Închide meniul

IFAB pregăteşte o revoluţie în fotbal! Cinci reguli noi care vor schimba radical meciurile

Alex Masgras Publicat: 7 februarie 2024, 16:55

Reclamă
IFAB pregăteşte o revoluţie în fotbal! Cinci reguli noi care vor schimba radical meciurile

IFAB pregăteşte o revoluţie în fotbal

Henţ în partida din Premier League dintre Nottingham Forest şi Newcastle / Profimedia

IFAB pregăteşte o revoluţie în fotbal! International Football Association Board, organismul care stabileşte legile jocului din fotbal, vrea să testeze cinci reguli noi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima întâlnire va avea loc pe 2 martie, atunci când se vor aduce în discuţie regulile propuse şi momentul în care acestea vor fi testate.

IFAB pregăteşte o revoluţie în fotbal!

Potrivit thesun.co.uk, IFAB (format din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi FIFA, care are patru voturi), a luat în calcul introducerea a cinci noi reguli care vor avea un impact major asupra meciurilor de fotbal.

1. Cartonaş roşu pentru henţ în careu – jucătorii aflaţi în apărare care vor comite henţ în mod deliberat în propriul careu vor fi elliminaţi.

2. Eliminări temporare – IFAB caută să reducă ceea ce numeşte „comportament anti-fotbal” prin eliminări de 10 minute pentru faulturi tactice sau pentru proteste.

Reclamă

3. Meci întrerupt din cauza incidentelor de pe teren – Arbitrul va putea să suspende temporar partida în cazul în care mai mulţi jucători intră în conflict. Întreruperea va fi folosită pentru ca fotbaliştii să se calmeze înainte de reluarea jocului.

4. Căpitanul, singurul jucător care va putea discuta cu arbitrul – după eliminarea temporară, IFAB pregăteşte o nouă regulă preluată din rugby. Astfel, restul jucătorilor nu vor mai putea discuta cu arbitrul, singurul cu acest drept fiind căpitanul.

5. Sancţionarea portarilor pentru tragerile de timp – Portarii care întârzie reluarea jocului vor fi pedepsiţi mai dur. Pe lângă cartonaşul galben, echipa adversă va primi corner.

Reclamă 4 / 0/3

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, încasări uriaşe pe Instagram!

Cristiano Ronaldo, care are peste 617 milioane de urmăritori pe Instagram, se află pe primul loc în această listă. Potrivit footballsfinest.co.uk, portughezul încasează aproximativ 1,76 milioane de euro pe postare.

Lionel Messi ocupă locul al doilea în acest clasament. Starul argentinian, care are 499 de milioane de urmăritori, încasează aproximativ 1,47 milioane de euro per postare.

Kylian Mbappe, ocupantul locului 3 în acest top, câştigă aproximativ 380.000 de euro per postare pe Instagram, mult mai puţin decât Ronaldo şi Messi. Pe locul 4 apare un nume surpriză. Bukayo Saka, starul celor de la Arsenal, câştigă aproximativ 275.000 de euro din postările de pe Instagram.

Top 10 este completat de Mohamed Salah, starul lui Liverpool de pe locul 5. Lista este continuată de jucători precum Vinicius, Antoine Griezmann, Erling Haaland, Robert Lewandowski, Luka Modric sau Jude Bellingham.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și