Închide meniul

Victor Pițurcă revine în Ghencea! „Piți” va da lovitura de start la CSA Steaua – Unirea Slobozia

Alexandru Ivan Publicat: 6 mai 2022, 20:09

Victor Pițurcă revine în Ghencea! „Piți va da lovitura de start la CSA Steaua – Unirea Slobozia

Victor Piturcă a jucat și a antrenat la Steaua

Victor Piturcă a jucat și a antrenat la Steaua / Hepta

  • Victor Pițurcă se întoarce în Ghencea
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Victor Pițurcă revine în Ghencea. „Piți” va da lovitura de începere la partida de duminică dintre CSA Steaua şi Unirea Slobozia. „Militarii” celebrează 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pițurcă a fost golgheterul Stelei în campania din 1986, sezonul în care steliștii au câştigat Cupa Campionilor Europeni.

Victor Pițurcă revine în Ghencea

Victor Piţurcă a marcat 5 goluri pentru formaţia noastră în acel sezon de vis: unul cu Honved Budapesta, în victoria cu 4-1, de la Bucureşti, unul cu Vejle (4-1), tot la Bucureşti. Poate cel mai important gol al numărului 9 stelist a venit în returul cu Kuusysi Lahti, în Finlanda.

Reclamă

După 0-0 pe Ghencea, Piţurcă a marcat singurul gol la Lahti, în minutul 87. Echipa se califica atunci în semifinale.

Acolo, Piţurcă a mai punctat de două ori împotriva celor de la Anderlecht, în victoria cu 3-0.

Reclamă

CSA Steaua îi premiază pe eroii de la Sevilla

Sâmbătă, 7 mai, Steaua Bucureşti celebrează 36 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni. O zi mai târziu, duminică, componenţii echipei care au adus grandiosul trofeu în România vor fi premiaţi pe gazonul stadionului Steaua, la pauza întâlnirii dintre CSA Steaua şi Unirea Slobozia, ultima partidă din cadrul play-off-ului, de pe teren propriu.

În finala Cupei Campionilor Europeni, Steaua a învins-o pe Barcelona, la penalty-uri, scor 2-0. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru execuții ale spaniolilor și a intrat în istoria fotbalului. Steliștii erau prima echipă din Estul Europei care cucereau prestigiosul trofeu.

La câteva luni distanța, Steaua câștiga și Supercupa Europei, după ce a învins-o pe Dinamo Kiev, scor 1-0, printr-un gol marcat de Gică Hagi.

Reclamă 4 / 0/3

FCSB vrea să joace în Ghencea

FCSB a depus cererea oficială să joace în Ghencea. Echipa lui Gigi Becali așteaptă răspunsul din partea CSA. Anunțul a fost făcut de Mihai Stoica, care a precizat că roș-albaștrii sunt dispuși să plătească dublu ca să joace în „Templul fotbalului românesc”.

”E clar că trebuie să jucăm acolo. Avem un meci acasă, avem 30.000 de suporteri. Nu ne ducem la cineva în casă, nu e casa lor, joacă cu stadionul gol, nu există. Echipa aia nu există, e o glumă.

Noi am făcut adrese, le-am trimis cu executori judecătoreşti, oferta scrisă cu sumă dublu faţă de cât plătim pe Arena Naţională. Cineva refuză zeci de mii dacă nu ne lasă să jucăm acolo. Cine are curaj să refuze şi semnează asta… eu i-am spus lui Gigi ‘eu nu cred că o să răspundă’, tocmai de aia am trimis cu executori judecătoreşti. Am trimis ieri. Aşteptăm răspunsul, suntem foarte curioşi să vedem… dublă oferta faţă de Arena Naţională pentru un stadion mai mic.

Să vedem cum se refuză. Doar către Ghencea am trimis. Să vedem ce spun, adică cine îşi poate permite să facă o gaură în bugetul statului de câteva bune zeci de mii, pe un stadion care eu cred că… ştiu ce se întâmplă.

Dacă nu primim răspuns, facem plângere penală, indiscutabil. Toată lumea, absolut toată lumea, spune că trebuie să jucăm acolo, pentru că e un bun făcut din banii noştri, un stadion făcut din bani publici, şi cineva nu vrea. De ce vrem acolo? Că ne-am legitimat noi, ar vedea toată lumea cine e Steaua cu adevărat. Că ne-am duce şi am umple stadionul acesta cu orice echipă. Eu ştiu, nu cred, ştiu cum am umplut Arena Naţională la început, lumea ar veni ca să arate că e stelist, că ţine cu FCSB şi FCSB e Steaua, e stadionul lui. Oricine.

Odată şi odată tot trebuie să ajungem acolo. Au fost oameni care au crezut că nimeni nu poate ajunge la ei, că pot face orice în ţara asta. Până la urmă, s-a ajuns la ei, chiar şi puşcărie”, a spus Mihai Stoica, conform orangesport.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF
Liga 2 • 27 mart., 18:20
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF! Fanii din Ghencea s-au revoltat imediat: „Își bat joc!”
La 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România a avut o apariţie de senzaţie!
Diverse • 27 mart., 14:24
FOTO
La 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România a avut o apariţie de senzaţie! Decolteul adânc cu care s-a afişat
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia - România
Extra • 27 mart., 12:28
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia – România! Ce banner au afişat
Investiţie uriaşă la CSA Steaua, de peste 40 de milioane de euro!
Liga 2 • 25 mart., 22:00
Investiţie uriaşă la CSA Steaua, de peste 40 de milioane de euro! Proiectul lansat de „militari”
Pasiunea "secretă" a fiului milionarului care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România!
Diverse • 25 mart., 16:59
FOTO
Pasiunea „secretă” a fiului milionarului care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România!