Închide meniul

Scandal la nivel înalt! Răzvan Burleanu contestă regula impusă de ministrul Eduard Novak cluburilor din Liga 1: „Pare un copy-paste! Este o măsură populistă!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 28 ianuarie 2023, 8:24

Scandal la nivel înalt! Răzvan Burleanu contestă regula impusă de ministrul Eduard Novak cluburilor din Liga 1: Pare un copy-paste! Este o măsură populistă!”

Răzvan Burleanu va contesta regula ministrului Eduard Novak

Răzvan Burleanu, în timpul unui eveniment / Hepta

Răzvan Burleanu va contesta în instanță regula impusă cluburilor din România de  Eduard Novak. Președintele FRF nu este de acord cu ordinul de ministru conform căruia echipele vor fi amendate dacă nu folosesc minim 40% jucători români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Burleanu a declarat că Ministerul Tineretului și Sportului a mai avut o lege asemănătoare și în urmă cu mai bine de 10 ani, astfel îl acuză pe Eduard Novak că nu a oferit nimic nou sportului prin „Legea40”, care ar urma să intre în vigoare de la 1 februarie.

Răzvan Burleanu va contesta regula ministrului Eduard Novak

Răzvan Burleanu a mărturisit că a cerut explicații de la MTS cu privire la noua lege, însă Federația nu a primit niciun răspuns. Ba mai mult, președintele FRF susține că regula lui Eduard Novak este una discriminatorie și populistă.

„Încă din primul moment, FRF a solicitat clarificări din partea Ministerului Sportului, să vedem dacă acest ordin se aplică primului 11, jucătorilor care intră pe parcurs sau întregului lot. Nu am primit niciun răspuns.

În această perioadă de timp am avut o vizită la București a UEFA, European Club Association, European Leagues și FIFPro.

Reclamă

Toți partenerii noștri au avut aceeași opinie, că acest ordin este discriminatoriu. Ca urmare a apartenenței noastre la Uniunea Europeană, nu poți să aplici criterii de discriminare”, a declarat Răzvan Burleanu.

Eduard Novak a anunțat, până ca „Legea40” să intre în vigoare, că cluburile din România vor primi o amendă uriașă dacă nu vor respecta noul ordin de ministru. Astfel, amenzile sunt de 10 ori mai mari față de cele stabilite inițial.

Mihai Stoichiţă, sancţionat de Răzvan Burleanu: „A încălcat regulamentul!”

Mihai Stoichiţă va fi sancţionat de Răzvan Burleanu, după declaraţiile făcute de acesta în contextul scandalului antrenorilor fără licenţă PRO din Liga 1. Afirmaţia a fost făcută chiar de preşedintele Federaţiei, care s-a arătat extrem de nemulţumit de directorul tehnnic al FRF.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Stoichiţă i-a luat apărarea lui Mihai Pintilii, şi a declarat că tehnicianul de la FCSB nu încalcă regulamentul, chiar dacă oferă indicaţii jucătorilor fără a fi posesor de licenţă PRO.

Răzvan Bulreanu a luat o poziţie fermă în privinţa lui Mihai Stoichiţă, despre care susţine că a greşit şi a încălcat regulamentul. Preşedintele FRF nu va trece cu vederea, şi îl va sancţiona pe directorul tehnic din cadrul federaţiei.

„Mihai Stoichiță a greșit. A încălcat regulamentul de ordine interioară pe care-l avem la nivelul administrației Federației Române de Fotbal, fiindcă vorbim de o speță care se află în momentul de față în procesul de judecare la una dintre comisiile jurisdicționale.. Prin urmare, Mihai va fi sancționat. Din fericire, este la prima abatere”, a declarat Răzvan Burleanu, în şedinţa Comitetului Executiv.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și