Închide meniul

FC Barcelona, acuzată oficial de dare de mită în cazul Negreira! Veste devastatoare pentru campioana Spaniei

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 28 septembrie 2023, 13:32 / Actualizat: 28 septembrie 2023, 20:09

FC Barcelona, acuzată oficial de dare de mită în cazul Negreira! Veste devastatoare pentru campioana Spaniei

FC Barcelona, acuzată oficial de dare de mită în cazul Negreira!

Preşedintele lui FC Barcelona, Joan Laporta / Profimedia Images

FC Barcelona, acuzată oficial de dare de mită în cazul Negreira! Joaquin Aguirre, șeful Tribunalului de anchetă numărul 1 din Barcelona, este convins că FC Barcelona a comis o infracţiune în cazul Negreira.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia lui Joaquin Aguirre de a o acuza oficial pe FC Barcelona de dare de mită a apărut în publicaţia El Debate, citată de Marca.

FC Barcelona, acuzată oficial de dare de mită în cazul Negreira!

FC Barcelona riscă acum sancţiuni dure, după ce scăpase iniţial de suspendare.

La finalul lunii iulie, UEFA a anunţat, în urma unei anchete interne, că FC Barcelona nu a încălcat regulile. Campioana Spaniei a primit dreptul provizoriu de a participa în competiţiile europene în sezonul 2023-2024.

„Barcelona are obligaţia să ţină inspectorii de etică şi disciplină (IED) informaţi cu privire la progresul investigaţiilor în curs, într-o manieră proactivă, şi să furnizeze IED-urilor toate documentele şi informaţiile pe care le solicită”, se arăta în decizia UEFA.

Reclamă

Xavi a evitat să vorbească despre „Cazul Negreira” în luna aprilie

Xavi a evitat să vorbească despre cazul Negreira în luna aprilie, înainte de El Clasico.

Nu vorbim despre subiecte extra-sport în vestiar. Vorbim doar despre cum joacă Madridul. Nu despre UEFA, nici despre Negreira sau Tebas. Urmează un El Clasico și asta este destul de important. Scopul de la începutul sezonului este să câștigăm titluri, am spus-o deja. Am luat un singur trofeu și acum ne dorim mai multe, La Liga și Cupa. Trebuie să ne amintim unde am fost anul trecut și unde suntem acum. O poate vedea oricine, cu excepția celor care nu ne vor”, a spus Xavi.

FC Barcelona a cucerit La Liga sezonul trecut şi în acest sezon se află pe locul 3 în campionat. Liderul surprinzător este Girona, cu 19 puncte din 7 partide, urmată de Real Madrid, cu 18 puncte. Barca are 17 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Aleksander Ceferin a băgat frica în fanii Barcelonei, în „Cazul Negreira”

Preşedintele UEFA a avut o reacţie dură în cazul care putea duce la excluderea grupării de pe Camp Nou din cupele europene. Slovenul care conduce fotbalul continental a transmis un mesaj categoric.

Este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. Nu pot comenta direct acest lucru din două motive. În primul rând, pentru că avem o Comisie de Disciplină independentă. Și în al doilea rând, pentru că nu m-am ocupat de această problemă în detaliu. Totuși, pot spune ceva informat, situația este extrem de gravă”, a spus preşedintele UEFA pentru ziarul Ekipa, citat de marca.com.

Ceferin anunţă că faptele de care este acuzată Barcelona nu s-au prescris şi se poate ajunge la măsuri fără precedent pentru un club de o asemenea avengură.

Este atât de grav încât, după părerea mea, este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. La nivelul Ligii Spaniole, desigur, chestiunea este prescrisă și nu poate avea consecințe competitive, dar procedurile sunt în derulare la nivelul Parchetului Civil spaniol. Dar, în ceea ce privește UEFA, nu există nimic care să fie prescris”, a transmis şeful UEFA.

Catalanii de la Mundo Deportivo au anunţat chiar că investigatorii UEFA au fost încă de săptămâna trecută la birourile Barcelonei, în căutare de probe.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:35 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 18:14 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. William Baeten a dat lovitura! Meci vital pentru olteni 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A Vezi toate știrile
Citește și