Închide meniul

Xavi şi-a fixat prioritatea de pe piaţa transferurilor. Jucătorul pe care îl vrea la Barcelona: „Este extraordinar!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 mai 2023, 11:04

Reclamă
Xavi şi-a fixat prioritatea de pe piaţa transferurilor. Jucătorul pe care îl vrea la Barcelona: „Este extraordinar!

Xavi şi-a fixat prioritatea de pe piaţa transferurilor

Xavi, în timpul unui meci pe banca Barcelonei / Profimedia

Xavi a câştigat matematic titlul cu Barcelona şi şi-a fixat deja prioritatea de pe piaţa transferurilor. Antrenorul liderului din La Liga insistă pentru aducerea lui Martin Zubimendi, de la Real Sociedad.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Xavi a recunoscut că principala lui ţintă este să îi găsească cât mai repede un înlocuitor lui Sergio Busquets, jucător care şi-a anunţat plecarea după ce a jucat întreaga carieră la gruparea de pe Camp Nou. Catalanii au grave probleme financiare, astfel că misiunea lor de a aduce un mijlocaş de top este tot mai dificilă.

Xavi şi-a fixat prioritatea de pe piaţa transferurilor

Martin Zubimendi este jucătorul la care visează Xavi, care nu s-a mai ferit şi i-a pronunţat numele într-o conferinţă de presă. L-a lăudat pe spaniolul de 24 de ani, care a făcut un sezon de excepţie la Real Sociedad.

Până acum nu știam dacă Busquets va continua. Prioritatea pentru sezonul viitor este semnarea unui mijlocaș defensiv.

Zubimendi este un pivot extraordinar. Domină jocul atât în momentele în care are mingea, cât și în cele în care este fără minge. Câștigă dueluri, este un fotbalist extraordinar în acea poziție. Înțelege modelul care ne place nouă la Barcelona„, a declarat Xavi, potrivit sport.es.

Reclamă
Reclamă 4

Barcelona va avea dificultăţi în a-l transfera pe Zubimendi, care este dorit şi în Premier League. Clubul din San Sebastian i-a pus în contract o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro şi a anunţat deja că nu va renunţa sub nicio formă la ea.

Mijlocaşul defensiv de la Real Sociedad are, potrivit transfermarkt.com, o cotă de piaţă de 40 de milioane de euro. A jucat în 32 de meciuri din această ediţie de campionat şi a marcat un gol. A primit 12 cartonaşe galbene.

Martin Zubimendi a ajutat-o pe Real Sociedad să fie pe loc de Champions League, cu patru etape înainte de finalul campionatului din Spania.

Reclamă

Busquets şi-a anunţat oficial despărţirea de clubul catalan. A jucat 15 ani pentru Barcelona şi este al treilea cel mai selecţionat jucător din istoria clubului, cu 719 prezenţe, fiind devansat doar pe Xavi (767) şi Lionel Messi (778). El a câştigat 8 titluri, 7 Cupe ale Regelui, 7 Supercupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Campionilor şi 3 Cupe Mondiale ale Cluburilor.

Lionel Messi a primit o ofertă colosală, de 500 de milioane de dolari pe an

Barcelona îşi doreşte şi revenirea lui Lionel Messi pe Camp Nou, dar misiunea pare a fi imposibilă. Mai ales după ce argentinianul a primit o ofertă colosală, de 500 de milioane de dolari pe an. Atacantul în vârstă de 35 de ani poate da un „tun” financiar de proporţii. Ar câştiga de două ori şi jumătate mai mulţi bani decât rivalul său Cristiano Ronaldo.

Al Hilal şi-a mărit oferta iniţială de 400 de milioane de dolari, pe care i-o făcuse argentinianului. Acum pune la bătaie 500 de milioane de dolari pe an. Anunţul a fost făcut de forbes.com, care a preluat informaţia de la omul de afaceri catalan Jaume Roures. Messi ar putea câştiga 1.370.000 de euro în fiecare zi de contract şi 57.000 de euro în fiecare oră!

Al Hilal este pe locul 4 în campionat şi e gata să îşi revoluţioneze lotul pentru a câştiga titlul în sezonul viitor. Echipa este pregătită chiar de un argentinian, Ramon Angel Diaz. Dacă va accepta cel mai mare contract din istoria fotbalului, Messi va fi din nou adversarul lui Cristiano Ronaldo.

Am vorbit cu Leo pentru a găsi o soluție pentru a reglăm o situație în care am fost nevoit să pun clubul mai presus de orice, inclusiv mai presus de el, cel mai bun jucător din lume. A fost o discuție foarte afectuoasă și plăcută.

În ultima perioadă, ne-am trimis mesaje, l-am felicitat pentru Cupa Mondială. Mi-a răspuns, ne cunoaștem de atâția ani, de când avea 14 ani, este o relație bună.

Messi iubește Barcelona, nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru. Simte că Barcelona este casa lui. Ar fi nepotrivit să vorbim despre acest aspect (n.red. despre revenirea lui Messi) pentru că aparține încă de PSG. Trebuie să așteptăm finalul sezonului și atunci putem vorbi liniștiți.

Cu tot respectul pentru Arabia Saudită, Barca este Barca și este casa lui. Barcelona poate concura cu toată lumea, istoria o spune. Arabia Saudită face o treabă foarte bună, se investește mult, dar Barca este Barca”, a declarat Joan Laporta, conform mundodeportivo.com.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:29

Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţională, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Mesajul ferm transmis

0:18

Kylian Mbappe a ieşit de pe teren înainte de a se încheia meciul cu Portugalia! Starul francez, înlocuit cu Barcola

23:55 5 iul.

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50 5 iul.

Franţa a învins Portugalia la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024! Ronaldo a părăsit competiţia!

23:43 5 iul.

Jannik Sinner, calificare de senzaţie în optimile de la Wimbledon după o oră şi jumătate de joc! Emma Răducanu e şi ea în optimi

23:41 5 iul.

„Dureros!” Julian Nagelsmann, la pământ după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Concluziile după meciul cu Spania

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și