Închide meniul
BREAKING NEWS

Gabi Tamaş s-a retras din fotbal, la 39 de ani: „Dacă aș face ceva diferit? Poate aș bea două șprițuri”. Care e marele său regret

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 octombrie 2023, 12:05 / Actualizat: 27 octombrie 2023, 15:17

Gabi Tamaş s-a retras din fotbal, la 39 de ani: „Dacă aș face ceva diferit? Poate aș bea două șprițuri. Care e marele său regret

Gabriel Tamaş şi-a anunţat retragerea din fotbal

Gabriel Tamaş şi-a anunţat retragerea din fotbal - Antena Sport

Gabi Tamaş nu a mai aşteptat finalul sezonului şi s-a retras din fotbal, la 39 de ani. Fostul internaţional a decis să îşi agaţe ghetele în cui şi a făcut anunţul momentului în cadrul unei conferinţe de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tamaş va împlini 40 de ani pe 9 noiembrie. De la începutul acestui an a semnat cu Concordia Chiajna, echipă în tricoul căreia a adunat 18 meciuri şi un gol.

Gabi Tamaş s-a retras din fotbal, la 39 de ani

Update 12.35: Victor Piţurcă este antrenorul căruia i-a mulţumit Gabi Tamaş, în conferinţa în care şi-a anunţat retragerea: „Nea Piţi e antrenorul care mi-a marcat cariera din toate punctele de vedere, m-a ajutat enorm. Datorită lui am prins câteva transferuri. Iau de la o persoană ce pot să învăţ. Şi de la Hodson am luat, că ne apăram 2 contra 11 o oră la antrenamente

Update 12.33: Gabi Tamaş a ales între Rapid, Dinamo şi FCSB: „Echipa la care m-am simțit cel mai bine a fost Dinamo

Update 12.30: Care a fost singurul regret pe care îl are Gabi Tamaş, după retragerea din fotbal.

Reclamă

Ca fotbalist, țelurile sunt să câștigi un campionat, să joci în cupele europene și la un Mondial, un European. Doar Mondialul nu l-am bifat„, a declarat Tamaş.

Update 12.25: „Dacă aș face ceva diferit? Poate aș bea două șprițuri. Uitați-vă unde am jucat. Unde mai sus? Am fost în Anglia și Spania. Unde să mai fiu? Nu înțeleg…

Update 12:20:Eu nu beau în casă, mie nu îmi place să beau în casă. Păi, ce? Sunt alcoolist. Nu sunt la puşcărie, că am fost„, a spus fostul internaţional român.

Reclamă 4 / 0/3

Update 12.15:Nu sunt la antrenamente de două săptămâni. Eu vorbisem cu staff-ul, cu domnul preşedinte Voi nu înşelegeţi, nu vii beat la antrenamente, vii mahmur. Când ajungi să plângi în casă că rezultatele nu sunt bune, eu nu îmi mai văd ţelul. Este un sport colectiv. Când nu merge o roată la căruţă. Soţia a început să plângă. Fetei încă nu i-am spus că mă retrag. La Dinamo m-am simţit cel mai bine„, a mai declarat Tamaş.

Update 12.10: Gabi Tamaş a dezvăluit ce urmează să facă după retragere.

Am şi alte planuri pe viitor şi nu puteam să le fac pe ambele. Vreau să continui şi şcoala de antrenori, şi tot ceea ce depinde de managementul fotbalistic, ca să le am şi după aia să decid. Am intrat şi într-un proiect care este global. Veţi auzi mai multe de el zilele care urmează. Care va ajuta foarte mult sportul şi oamenii care consumă calorii. Mai multe nu pot să vă spun. Voi înfiinţa şi o academie… şi ăsta e visul meu. Voi ajuta toţi copiii să aibă ce nu am avut eu când aveam mic, adică toate condiţiile.

