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan după U Cluj - FCSB 0-0. De ce s-a enervat oficialul de la FCSB.
Liga 1 • 20 feb., 22:10
Mihai Stoica i-a făcut praf pe Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan după U Cluj – FCSB 0-0: „Își bat joc de oameni! Greșeli odioase”
Un titular de la FCSB nu s-a antrenat deloc şi riscă să rateze meciul cu Botoşani
Liga 1 • 18 feb., 15:42
Cine conduce de la centru U Cluj – FCSB, meciul care i-ar putea aduce din nou pe „roş-albaştri” la 9 puncte de Rapid
UEFA a decis cine merge la EURO 2024, dintre Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan
EURO 2024 • 4 feb., 22:46
UEFA a decis cine merge la EURO 2024, dintre Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan! Vestea primită după scandalul de astăzi
Ovidiu Haţegan s-a îmbolnăvit şi nu va mai arbitra meciul Voluntari - Farul
Liga 1 • 25 nov., 16:45
Schimbare de urgenţă! Ovidiu Haţegan s-a îmbolnăvit şi nu va mai arbitra meciul Voluntari – Farul! Cine l-a înlocuit