Închide meniul

Alaves a promovat în La Liga. Momente incredibile la meciul cu Levante

Alex Ioniță Publicat: 18 iunie 2023, 11:42

Reclamă
Alaves a promovat în La Liga. Momente incredibile la meciul cu Levante

Alaves a promovat La Liga

Bucuria jucătorilor de la Alaves, după promovarea în La Liga / Profimediaimages

Alaves a promovat în La Liga! Formația antrenată de Luis Garcia a urcat în primul eșalon al fotbalului spaniol, după o victorie dramatică în fața celor de la Levante. Meciul a fost decis în minutul 120+9, după o lovitură de la 11 metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbaliștii de la Alaves au obținut astfel, în mod dramatic, promovarea în La Liga, după victoria, în deplasare cu Levante. În timpul regulamentar scorul a rămas 0-0, așa că a fost nevoie de 2 reprize de prelungiri, pentru a se decide echipa care urma să promoveze.

Alaves a promovat în La Liga. Lovitură de pedeapsă la ultima fază a partidei

Partida dintre Levante și Alaves s-a încheiat cu scorul de 0-0, în timpul regulamentar. Astfel, au urmat prelungirile, iar la ultima fază a partidei, jucătorii lui Garcia au solicitat penalty, după un presupus henț al lui Rober Pier.

După consultarea arbitrajului video, centralul partidei a dictat penalty, iar atmosfera de pe stadionul Ciutat de Valencia a devenit una incendiară. Chiar dacă presiunea era una imensă, Asier Villalibre a transformat lovitura de la 11 metri, iar Alaves a reușit să promoveze după o partidă incendiară.

Astfel, echipa lui Luis Garcia se alătură celor de la Granada și Las Palmas și încheie lista promovărilor din La Liga. Formațiile care au retrogradat din primul eșalon al fotbalului spaniol sunt Real Valladolid, Espanyol și Elche.

Reclamă

Nebunie în ultima etapă din La Liga

A fost nebunie totală în ultima etapă din La Liga. Real Valladolid, echipa brazilianului Ronaldo, a retrogradat incredibil. Totul după ce a remizat cu Getafe, scor 0-0, şi a încheiat sezonul pe locul 18. Valencia şi Almeria s-au salvat in extremis.

Înaintea ultimei etape, Espanyol şi Elche ocupau ultimele două locuri şi erau retrogradate matematic. Valladolid era singura echipă care se mai putea salva, cu 39 de puncte. Sigură de locul în prima ligă nu era nici măcar ocupanta locului Cadiz, care ocupa locul 13.

A fost luptă încinsă şi pentru cupele europene. Athletic Bilbao avea nevoie de o victorie şi să se încurce Osasuna. Jucătorii lui Ernesto Valverde nu au reuşit însă să o învingă pe Real Madrid. Au condus cu 1-0, dar Karim Benzema a marcat, din penalty, ultimul său gol în tricoul „galacticilor” (minutul 72).

Reclamă 4 / 0/3

Meciurile din etapa a 38-a din La Liga:

Mallorca – Rayo Vallecano 3-0
Osasuna – Girona 2-1
Real Madrid – Athletic Bilbao 1-1
Real Sociedad – Sevilla 2-1
Villarreal – Atletico Madrid 2-2
Betis – Valencia 1-1
Celta Vigo – Barcelona 2-1
Elche – Cadiz 1-1
Espayol – Almeria 3-3
Valladolid – Getafe 0-0

Barcelona a câştigat titlul cu un avans de 10 puncte faţă de Real Madrid. Atletico Madrid a încheiat pe ultima treaptă a podiumului, în timp ce Real Sociedad a prins ultimul loc de Champions League. În Europa League se duc Villarreal şi Betis, iar Osasuna a prins locul de Conference League.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și