Dacă va fi bine, fără bani, dacă nu, cu puţini bani. Nu putem să jecmănim lumea pentru că ştim foarte bine ce situaţie financiară este în ţară

Aş vrea să deschid o academie până în ianuarie şi din ianuarie voi începe cursurile de antrenorat, în funcţie de ce îmi pune la dispoziţie Federaţia. În ianuarie, oricum m-aş fi retras. Nu am mai vrut să aştept până în ianuarie. Nu pot renunţa la ce iubesc cel mai mult, voi face cursurile, dar nu ştiu dacă voi fi antrenor„, a mai spus Tamaş.

Retragerea lui Tamaş a fost grăbită de ultimele incidente de la Chiajna. Acesta a venit beat la antrenament înaintea meciului cu Gloria Buzău, încheiat cu victoria ilfovenilor, scor 1-0.

Pentru mine azi e o zi cam tristă. Vă daţi seama, când eşti în fotbal o viaţă întreagă este foarte dificil să te desparţi de ce iubeşti cel mai mult. În viaţa oricărui sportiv vine şi despărţirea. Ca şi jucător, nu ca şi om. Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut fotbalul cum pot.

Reclamă

În primul rând, aş vrea să îi mulţumesc tatălui meu, care m-a dus la fotbal când eram mic. Uite că am ajuns să joc până la aproape 40 de ani. Cu toate că mă simt foarte bine, am decis că psihic nu mai pot. Fizic aş putea să mai joc 5-6 ani. Dar eu fiind un rebel, sunt şi un băiat emotiv şi pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă şi într-o perioadă a vieţii te duci acasă şi te gândeşti ce nu ai făcut bine, datorită fotbalului… atunci e greu să mai continui

Vreau să îi mulţumesc şi mamei mele şi soţiei, că a înghiţit foarte multe. Nimeni nu e perfect. La câte prostioare am făcut. Îi spun şi fiicei mele să se mândrească cu tatăl ei… nu ştiu dacă în viitor va mai fi un jucător care să bifeze atâtea echipe„, a declarat Gabi Tamaş la conferinţa de presă.

Tamaş a plecat cu scandal de la Petrolul şi a surprins în momentul în care a semnat cu Concordia. Jucătorul care are 67 de prezenţe în tricoul naţionalei României a rămas la echipa din Chiajna chiar şi după ce s-a ratat promovarea.

Gabi Tamaş a evoluat la FCSB în două perioade, ianuarie – august 2015, şi februarie 2016 – iulie 2017. A câştigat un titlu, o Cupă a României şi după Cupe ale Ligii.

Tamaş are trei trofee şi în tricoul lui Dinamo. A câştigat două Cupe ale României (2003, 2005) şi o Supercupă (2005). A mai jucat pentru FC Braşov, Rapid, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, WBA, CFR Cluj, Docaster, Watford, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari şi Petrolul.

Motivul pentru care Gabi Tamaş a fost dat afară de la FCSB

Gabi Tamaş a dezvăluit motivul pentru care Mirel Rădoi l-a dat afară de la FCSB. Fundaşul a declarat că tehnicianul a fost extrem de deranjat de abaterile sale comportamentale, şi astfel a decis să nu se mai bazeze pe serviciile lui.

Tamaş a povestit, pe larg, episodul în care a fost dat afară de la FCSB de Mirel Rădoi. Fundaşul a dezvăluit că nu a ajuns la un mic-dejun al jucătorilor roş-albaştrii.

Mi se închisese telefonul. A venit un prieten să mă trezească. Era micul dejun la ora 9. M-am trezit la 9 și întârziam. Trebuia să ajung din Ștefan cel Mare până la Mogoșoaia. L-am sunat pe Dică și i-am explicat. Mi-a zis: „Bă Gabi, nu e frumos să faci așa! Lui Mirel nu-i place. Te dă afară!”. Și atunci i-am zis că nu mai vin, să mă dea afară. Și mi-am închis telefonul. Cam asta a fost.

(N.r. Nu te-a mai sunat nimeni) Ba da, m-a sunat. Am vorbit și cu nea Gigi. Dar am zis că nu mai vin și gata! Dacă s-a făcut așa mare chestie că n-am ajuns la ora 9 înseamnă că asta e”, a declarat Gabi Tamaş, pentru gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și