Închide meniul

Gigi Becali, prima reacție după ce UEFA și-a dat acordul ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 martie 2023, 22:47

Gigi Becali, prima reacție după ce UEFA și-a dat acordul ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri

Gigi Becali a anunţat cine va fi noul şef de la FCSB

Gigi Becali / Hepta

Gigi Becali a oferit prima reacție după ce UEFA și-a dat acordul ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari la meciurile de fotbal. Patronul FCSB-ului consideră că decizia forului european nu afectează cu nimic situația geografică a Transilvaniei. Latifundiarul din Pipera ba chiar s-a amuzat teribil pe seama subiectului respectiv. Becali este de părere că oficialii UEFA nu înțeleg adevărata semnificație a hărții Ungariei Mari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gigi Becali a rămas calm și a explicat că decizia luată de UEFA va avea efect doar în interiorul stadionului, la nivel de imagine, ci nu se va extinde și în afara fotbalului.

Gigi Becali, prima reacție după ce UEFA și-a dat acordul ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri

Becali este convins că Transilvania va rămâne în continuare parte a României, ci nu va ajunge în subordinea țării vecine.

„Așa, și? Ce mare lucru? Pun ei pe tricouri și pe steaguri… Păi, ăia de la UEFA știu ei ce înseamnă harta aia? Bun, și dacă știu, ce se schimbă?

Le dăm noi Transilvania înapoi? (n.r. – râde în hohote). Hai, mă, tată! Să fim sănătoși, că nu le dăm nimic înapoi”, a spus Gigi Becali, potrivit prosport.ro.

Reclamă

Harta Ungariei Mari cuprinde o parte din regiunea Transilvaniei, precum și zone din Slovacia, Croația, Ucraina, Slovenia și Serbia.

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! Anunțul a fost făcut de Federația Maghiară de Fotbal, după ce UEFA și FARE și-au dat acordul.

Numai varianta simplificată este acceptată, simboluri sau alte inscripții nu vor putea fi folosite.

Reclamă 4 / 0/3

În februarie, Sandor Csanyi, președintele Federației Maghiare de Fotbal, anunța că le va propune celor de la UEFA autorizarea simbolului Ungariei Mari la meciurile de fotbal ale echipei naționale.

Sandor Csanyi, cel care este și vicepreședinte al forului european, a primit astăzi un răspuns pozitiv.

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor. Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se precizează în comunicatul maghiarilor.

Este de așteptat ca steagul Ungariei Mari să fie afișat la meciurile cu Estonia (23 martie, amical) și Bulgaria (27 martie, preliminarii EURO).

În comunicat sunt precizate și aspectele pe care UEFA le interzice atunci când vine vorba de propunerea Federației Maghiare de Fotbal.

„Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

Reclamă

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!”, se mai arată în comunicat.

Recomandări
  • Gigi Becali, prima reacție după ce UEFA și-a dat acordul ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile Vezi toate știrile
Citește și