Închide meniul

Sărbătoare în Ghencea! Eroii Stelei au fost premiați, la 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 mai 2022, 13:19

Sărbătoare în Ghencea! Eroii Stelei au fost premiați, la 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Eroii Stelei au fost premiați, la 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

36 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni / AS.ro

Sărbătoare în Ghencea! Eroii Stelei au fost premiați, la 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Festivitatea a avut loc la pauza meciului CSA Steaua – Unirea Slobozia, din Liga a 2-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 7 mai s-au împlinit 36 de ani de la cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, iar eroii din finala de la Sevilla n-au fost uitați de fanii din Ghencea.

Sărbătoare în Ghencea! Eroii Stelei au fost premiați, la 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

O mare parte dintre jucătorii care au scris istorie în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 au fost invitați pe teren, la pauza meciului din Ghencea.

Nume legendare precum Victor Pițurcă, Marius Lăcătuș, Gabi Balint, Miodrag Belodedici, Anghel Iordănescu, Tudorel Stoica și Adrian Bumbescu și-au făcut apariția pe gazon și au fost premiați în cadrul festivității pregătite de CSA Steaua.

Foștii mari jucător ai Stelei s-au pozat alături de replica trofeului grandios ridicat de echipa lui Emeric Jenei în urmă cu 36 de ani.

Reclamă

Suporterii de la Peluza Sud au pregătit o coregrafie superbă, colorând sectorul respectiv din Ghencea în roșu și albastru. Data marii finale cu Barcelona – 7 mai 1986 –  și emblema Stelei au fost afișate pe un banner uriaș.

În plus, ultrașii CSA Steaua au afișat și următorul mesaj: „O seară de mai ce a format generații de steliști / Dintre toți doar cei drepți mai sărbătoresc aici.”

Legendele Stelei au făcut apoi înconjurul stadionului și i-au salutat pe fanii prezenți în tribune. Victor Pițurcă a dat lovitura de start a partidei dintre CSA Steaua și Unirea Slobozia, fiind aplaudat de întregul stadion.

Reclamă 4 / 0/3

Helmut Duckadam, amintiri de aur la 36 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni

Helmut Duckadam a rememorat cum și-au petrecut steliștii ziua dinaintea marii finalei. Fostul portar a dezvaluit că Emeric Ienei și-a scos jucătorii la plimbare prin Sevilla, iar aceștia au rămas impresionați de orașul iberic.

Duckadam a mai povestit că Lăcătuș se ținea de glume. „Fiara” tot spunea că, după meci, jucătorii Stelei vor rămâne în Spania și ca nu se vor mai întoarce în România.

Cel mai frumos a fost când am stat în jurul hotelului, am mers la antrenament, cred că am făcut antrenamentul nu pe stadionul unde s-a jucat finala, ci pe stadionul lui Betis.

Cel mai frumos a fost când am mers să facem acea plimbare în parc, un oraș superb, am mai fost de două ori după aia și chiar Sevilla este un oraș splendid. Noi eram relaxați. Nu știu, poate că fiecare în sufletul lui avea o anumită emoție, o neliniște, dar așa eram relaxați, făceam poze.

Mai era un domn maior cu noi, care era de la Contrainformații de la club. Era un om extraordinar și Lăcătuș îi mai spunea: ‘Haideți, domn maior, să facem o poză, că și-așa nu ne mai vedem, că noi rămânem aici’. ‘Hai, mai, Lăcă, nu mai fă glume din astea!’ Puteai să rămâi oriunde, pentru că făceam în acea perioada foarte multe deplasări în Olanda, în Italia, puteai să rămâi oriunde„, a spus Helmut Duckadam, în exclusivitate pentru www.as.ro.

Steaua, regina Europei în 1986

Golgheterul steliștilor în sezonul în care au câștigat Cupa Campionilor Europeni a fost Victor Pițurcă. „Piți” a marcat 5 goluri pentru formaţia noastră în acel sezon de vis: unul cu Honved Budapesta, în victoria cu 4-1, de la Bucureşti, unul cu Vejle (4-1), tot la Bucureşti.

Poate cel mai important gol al numărului 9 stelist a venit în returul cu Kuusysi Lahti, în Finlanda. După 0-0 pe Ghencea, Piţurcă a marcat singurul gol la Lahti, în minutul 87. Echipa se califica atunci în semifinale. Acolo, Piţurcă a mai punctat de două ori împotriva celor de la Anderlecht, în victoria cu 3-0.

Reclamă

La câteva luni distanța, Steaua câștiga și Supercupa Europei, după ce a învins-o pe Dinamo Kiev, scor 1-0, printr-un gol marcat de Gică Hagi.

În același an 1986, Steaua câștiga și campionatul României. Erau anii de gloriei ai steliștilor, care aveau să mai joace o finală de Cupa Campionilor Europeni, în 1989, pierdută cu AC Milan, 0-4, și semifinale, în 1988, când au pierdut cu Benfica.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și