Închide meniul

Ionuţ Lupescu, reacţie genială în scandalul licenţelor de antrenori: „Gigi Becali are licența Pro de vreo 15 ani! Ce să-i mai zic?!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 februarie 2023, 21:21 / Actualizat: 2 februarie 2023, 22:52

Reclamă
Ionuţ Lupescu, reacţie genială în scandalul licenţelor de antrenori: „Gigi Becali are licența Pro de vreo 15 ani! Ce să-i mai zic?!

Anunţul lui Andrei Nicolescu despre venirea lui Ionuţ Lupescu la Dinamo

Ionuț Lupescu / Hepta

Ionuţ Lupescu a avut o reacţie genială în scandalul licenţelor de antrenori din România. Fostul mare internaţional român a lansat o ironie la adresa lui Gigi Becali, în contextul în care patronul de la FCSB a spus că el face schimbările la echipă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Lupescu a spus, în mod ironic, că Gigi Becali are o experienţă „de 15 ani ca antrenor” şi nu ar avea nevoie să aibă licenţă PRO. Lupescu a spus că toţi antrenorii trebuie să urmeze cursurile unei şcoli de fotbal pentru a putea performa în antrenorat şi a dat chiar propriul exemplu.

Ionuţ Lupescu, reacţie genială în scandalul licenţelor de antrenori

„Și eu am fost la fel, am crezut după retragere că știu totul și după ce m-am apucat de cursuri, am văzut că știu abia 25% din tot ce trebuia să știu.

Gigi are licența Pro de vreo 15 ani, ce să-i zic? Se poate găsi și pentru el o soluție, dar depinde de Federație. Nu e treaba mea, e treaba lor de la Federație. Atunci când sunt interese nu se aplică. Am mai avut când eram la UEFA un caz cu o echipă din România care a încercat să pună un antrenor fără licență.

Să nu uităm că am avut selecționer la echipa mare și la echipa U21 fără licență. E o chestie de educație a foștilor fotbaliști, această licență introdusă acum 20-25 de ani, a venit ca idee pentru a învăța cât mai mult în acest domeniu.

Reclamă
Reclamă

Cristi Chivu a făcut toate etapele cum trebuie în Italia. Nu înțeleg de ce jucătorii nu vor să se educe și să afle mai mult din tainele acestei meserii”, a spus Ionuţ Lupescu la digisport.ro.

Anghel Iordănescu, intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1

Anghel Iordănescu a avut o intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1. Asta după ce Lucian Burchel a cerut suspendarea lui Mihai Pintilii. Antrenorul de la FCSB ar fi dat indicații de pe bancă, în timpul meciurilor, fără să aibă licență PRO.

De atunci, între antrenorul FCSB și șeful Școlii Federale de Antrenori a existat un dialog ”piperat” de la distanță. În scandal au intervenit și Gigi Becali, Meme Stoica sau Mihai Stoichiță. Acum, a venit rândul generalului Iordănescu.

Reclamă

”Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect foarte mult pe Mihai Pintilii și țin foarte mult la el. Sunt convins că va fi un antrenor bun. Nu știu ce licență a făcut și de unde a luat-o, din Moldova.

Dacă mă iau după Burchel, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor! Pentru că am luat carnetul de antrenor acum ceva ani, când am făcut o școală la federație cu regretatul Cornel Drăgușin. Practic acel carnet de antrenor nu este valabil! Asta nu pot să înțeleg!

Dar ceea ce trebuie să se înțeleagă și să nu se uite e că experiența de jucător este una și ceea ce se întâmplă ca antrenor este cu totul altceva. Și eu sunt pentru foștii mari jucători, cum este și Mihai, care au jucat la națională, să antreneze.

De școală ai nevoie! Dacă nu faci școala, nu-ți așezi gândurile, școala te ordonează, te învață niște situații speciale, deosebite, nu mai vorbesc de comunicare, relație cu presa.

Școala de antrenori te ordonează și îți clarifică gândurile! Cu cât participi la mai multe cursuri, simpozioane, conferințe… Cred că am stat de mă săturasem și la UEFA și FIFA. Dar poate și federația a greșit că a tolerat astfel de lucruri până acum.

Trebuie să se ia decizia să se stopeze aceste lucruri. Vă repet, din punctul meu de vedere e mult pentru un jucător de fotbal să stea 5-8 ani până să ajungă la prima divizie. Maxim trei ani, doi ani dacă ar fi după mine!”, a spus Iordănescu, citat de fanatik.ro. 

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34 29 sept.

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21 29 sept.

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01 29 sept.

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat 5 „Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru 6 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League
Citește și